Ansatte

Mette Haustreis

Rektor

Mette er lidenskapelig opptatt av folkehøgskolens verdier. Det ble hun etter et år på Follo FHS. Hun er utdannet norsklærer med litteraturvitenskap som fagfelt, er lærebokforfatter og har master i skoleledelse. Hun har lang fartstid som lærer på ungdomstrinnet og er glad i å jobbe med mennesker. Mette verdsetter både kultur og natur. Du finner henne like gjerne på en fjelltopp som på en konsert.

40215583

x

Nina Stimo

Undervisningsleder og markedsføring

Nina er utdannet lærer med hovedvekt på musikk og drama, og har vært hos oss siden 1997. Hun har videreutdanning innen Rusproblematikk, Spesialpedagogikk og Kulturelt Entrepenørskap. Nina har undervist på både musikk og teater, men nå holder hun styr på undervisning, markedsføring, SoMe og heimesida vår. Resten av tiden sitter hun gjerne på kontoret og pønsker ut skoleutvikling og andre nye ting.

99104770

x

Ulf Langmo

Undervisningsleder og Lærer på Idrett og Friluftsliv og Forberedelse til førstegangstjenesten

Har allsidig bakgrunn innen idrett og friluftsliv. Bachelor i Idrett fra Høgskolen i Telemark. Tilleggsutdanning i kajakk, ski og bre fra Idrettshøgskolen og Høgskolen i Sogn og Fjordane. I tillegg har han høgskoleutdanning i samfunnsfag fra høgskolen i Bodø. Han har tidligere jobbet med barneidrett, vært kulturkonsulent og prosjektleder innen idrett og friluftsliv i Vefsn kommune. Ulf har også et engasjement som klubbveileder i Nordland Idrettskrets. Fotballtrener med UEFAs B-lisens, div. trenerkurs bla i Innebandy. Også aktiv innen idrett, friluftsliv og jakt.

95944334

x

Asbjørn Daniel Davis

Lærer Friluftsliv LETT og Forberedelse til førstegangstjenesten

Asbjørn har jobbet mange år med friluftslivsundervisning, men han er minst like gira som elevene om ikke mer. Han er utdannet friluftslivslærer, men har også studert geografi og idrettsfag. Asbjørn har klatret i mange år, og er Klatreinstruktør Sport NF, Klatreleder Inne NKF, og Trener 1 NKF. Når det er for vått til å klatre, er det kajakkpadling som er gjelder. Med nest høyeste nivå i Norge (Turleder HAV NPF) og i Storbritannia (BCU 4 * Leader tr.) er han en kompetent padleinstruktør, med erfaring fra korte og lange padleturer i inn og utland. Vintertid liker han å klatre is, gå på enkle toppturer, snøkiting, gå med ski og pulk innover i fjellet, eller ta en kort tur i nærområdet for å fyre vinterbål.

97618016

x

Brit Helene Valla

Lærer SKUESPILLER og Kreativ MIX

Brit er lærer på Skuespiller + Kreativ, og syns hun har verdens beste jobb! Hun har lærerutdanning og studerte drama/teater på NTNU. Etter mange år i bransjen, har hun ettertraktet erfaring og er mye brukt som regissør på ulike prosjekter og forestillinger. Brit er glad i mennesker, og finner alltid en anledning til å slå av en prat. Hun er involvert i det meste på Toppen, og i kulturlivet i Mosjøen, med musikk, revy – og teaterproduksjoner. Brit er livlig, sprudlende og omtenksom. Hun er idérik og engasjert, og elsker å realisere spennende prosjekter på scenen.

90519374

x

Jonas Løøv

Lærer Fjellsport og Kajakk

Jonas er utdannet med bachelor i friluftsliv og en mastergrad i idrettsvitenskap fra Høgskolen på Vestlandet. Han har jobbet som elv- og havpadleinstruktør i flere år, og har tidligere også jobbet i barnevernet og i grunnskolen. På fritiden er han aktiv på snowboard, toppturer og stisykling. Har en sterk faglig interesse for friluftslivsveiledning og pedagogikk.

41044640

x

Lovise Aufles Valberg

Lærer Kreativ MIX

Lovise er utdannet Grafisk Designer på høgskolen i Buskerud med utveksling til Danmark. Har også lærer utdanning fra Nord universitet og NTNU. Hun har undervist i mediefag og matematikk i Videregående skole og i Mosjøen fengsel. Lovise elsker å sy, tegne, padle sup, løpe, strikke og mye mer. Hun bruker også tid på politikk og sitt lokale idrettslag. Nå gleder hun seg mest til å få teste livet på folkehøgskolen sammen med mange nye elever.

47628026

x

Jøran Hatten

Lærer Musikk

Jøran startet hos oss for to år siden, og kom hit med en solid musikalsk bakgrunn. Etter utdanningen ved Musikkonservatoriet har har jobbet i kulturskole, som fylkesmusiker og spilt i all verdens ensembler og stilarter. Hovedinstrumentet hans er intet mindre enn bassklarinett, men han spiller på det meste som kommer i han vei. Jøran er en sprudlende, positiv og trivelig kar som er lett å like. På fritiden er han en entusiastisk frisbee-golfer, dirigent og ukulelebassist.

90477922

x

Alf Marius Valan

Lærer Musikkproduksjon

Alf Marius er utdannet musiker ved Konservatoriet i Tromsø, der han studerte utøvende musikk. Elbass er hovedinstrumentet, men han trakterer også piano, trommer og gitar godt. Alf Marius har mange utgivelser over flere prosjekter og alias. På jobb er han energisk, sprudlende og motiverende. På hjemmefronten er han en dedikert familiemann med en stor interesse for MMA, mindfullness og gaming.

48226885

x

Kevin André Fagerheim

Lærer E-sport

Fra TV-spill som Tekken og Fifa sammen med kompisene i barndommen til COD, League of Legends, Overwatch og WoW i mer voksen alder, er Kevin nå ivrig lærer på Esport. Med bachelor - faglærerutdanning i kroppsøving og idrettsfag i tillegg, har han mye å tilføre linja både sportslig og som menneske. Kevin er opptatt av at elevene skal ha det godt og bli sett, uansett bakgrunn.

97776445

x

Kim Rune Thorsen

Kokk

Kim er utdannet kokk, elsker å lage mat og ser på alt som ei fin utfordring. Han har godt humør og har alltid en spøk på lager. Det er aldri kjedelig på kjøkkenet hos oss. Han har for det meste jobbet i hotell- og restaurantbransjen; Fru Haugans hotell (Mosjøen) og Havfruen (Trondheim) Ellers er han brennende opptatt av jakt og friluftsliv og skyter sin egen mat når han kan.

91562035

x

Hilde Lyeng

Kokk

Hilde er faglært kokk og har 25 års erfaring fra hotell og restaurant innenfor a`la carte og selskapsmenyer. Vi kan trygt si at hun skjemmer oss bort med all den deilige maten. På fritida spiller hun saxofon i storband, og driver med hundekjøring og hest.

91562031

x

Ann-Kristin Sæteren

Kokk

Anki er glad i folk og liker godt å ha elevene rundt seg på kjøkkenet. Hun deler ut omsorg og klemmer og holder alltid humøret oppe. Hun har erfaring både fra hotell og bakeri, og løser fort noen verdensproblemer over en brøddeig. Hvis du tar valgfag Mat på 10 minutter, er det Anki som lærer deg triksene.


99029754

x

Dan Rudi Abrahamsen

Internatleder

Dan har lenge hatt ett stort ønske om å jobbe på folkehøgskole, og nå har han endelig fått sjansen. Den drømmen har han hatt siden han selv gikk på Sund Folkehøgskole. Dan er omsorgsfull og i godt humør, og tar seg alltid tid en prat.  Med seg har han økonomi og pedagogikk, og i tillegg liker han å trene, skrive, spille squash og fifa. Vi gleder oss til å bli bedre kjent med han.

97757143

x

Vibeke Solbakk

Økonomi

Vibeke er den som holder styr på tallene hos oss. Hun har bred erfaring innen økonomi og regnskap. Hun er en aktiv dame som liker å trene og gå i fjellet. Dere finner henne i administrasjonen.

97629602

x

Lilly Kleiven

Internat

Lilly arbeider som renholder og kjøkkenassistent hos oss. Tidligere jobbet hun som barnehageassistent på Toppen i 27 år. Lilly er den gladeste renholder du kan tenke deg, og fritida bruker hun på familien, håndarbeid og friluftsliv. Motto: Hvorfor være sur når man er lykkelig som blid ????

91544531

x

Per Tore Eriksen

Vaktmester

Per Tore er driftstekniker på huset. Han er som poteten – kan brukes til alt.Han har hatt egen snekkerbedrift og kan trylle fram både bord, benker og skap om noen ønsker det – dersom han får tid til overs. På fritida kjører han snøskuter og synger i mannskor.

97564240

x

Ved å klikke på "Aksepterer", godtar du lagring av informasjonskapsler på enheten din for å forbedre nettstedets navigering, analysere bruken av nettstedet og hjelpe til med markedsføringstiltakene våre. Se våre retningslinjer for informasjonskapsler for mer informasjon.