Toppen på tur

Alle linjer reiser på studietur i løpet av året. Disse turene er en viktig del av det faglige og sosiale opplegget på linja, og her skapes det gode minner og felles opplevelser dere vil huske lenge. I tillegg har vi noen felles turer for hele skolen.

Idrett og friluftsliv

MADEIRA

På Madeira får vi trene og prøve friluftsliv i et helt annet klima enn her hjemme.

Les mer

Madeira er en portugisisk øygruppe som ligger utenfor kysten av Afrika. Her får vi nyte spektakulær natur, muligheter til å dra på spennende fjellturer, et makka for mountain bike, flotte muligheter for vannsportsaktiviteter som bølgesurfing og windsurfing.  Vi bor på VIDAMAR Resorts Madeira, med herlige evighetsbassenger og mengder av sportsaktiviteter. Turen er under planlegging, så her kommer det mer.

Fjellsport og kajakk

MADEIRA

Madeira har akkurat det vi mangler av aktiviteter for å få året til å bli perfekt. Foto: Kjetil Øygard

Les mer

Madeira har akkurat det vi mangler av aktiviteter for å få året på Fjellsport til å bli perfekt. Madeira er en portugisisk øygruppe som ligger utenfor kysten av Afrika. Den spektakulære naturen og det subtropiske havklimaet, gjør mulighetene for Fjellsport til noe helt annet enn her hjemme. Her får vi utfordret oss på heftige stier med sykler, juvet nedi og rappelert i våte juv, gå fotturer i de eviggrønne skogene og nyte ettermiddagen ved bassenget. Vi prøver også å få med oss litt kulturgjennom lokale kulturinnslag. Turen er under planlegging, så flere detaljer er på vei.

E-sport

SEOUL, SØR KOREA

Er du klar for en spennende studietur som vil åpne øynene dine for en helt ny verden av gaming og kultur? Velkommen til Seoul, Sør-Korea!

E-sport i Sør- Korea er som langrenn i Norge, og i Sør- Korea har de drevet med nasjonale sendinger på offentlig TV i snart 20 år. De har spillerakademi som får statsstøtte,  og var de første til å anerkjenne E- sport som offisielt yrke allerede i 2000.

Les mer

Siden 1960 har de arrangert store tv/pc-spill turneringer i Sør-Korea. Dette er en kultur som virkelig anerkjenner gaming og gamere. Derfor reiser vi på E-sprotlinja selvsagt hit.

Siden slutten av 90-tallet har internettkafeer vært populære i Sør-Korea. Her har unge mennesker kunnet spille en time gratis, henge med venner og konkurrere. I dag er det over 25,000 såkalte PC Bangs i landet! Tilgjengeligheten og fravær av stigma har ført til det vi i dag kjenner som E-sportens mekka.

Hva mer kan du oppleve på denne turen? Vi reiser til Seoul når kirsebærtrærne blomstrer. Det sier seg selv at det er fotovennlig. Vi spiser koreansk street food, besøker Kwangjang Market, og selvfølgelig besøker vi LOL Park Seoul hvor vi kan oppleve League of Legends Hall of Fame! Elevene får selvsagt være med å bestemme hvilke aktiviteter denne turen skal inneholde. Kort sagt, en studietur til Seoul er den perfekte opplevelsen for alle e-sportelskere som ønsker å utforske en ny kultur sammen med gode venner.

Musikkproduksjon

LONDON OG BERLIN

På vårhalvåret har vi en todelt linjetur. Vi ønsker en tur som gir oss opplevelser og ny kunnskap i både “pose og sekk”, og da blir det ikke særlig bedre enn London & Berlin. 

Les mer

London er Europas hovedstad når det kommer til å sanke opplevelser innen musikk og kultur.  
I denne multikulturelle hovedstaden besøker studioer, så mange konserter vi får til og enkelte ganger har vi masterclasses/workshops med kjente musikere eller produsenter. Her er stikkordet vårt “variasjon”, hvor målet gjerne er å oppleve så mye forskjellig kultur og musikk som vi får til ila de dagene vi er der.

Du har kanskje vært i London før?  Nå har du muligheten til å oppleve byen på nytt sammen med dine nye produsentvenner. Innad i klassen planlegger vi turene våre sammen.  
Elevenes ønsker og drømmer er viktige for oss, og vektlegger vi aktiv deltakelse i planleggingen høyt.  
Ofte resulterer dette at vi opplever alt fra høykultureller konserter og musicals som virkelig inspirerer, deltar på work-shops, spiser karibisk mat så svetten spruter, Escape rooms, sushi-kurs, trampolineparker, shoppe på markeder der de har alt og mye mer! 

Det er kanskje ikke like kjent og utbredt, men Berlin er der det skjer innen musikkteknologi og musikkproduksjon! På selve fødestedet til elektronisk musikk, Techno, Ableton, Soundcloud, Native Instruments, Beatport og mye mer – passer vi på å oppdatere oss innen det absolutt nyeste av det nyeste. Vi drar på messer, på workshops, i studioer og gigantiske musikk butikker av alle slag! Her i byen besøker vi også de mest prestisjefylte universitetene som driver på med utdanning av musikkproduksjon og lignende på høyere nivå. Alt som har vært kreativt, nyskapende og revolusjonerende innen musikkteknologi og musikkproduksjon – har sitt opphav fra eller hovedkontor i Berlin, og bare atmosfæren i seg selv er vanskelig å ikke la seg inspirere av.


Vi reiser hjem med bagasjen stappfull av gode minner, og en kjempesterk motivasjon til å virkelig finpolere sitt egen musikalske uttrykk til det ypperste. 

Friluftsliv lett

LOFOTEN

Vi drar på linjetur til Lofoten. Med sin majestetiske natur og grenseløse turmuligheter er det ett perfekt reisemål som mange har på sin bucketlist. På vei til Lofoten har vi en overnatting i Bodø og bruker anledningen til å klatre inne i Nord-Norges beste klatreanlegg.

Les mer

Lofoten består av tre hovedøyer som er bundet sammen med tuneller og bruer. I øst ligger Austvågøy, der er vi innom Svolvær, Henningsvær og gjør naturligvis aktiviteter i området. Midt i Lofotens øyrekke ligger Vestvågøy med Leknes som største tettsted. På Vestvågøy er det litt mindre bratt, og man kan gjøre aktiviteter som ridetur langs flotte turkise strender, besøke vikinglandsby og gå litt mindre krevende toppturer. Moskenes er den ytterste av de tre øyene, og har den mest dramatiske naturen. Her ligger Reinebringen, Å, Bunes stranda, Kvalvika, og mange andre dramatiske naturområder. Om det ikke er storm, kan vi kanskje ta nybegynnerkurs surfing på Unstad eller Flakstad, som er to kjente surfestrender.

I tillegg til linjeturen, har vi også mulighet til øyhopping på Helgelandskysten under skoleåret. Gled deg til ett spennende år i Nord.

Skuespiller - film og teater

LONDON-YORK-EDINBURGH-LIVERPOOL

Opplev det genuine England, fra små landsbyer til yrende storbyliv. På denne rundturen reiser vi med tog, og får se mer enn bare shoppinggater i London. Det blir musicaler, konserter, omvisninger, shopping, fotturer, horror, Harry Potter, mat og moro!

Les mer

Vi får oppleve mye mer av alt det spennende landet har å by på, og som du neppe har vært med på før.

York, vikingenes hovedstad med historie og utdanningsbesøk. En av de vakreste middelalderbyene i England :

University of York (teater, musikk)

York Minster

JORVIK Viking Centre

Harry Potter Tour

Edinburgh, Skottlands sjarmerende hovedstad og kulturelle sentrum:

The Edinburgh Dungeon

Edinburgh Castle

Edinburgh’s Festival Theatre

Liverpool, mest kjent for Beatles og fotball – men uendelig mye mer :

LIPA

Liverpool Beatles Museum

Quirky Quarter

British Music Experience

London, englands hovedstad og kulturelle smeltedigel:

Musicals

Konserter

Shopping

Markeder

Men forbehold om endringer.

Musikk

LONDON OG ENGLAND

England er mer enn London! Opplev det genuine England, fra små landsbyer til yrende storbyliv. På denne rundturen reiser vi med tog, og får se mer enn bare shoppinggater i London. Vi får oppleve mye mer av alt det spennende landet har å by på, og som du neppe har vært med på før. En drømmereise!

Les mer

Klassen er med på planleggingen, da blir innholdet aller best. Velg mellom alt fra konserter og musicals i London, til work-shops og Vikingesentret i York! Plan for turen:

York, vikingenes hovedstad med historie og utdanningsbesøk. En av de vakreste middelalderbyene i England :

University of York (teater, musikk)
York Minster
JORVIK Viking Centre
Harry Potter Tour

Edinburgh, Skottlands sjarmerende hovedstad og kulturelle sentrum:

The Edinburgh Dungeon
Edinburgh Castle
Edinburgh's Festival Theatre

Liverpool, mest kjent for Beatles og fotball - men uendelig mye mer :

LIPA
Liverpool Beatles Museum
Quirky Quarter
British Music Experience

London, englands hovedstad og kulturelle smeltedigel:

Musicals
Konserter
Shopping
Markeder

I London jakter vi på de store artistene, de små undergrunnskonsertene, de intime konsertene og prøver å få med oss så mye variert som mulig.

Med forbehold om endringer.

Kreativ MIX

PORTUGAL

Vi tar turen til Algarvekysten i skjønne Portugal, der linjelærer Lovise er godt kjent. Med Armação de Pêra som utgangspunkt, kan vi velge og vrake i kultur- og naturopplevelser. Sammen setter vi opp et program der vi får med oss de beste opplevelsene. Her har alle muligheten til å forme turen. Men at det vil bli en tur med mixet innhold – det er helt sikkert!

Les mer

På denne turen til Portugal vil du få både sol, uteaktiviteter, kreative kurs, oppleve kultur og mye god mat. Plukk dine egne appelsiner når vi besøker en av fruktgårdene. Vi får også se hvordan livet på en fruktgård er. Du får keramikkurs i et land med lange tradisjoner for bruk av leire. I tillegg vil vi oppleve lokal kunst og slott fra år 716.

Padletur med SUP(stand up padle Board) til vakre grotter. Sammen med guide padler vi langs land og inn i grotter med innvendige strender. Du kommer tett på naturen og vannet, padlebrettet tar deg steder du ellers ikke hadde fått oppleve. Algarvekysten gir gode muligheter for å få teste surfing. Det er muligheter for å delta på surfekurs og lære deg og meste bølgene langs den vakre kysten. Det blir ikke minst morgenyoga ute i den flotte havnebyen Armação de Pêra.

  • Dag 1: Reise med ettermiddags tog og nattog til Oslo
  • Dag 2: Reise med fly til Faro og bil til Armação de Pêra.  
  • Dag 3: Keramikkurs
  • Dag 4: SUPtur til grotter og chilling på grottestrand
  • Dag 5: Morgen Yoga og besøk på kunst utstilling.
  • Dag 6: En dag på stranden (Muligheter for surfing)
  • Dag 7: Vi reiser til Sagres og besøker et gammelt slott. Vi besøker også en appelsingård.
  • Dag 8: Egentid; nyt den siste dagen på stranden, eller finn på andre aktiviteter du ønsker.
  • Dag 9: Fly til Oslo
  • Dag 10: Tog Oslo- Mosjøen

HELGELANDSOPPLEVELSER

Fellestur for hele skolen!

Mot slutten av skoleåret tar vi dere med på en opplevelsestur på Helgelandskysten, også kalt verdens vakreste skjærgård. Du kan ikke ha vært på Helgeland så lenge uten å få med deg det! Vi tar sikte på flere attraksjoner på turen, og satser på å ende opp på Træna, ytterst i havet. Denne fantastiske øykommunen som blomstrer som aldri før. Du har kanskje hørt om Trænafestivalen?

På turen skal vi kose oss, oppleve natur og kultur, spise godt og nyte dagene.

Strandvolley på Dønna

Beachvolley på Dønna

Helgelandsopplevelser på Dønna

Elever padler havkajakk fra Dønna.

Vi har inkludert reiseforsikring for alle våre elever som er medlem av Norsk folketrygd, så det du trenger er pass, lommepenger og en koffert som er stor nok 😉

Forsikringer

Ved å klikke på "Aksepterer", godtar du lagring av informasjonskapsler på enheten din for å forbedre nettstedets navigering, analysere bruken av nettstedet og hjelpe til med markedsføringstiltakene våre. Se våre retningslinjer for informasjonskapsler for mer informasjon.