Julegaver som gleder enhver

Skrevet av
Nina Stimo
Publisert
1/12/2021

Jula er høysesong for handel og pengebruk, noe det ikke trenger å være. Enten du er en som liker å drive med håndarbeid eller trives best med å kjøpe noe som gleder. Om du gir noe nytt, hjemmelaget eller brukt – i denne guiden får du tips til hvordan du kan gjøre julehandelen billig, miljøvennlig og vellykket!

Bookis/Tise/Finn      


Ønsker far seg en bok til jul? Sjekk ut Bookis, en salgsapp for brukte bøker. Det er billig frakt og ofte selges bøker til under hundrelappen. Hvis ikke er bøkene betydelig billigere enn en ny.
(Også å anbefale om du har bøker du vil selge, som du heller kan kjøpe julegaver for inntektene du selger for)

Tise er bruktappen for det meste – elektronikk, klær, sko, leker, hobbyutstyr eller turutstyr. Er det noen du kjenner som ønsker seg noe i appen, kan du se på ønskelisten deres i appen om det er noe du kan kjøpe dem i gave. Overrask dem med å gi dem den genseren de har vist deg! Ellers er Finn.no en genial nettside for brukte gaver.

Finn bruktskatter til juleselskapet


Hva med å se etter juleantrekket brukt i år? Det er nok av bruktbutikker med rimelige alternativer til julehandelen. Hvem sa at julehandelen måtte dreie seg om gaver til andre? Unn deg en liten førjulspresang, slik André på Kreativ Mix gjorde. Han fant nemlig smoking, pensko og sløyfe til under 200 kroner på den lokale bruktbutikken.

No items found.

Tik Tok som redesign-inspirasjon


Jenny Skavlan er hele Norges sydronning, og sammen med Ingrid Bergtun har syvideoene deres fått mange views på Tik Tok. Der legger de ut forklarende videotutorials med oppskrifter til enkle syidéer – helt gratis. I tillegg til Tik Tok har de skrevet en bok som heter Fæbrik – syboka. Dette er en super inspirasjon til redesign, med 17 oppskrifter fra størrelser fra XXS til XXXL.

Søtsaker, bakst og andre hjemmelagde saker


Det er nok av godsaker i juletida, men ingenting slår noe hjemmelaget, pakket inn i en kakeboks eller i et Norges-glass.
Hva med hjemmelagde kjeks med nøtter? Andre tips er hjemmelaget konfekt, marsipankuler eller trøfler.  Pakkes enkelt i cellofanposer med hyssingsløyfe. Ikke bare smaker det godt én gang, det holder seg godt hele romjula i et svalt rom.

Lag ting på juleverksted


Det siste året har smykkelaging tatt av på Tik Tok og Instagram. Perlesmykker som selges for dyre summer kan heller lages hjemme. Det eneste du trenger er tråd, lås og perler. Hva med å invitere til juleverksted og perle armbånd og smykker?
Andre ting du kan lage er handlenett med tekstiltusjer eller tekstilmaling. Glass- og porselensmaling er en kreativ måte å lage et minneverdig krus eller en vase.

Gi en opplevelse i gave


Usikker på hva du skal gi til en som allerede har alt? Kjenner du noen du unner en spesiell opplevelse? Et gavekort med behandling på massasje, manikyr, kino- eller et kafébesøk for to kan være en hyggelig opplevelse man gleder med. En kostbar opplevelse kan bli årets høydepunkt om man spleiser med flere.

No items found.

Til ettertanke

Du kan komme langt med å prøve noe nytt, kanskje inspirerer du de rundt deg til å gjøre det samme. Den hjemmelagde koppen kan bety mer enn en du ville kjøpt. I tips er å pakke inn gavene i avispapir, gråpapir eller gavebokser/papir fra året før. Det du gir trenger ikke koste stort, og husk – uansett hva du gir, er det tanken som teller!

No items found.
No items found.
No items found.

Relaterte blogger

Ved å klikke på "Aksepterer", godtar du lagring av informasjonskapsler på enheten din for å forbedre nettstedets navigering, analysere bruken av nettstedet og hjelpe til med markedsføringstiltakene våre. Se våre retningslinjer for informasjonskapsler for mer informasjon.