fbpx

STUDIETURER

Alle linjer reiser på studietur i løpet av året. Disse turene er en viktig del av det faglige og sosiale opplegget på linja, og her skapes det gode minner og felles opplevelser dere vil huske lenge.

Kreativ MIX reiser til

PORTUGAL

Vi tar turen til Algarvekysten i skjønne Portugal, der linjelærer Lovise er godt kjent. Med Armação de Pêra som utgangspunkt, kan vi velge og vrake i kultur- og naturopplevelser. Sammen setter vi opp et program der vi får med oss de beste opplevelsene. Her har alle muligheten til å forme turen. Men at det vil bli en tur med mixet innhold – det er helt sikkert!

 

Les mer

På denne turen til Portugal vil du få både sol, uteaktiviteter, kreative kurs, oppleve kultur og mye god mat. Plukk dine egne appelsiner når vi besøker en av fruktgårdene. Vi får også se hvordan livet på en fruktgård er. Du får keramikkurs i et land med lange tradisjoner for bruk av leire. I tillegg vil vi oppleve lokal kunst og slott fra år 716. 

 

Padletur med SUP(stand up padle Board) til vakre grotter. Sammen med guide padler vi langs land og inn i grotter med innvendige strender. Du kommer tett på naturen og vannet, padlebrettet tar deg steder du ellers ikke hadde fått oppleve. Algarvekysten gir gode muligheter for å få teste surfing. Det er muligheter for å delta på surfekurs og lære deg og meste bølgene langs den vakre kysten. Det blir ikke minst morgenyoga ute i den flotte havnebyen Armação de Pêra. 

 

  • Dag 1: Reise med ettermiddags tog og nattog til Oslo 
  • Dag 2: Reise med fly til Faro og bil til Armação de Pêra.  
  • Dag 3: Keramikkurs 
  • Dag 4: SUPtur til grotter og chilling på grottestrand 
  • Dag 5: Morgen Yoga og besøk på kunst utstilling. 
  • Dag 6: En dag på stranden (Muligheter for surfing) 
  • Dag 7: Vi reiser til Sagres og besøker et gammelt slott. Vi besøker også en appelsingård. 
  • Dag 8: Egentid; nyt den siste dagen på stranden, eller finn på andre aktiviteter du ønsker. 
  • Dag 9: Fly til Oslo 
  • Dag 10: Tog Oslo- Mosjøen 

Idrett og Friluftsliv reiser til

CLUB LA SANTA

Idrett og Friluftsliv drar til Lanzarote – La Santa . Her får du et fantastisk treningsopphold med muligheter til å prøve nye idretter, gå fantastiske fjellturer og delta på mange aktiviteter. Du får tilbud om dagskurs i surfing, intensivkurs i windsurfing, tennis m.fl. Du kan låne racingsykler eller mountainbikes, trene på Fitnesssentret, prøve Zumba, Pilates, TRX, SUPyoga, bodypump pg mye, mye mere.

 

Les mer

Du lager ditt eget program, og kan prøve en rekke aktiviteter samtidig som du velger å spille beachvolley flere ganger om dagen. Du velger selv. Kombinasjonen sol, varme, strandliv, god mat og trening gjør denne turen til et av skoleårets høydepunkter.

 

Solnedgang på stranda i Gambia.

Musikk reiser til

GAMBIA (frivillig tur)

Vi pakker kofferten og reiser på en tur du sikkert ikke ville fått oppleve noen annet sted. Gambia er Afrikas minste land, og strekker seg inn fra vestkysten med Senegal på alle sider.

I Gambia skal vi møte mange spennende mennesker, være med på trommekurs, kanskje besøke The Gambia Academy, danse salsa, ha morgenyoga og dra til på safari.

Vi besøker Merete Gustavsen Tvenning og Gambia Care, og får bli kjent med deres prosjekter.

Les mer

Gambia Care driver et barnehjem i Kotu, Mama F´s Home, og Gambia Care Nursery & Primary School i Jenung Kunda. I tillegg drifter de også 4 Sister’s Kitchen, som er en lokal restaurant bygd opp for å få kvinner i jobb. Gambia Care er også inne i flere spennende prosjekter i Serrekunda området.

Her blir vi kjent med den gambiske kulturen og menneskene som lever her, og vi får delta i hverdagen deres. Menneskene er gjestfrie og glade, og byr på seg selv. Du føler deg alltid velkommen i Gambia.

Forhåpentligvis får vi muligheten til å gjøre litt nytte for oss mens vi er der. Og det er klart at vi må se nærmere på det flotte dyrelivet og de spennende markedene. Landet har også en kort, men herlig kystlinje der vi skal bevilge oss noen avslappende dager i solen.

(Turen er under planlegging – flere detaljer kommer)

Vaksiner kommer i tillegg til prisen, ca 1500,-/ 2000,- kr. Se anbefalinger.

Flere bilder https://www.folkehogskole.no/skole/vefsn/krutt-scenekunst#studietur

Mer om Gambia i bloggen vår.

Fjellsport og Kajakk reiser til

ALPENE

Vi reiser til de østerrikske Alpene og nyter livet i Saalbach Hinterglemm. Beliggenheten gjør dette til drømmestedet for alle skientusiaster, med et nettverk av skibakker og perfekt puddersnø. Vi snakker 70 heiser, 29 gondoler og endeløse mengder med løyper og frikjøringsterreng.

Her blir der skikjøring, sol, pudder, frikjøring i 9 dager! Vi leier en lodge hvor vi nyter dagene rett ved skisenteret! Fantastiske opplevelser i fjellet på dagtid, hyttekos og god mat om kvelden. Bedre blir det ikke! 😊

Se film

Solnedgang på stranda i Gambia.

KRUTT scenekunst reiser til

GAMBIA

Vi pakker kofferten og reiser på en tur du sikkert ikke ville fått oppleve noen annet sted. Gambia er Afrikas minste land, og strekker seg inn fra vestkysten med Senegal på alle sider.

I gambia skal vi møte mange spennende mannesker, være med på trommekurs, besøke The Gambia Academy, danse salsa, ha morgenyoga og dra til Senegal på safari.

Vi besøker Merete Gustavsen Tvenning og Gambia Care, og får bli kjent med deres prosjekter.

Les mer

Gambia Care driver et barnehjem i Kotu, Mama F´s Home, og Gambia Care Nursery & Primary School i Jenung Kunda, og de er også sterkt inne i Mr. Jattas Nursery School i Tallinding. I tillegg drifter de også 4 Sister’s Kitchen, som er en lokal restaurant bygd opp for å få kvinner i jobb. Gambia Care er også inne i flere spennende prosjekter i Serrekunda området.

Her blir vi kjent med den gambiske kulturen og menneskene som lever her, og vi får delta i hverdagen deres. Forhåpentligvis får vi muligheten til å gjøre litt nytte for oss mens vi er der. Og det er klart at vi må se nærmere på det flotte dyrelivet og de spennende markedene. Landet har også en kort, men herlig kystlinje der vi skal bevilge oss noen avslappende dager i solen.

(Turen er under planlegging – flere detaljer kommer)

Vaksiner kommer i tillegg til prisen, 1500,- /2000,- kr. Se anbefalinger.

😊

Flere bilder https://www.folkehogskole.no/skole/vefsn/krutt-scenekunst#studietur

Mer om Gambia i bloggen vår.

Friluftsliv LETT reiser til

LOFOTEN

Vi drar på linjetur til Lofoten. Med sin majestetiske natur og grenseløse turmuligheter er det ett perfekt reisemål som mange har på sin bucketlist. På vei til Lofoten har vi en overnatting i Bodø og bruker anledningen til å klatre inne i Nord-Norges beste klatreanlegg.

 

Les mer

Lofoten består av tre hovedøyer som er bundet sammen med tuneller og bruer. I øst ligger Austvågøy, der er vi innom Svolvær, Henningsvær og gjør naturligvis aktiviteter i området. Midt i Lofotens øyrekke ligger Vestvågøy med Leknes som største tettsted. På Vestvågøy er det litt mindre bratt, og man kan gjøre aktiviteter som ridetur langs flotte turkise strender, besøke vikinglandsby og gå litt mindre krevende toppturer. Moskenes er den ytterste av de tre øyene, og har den mest dramatiske naturen. Her ligger Reinebringen, Å, Bunes stranda, Kvalvika, og mange andre dramatiske naturområder. Om det ikke er storm, kan vi kanskje ta nybegynnerkurs surfing på Unstad eller Flakstad, som er to kjente surfestrender.

I tillegg til linjeturen, har vi også mulighet til øyhopping på Helgelandskysten under skoleåret. Gled deg til ett spennende år i Nord.

Musikkproduksjon og Musikk reiser til

LONDON

Noen synes kanskje dette kan virke kjedelig og ordinært som destinasjon. London er liksom bare rett nedi hugget og langt i fra like eksotisk som feks Los Angeles! Men, visste du at London er rangert som en av verdens mest kultiverte byer når det kommer til musikk og kulturelle opplevelser? Topp 3, faktisk! ALT, skjer i London!

Les mer

I London er vi først og fremst turister. På lik linje som mye av linjeundervisningen, så blir denne turen lagt opp med frie tøyler. Vi bestemmer og planlegger turen sammen før vi drar, og prøver å få med oss så mye som mulig av denne fantastiske byen.

Oppskriften har ofte blitt at vi bor på hotell, spiser mye god mat og ser så mange konserter som overhodet mulig! Da gjerne av typen som vi ikke kan se i Norge! Vi drar altså ikke til London for å se ”Ole Ivars” konsert på den lokale pubben… Vi drar til London og jakter etter de store artistene, de små undergrunnskonsertene, de intime konsertene og prøver å få med oss så mye variert som mulig. Vi opplever mye av London, på veldig kort tid.
Fra konserter på tilsynelatende veldig ”shabbye” utesteder og 60 stk i publikum, til de større arenaer som 02 og 20 000 skrikende fans i ryggen.

Vi prøver også å få med oss personlige masterclasser med kjente musikere og produsenter. Dette varierer fra år til år, men kvaliteten på musikerne i London er av ypperste klasse!

Natt over Seoul

E-SPORT reiser til

SEOUL, SØR KOREA

Er du klar for en spennende studietur som vil åpne øynene dine for en helt ny verden av gaming og kultur? Velkommen til Seoul, Sør-Korea!

E-sport i Sør- Korea er som langrenn i Norge, og i Sør- Korea har de drevet med nasjonale sendinger på offentlig TV i snart 20 år. De har spillerakademi som får statsstøtte,  og var de første til å anerkjenne E- sport som offisielt yrke allerede i 2000.

Les mer

Siden 1960 har de arrangert store tv/pc-spill turneringer i Sør-Korea. Dette er en kultur som virkelig anerkjenner gaming og gamere. Derfor reiser vi på E-sprotlinja selvsagt hit. 

Siden slutten av 90-tallet har internettkafeer vært populære i Sør-Korea. Her har unge mennesker kunnet spille en time gratis, henge med venner og konkurrere. I dag er det over 25,000 såkalte PC Bangs i landet! Tilgjengeligheten og fravær av stigma har ført til det vi i dag kjenner som E-sportens mekka.

Hva mer kan du oppleve på denne turen? Vi reiser til Seoul når kirsebærtrærne blomstrer. Det sier seg selv at det er fotovennlig. Vi spiser koreansk street food, besøker Kwangjang Market, og selvfølgelig besøker vi LOL Park Seoul hvor vi kan oppleve League of Legends Hall of Fame! Elevene får selvsagt være med å bestemme hvilke aktiviteter denne turen skal inneholde. Kort sagt, en studietur til Seoul er den perfekte opplevelsen for alle e-sportelskere som ønsker å utforske en ny kultur sammen med gode venner. 

Vi tar forbehold om endringer av reisemål

BILDE: <a href=»https://www.freepik.com/free-photo/downtown-cityscape-night-seoul-south-korea_11306361.htm#query=south%20korea&position=2&from_view=search&track=sph»>Image by tawatchai07</a> on Freepik

HELGELANDSOPPLEVELSER

Fellestur for hele skolen

Mot slutten av skoleåret tar vi dere med på en opplevelsestur på Helgelandskysten, også kalt verdens vakreste skjærgård. Du kan ikke ha vært på Helgeland så lenge uten å få med deg det! Vi tar sikte på flere attraksjoner på turen, og satser på å ende opp på Træna, ytterst i havet. Denne fantastiske øykommunen som blomstrer som aldri før. Du har kanskje hørt om Trænafestivalen?

På turen skal vi kose oss, oppleve natur og kultur, spise godt og nyte dagene.

Vi har inkludert reiseforsikring for alle våre elever som er medlem av Norsk folketrygd, så det du trenger er pass, lommepenger og en koffert som er stor nok 😉

Forsikringer

Hvorfor vente? Søk nå!

Lånekassen kan hjelpe deg med finansieringen!

Hopp rett ned til innholdet