fbpx

Studieturer

Alle linjer reiser på studietur i løpet av året. Disse turene er en viktig del av det faglige og sosiale opplegget på linja, og her skapes det gode minner og felles opplevelser dere vil huske lenge.

Sceneproduksjon reiser til

LONDON

London er en av verdens absolutt største metropoler innen bl.a. kultur. Byen byr på hundrevis av konserter, musikaler, teaterforestillinger etc hver eneste dag. Det du ikke finner i London, er ikke verdt å lete etter.

Blank
Les mer

Vi reiser til London, og bor på hotell sentralt i byen med kort avstand til det meste. Vi sjekker ut byen, alt fra shopping, kjente severdigheter/turistmål til god og spennende mat på noen av Londons utallige restauranter. Vi drar på mange forskjellige konserter, små og store.

Du kan selvsagt ikke reise til London uten å få med deg en av de store verdenskjente musikalene.

 

Vi prøver også å få booket tekniske omvisninger bak kulissene på konsertvenues og teatre. Her er det masse spennende å se og lære, enten du vil se hvilket teknisk utstyr som er i bruk eller å få innblikk i hvordan superproffe lyd- og lysteknikere jobber. Den tekniske kvaliteten på produksjonene i London er i verdensklasse!

 

Du har kanskje vært i London før? Nå har du muligheten til å oppleve byen på nytt sammen med andre som deler de samme interessene som deg, og du får muligheten til å se konsertene fra baksiden i tillegg til å være publikum.

Idrett ALT reiser til

CLUB LA SANTA

Idrettslinja drar til Lanzarote – La Santa . Her får du et fantastisk treningsopphold med muligheter til å prøve nye idretter og aktiviteter. Du får tilbud om dagskurs i surfing, intensivkurs i windsurfing, tennis m.fl. Du kan låne racingsykler eller mountainbikes, trene på Fitnesssentret, prøve Zumba, Pilates, TRX, SUPyoga, bodypump pg mye, mye mere.

Blank
Les mer
Du lager ditt eget program, og kan prøve en rekke aktiviteter samtidig som du velger å spille beachvolley flere ganger om dagen. Du velger selv. Kombinasjonen sol, varme, strandliv, god mat og trening gjør denne turen til et av skoleårets høydepunkter.

Nettserie og Film reiser til

AUSTIN TEXAS

 SXSW (South by Southwest) i  Austin/Texas er i internasjonal film- musikk og spillbransje kjent for å være en av verdens hotteste og mest toneangivende festivaler. Her får man altså sett “det nye” før alle andre! Derfor legger også større filmer både premierer og showcaser til SXSW, og sender A-list-skuespillere dit for å promotere filmene sine. Festivalen går i mars hvert år.

Blank
Les mer
Da linjelærer Aleksander premierte spillefilmen sin “Thale” der i 2012, så var det side om side med verdenspremieren av blant annet “21 Jump Street” – hvorpå Channing Tatum og Jonah Hill var der og presenterte filmen. Og i naborommet satt Willem Dafoe og snakket om filmen sin “The Hunter”.

Så, glem Hollywood og lignende turist-attraksjoner. Under SXSW får man virkelig nærkontakt med det som foregår akkurat nå i både film-, musikk- og spillbransjen – og det midt i deep south Austin, verdens BBQ-hovedstad. Og for ikke å glemme, i Austin finner vi Alamo Drafthouse Cinema – kåret av blant annet Wired.com som verdens heftigste kino – hvor man også kan spise burger og se film samtidig!

Fjellsport og Kajakk reiser til

NEW ZEALAND

Når vinteren er som kaldest i januar drar vi til New Zealand.
Vi drar på Road Trip og utforsker den fantastiske naturen
New Zealand har å by på. Vi bor i telt deler av turen og opplever backpacker-stemningen på hosteller. Hele turen er ganske intens, og balanserer mellom
adrenalinfylte aktiviter, rolige kvelder og sightseeing.

Blank
Les mer
Aktiviteter vi gjør er:

  • Surfekurs – og så får du surfe på egenhånd
  • Klatring
  • Strikkhopp
  • Luge (kanskje det morsomste vi gjør)
  • Rafting
  • River Sledging
  • Dagstur over en vulkan (Mordor i Ringenes Herre)
  • Bade i varmekilder
  • Grottevandring med «glowworms»
  • Wakeboard i kabelpark
  • Hangi i Māori landsby
  • Mye tøff sightseeing
Blank
Les mer
Her går vi på flere forestillinger og konserter hver dag og deler unike opplevelser og får inspirasjon til videre arbeid innen teater og film. Dere er med i planlegginga av turen og velger ut mye av programmet.

Det sosiale er superviktig på turen! Trivselsfaktoren er høy, og de tette båndene vi knytter på tur gjør resten av året ennå bedre. Som Henriette, en av årets elever sa: « En av de beste turene jeg noen gang har vært på. Ikke bare fordi vi gjorde så sinnsykt mye, men det føltes ikke ut som klassetur, bare en god gjeng som hadde det dritgøy sammen». Og Storm sa det sånn: « Vi fikk oppleve så utrolig mye, og hadde alltid noe å finne på. Vi bodde supersentralt midt i Gamla Stan, på verdens søteste hostel Castanea, med skikkelig bra internett. Overalt i gatene var det fullpakka med spennende butikker! En tur jeg kommer til å huske resten av livet!»

Vi har tidligere besøkt flere europeiske byer, men Stockholm er byen som har fått absolutt best tilbakemelding, både mtp faglig innhold, trivsel og pris. Stockholm er ikke en eksotisk, og dyr, destinasjon, men en reise alle har råd til uten å ta opp ekstralån. Dere får alle billetter til reise og opphold, teater og konserter dekket. Vi har flere fellesmiddager som dekkes av turpengene og som om ikke det var nok får dere lommepenger til reisen inn på konto før avreise.

Friluftsliv LETT reiser til

CORRENS

Før påskeferien drar vi til en liten landsby i syd Frankrike. Turen går til Correns, en utrolig koselig landsby som ligger i hjertet av Provence. Correns er den første landsbyen i Frankrike som er basert på nesten 100% økologisk landbruk. Vi har teltcamp i gåavstand fra den lille landsbyen.

Blank
Les mer
Området rundt landsbyen er grønt, fredelig og innbyr til rolige utflukter. Vi besøker en av Europas beste klatrevegger som ligger i Chateauvert. Klatrefeltet byr på utfordringer slik at alle kan nå nye høyder. Vi lever en uke som ekte franskmenn hvor vi følger deres kultur og levesett. Det blir varierte utflukter med fjellturer i Verdon, paintball, vinsmaking og storbytur til vakre Nice. Og alt dette opplever du sammen med de som nå er blitt dine beste venner.
Work At Music reiser til

LONDON

Noen synes kanskje dette kan virke kjedelig og ordinært som destinasjon. London er liksom bare rett nedi hugget og langt i fra like eksotisk som feks Los Angeles! Men, visste du at London er rangert som en av verdens mest kultiverte byer når det kommer til musikk og kulturelle opplevelser? Topp 3, faktisk! ALT, skjer i London!

Blank
Les mer
I London er vi først og fremst turister. På lik linje som mye av linjeundervisningen, så blir denne turen lagt opp med frie tøyler. Vi bestemmer og planlegger turen sammen før vi drar, og prøver å få med oss så mye som mulig av denne fantastiske byen.

Oppskriften har ofte blitt at vi bor på hotell, spiser mye god mat og ser så mange konserter som overhodet mulig! Da gjerne av typen som vi ikke kan se i Norge! Vi drar altså ikke til London for å se ”Ole Ivars” konsert på den lokale pubben… Vi drar til London og jakter etter de store artistene, de små undergrunnskonsertene, de intime konsertene og prøver å få med oss så mye variert som mulig. Vi opplever mye av London, på veldig kort tid.
Fra konserter på tilsynelatende veldig ”shabbye” utesteder og 60 stk i publikum, til de større arenaer som 02 og 20 000 skrikende fans i ryggen.

Vi prøver også å få med oss personlige masterclasser med kjente musikere og produsenter. Dette varierer fra år til år, men kvaliteten på musikerne i London er av ypperste klasse!

E-SPORT reiser til

INTERNASJONALE TURNERINGER

Hos oss har vi valgt å ikke diktere hvor vi reiser, men heller ta avgjørelsen som gruppe fra år til år. Vi har en ganske solid reisepott som gjør at vi kan prioritere nesten som vi vil og vi har de siste årene fått med oss flere events hvert år.

Blank
Les mer
Noen eksempler er DreamHack, Copenhagen Games, SpillEXPO og HelgeLAN. Drar vi til Korea eller en Major neste år kanskje? Du er med på å bestemme!
Fotball reiser til

LONDON, PARIS og BARCELONA

 

Siden det er så mye bra fotball i Europa, er det vanskelig å bestemme seg… Så da prøver vi likegodt å få med oss alt.

Blank
Les mer
London

Fotball reiser til verdens største fotballmetropol London. Her får du oppleve kjente lag både fra Premier League og Championship. Vi tar oss selvfølgelig tid til å besøke noen av byens mange attraksjoner.

 

Berlin

Fotball drar også på tur til Berlin. Her ser vi Hertha Berlin på Olympiastadion, møter Per Ciljan Skjelbred og Rune Almenning Jarstein. Deltar på treninger og ikke minst opplever Berlin. En av de mest spennende byene i Europa.

 

Barcelona

El Clasico mellom Barcelona og Real Madrid på Camp Nou. En større fotballopplevelse for en fotballinteresserte er vanskelig å overgå.

HELGELANDSOPPLEVELSER

Fellestur for hele skolen

Mot slutten av skoleåret tar vi dere med på en opplevelsestur på Helgelandskysten, også kalt verdens vakreste skjærgård. Du kan ikke ha vært på Helgeland så lenge uten å få med deg det! Vi tar sikte på flere attraksjoner på turen, og satser på å ende opp på Træna, ytterst i havet. Denne fantastiske øykommunen som blomstrer som aldri før. Du har kanskje hørt om Trænafestivalen?

På turen skal vi kose oss, oppleve natur og kultur, spise godt og nyte dagene.

Vi har inkludert reiseforsikring for alle våre elever, så det du trenger er pass, lommepenger og en koffert som er stor nok 😉

Forsikringer

Hvorfor vente? Søk nå!

Lånekassen kan hjelpe deg med finnansieringen!