fbpx

Send oss en melding

1 + 3 =

VEFSN FOLKEHØGSKOLE TOPPEN
Odin Benumsvei 21, 8665 Mosjøen
Telefon: 75 17 24 11
toppen@vefsnfolkehogskole.no

Folkehøgskolene har ingen søknadsfrist, men vi tar opp elever fra 1. februar og til skolen er fylt opp. Som du skjønner, lønner det seg å søke tidlig…
Mer om opptaket her.

PERSONALET

BODIL NYSTAD

Konstituert rektor

Tlf. 95 91 16 78
bodil@vefsnfolkehogskole.no

Bodil er lærerutdannet med videreutdanning i musikk, forming og media og har jobbet hos oss i mange år. Hun har selv vært folkehøgskoleelev og har god kjennskap til folkehøgskolene i Norge/ Norden. Hun er allsidig og aktiv og liker å teste ut nye fagområder. Hun er engasjert i kulturlivet i Mosjøen og har et stort og nyttig nettverk. Bodil kan ordne det meste for de fleste!

NINA STIMO

Undervisningsleder

Tlf. 99 10 47 70
nina@vefsnfolkehogskole.no

Nina er utdannet lærer med hovedvekt på musikk og drama, og har vært hos oss siden 1997. Hun har videreutdanning innen Rusproblematikk, Spesialpedagogikk og Kulturelt Entrepenørskap. Nina har undervist på både band og teater, men nå holder hun styr på undervisning, markedsføring, SoMe og heimesida vår. Resten av tiden sitter hun gjerne på kontoret og pønsker ut skoleutvikling og andre nye ting. 

ASBJØRN DANIEL DAVIS

Lærer Fjellsport og Kajakk NZ

Tlf. 97618016
asbjorn@vefsnfolkehogskole.no

Asbjørn har jobbet mange år med friluftslivsundervisning, og har sin debut som folkehøgskolelærer. Han er derfor minst like gira som elevene om ikke mer. Han er utdannet friluftslivslærer(Bachelor/Master), men har også studert geografi og idrettsfag.  Han har klatret i mange år, mest sportsklatring, trad og litt is de siste årene. Klatreinstruktør Sport NF, Klatreleder Inne NKF, og Trener 1 NKF. Når det er for vått til å klatre, er det kajakkpadling som er gjelder. Med nest høyeste nivå i Norge (Turleder HAV NPF) og i Storbritannia (BCU 4 * Leader tr.) er han en kompetent padleinstruktør med erfaring fra korte og skikkelig lange padleturer i Norge, Skottland, England, Wales og Spania. Vintertid liker han å klatre is, gå på enkle toppturer, snøkiting, gå med ski og pulk innover i fjellet, eller ta en kort tur i nærområdet for å fyre vinterbål.

BRIT HELENE VALLA

Lærer Skuespiller – film og teater

Tlf. 90 51 93 74
brit@vefsnfolkehogskole.no

Brit er lærer på Skuespillerlinja og syns hun har verdens beste jobb! Hun har lærerutdanning og studerte drama/teater på NTNU. Brit er glad i mennesker, og finner alltid en anledning til å slå av en prat. Hun er involvert i det meste på Toppen, og i kulturlivet i Mosjøen, med musikk, revy – og teaterproduksjoner. Hun er iderik og engasjert, og elsker å realisere spennende prosjekter på scenen.

HANS JACOB ØKSNE

Lærer Sceneproduksjon

Tlf. 91 16 74 17
hansjacob@vefsnfolkehogskole.no

Har lydutdanning fra NISS. Lydtekniker og keyboardist med over 25 års erfaring fra live- og studiojobber over hele landet. Hans Jacob tar gjerne med seg elever ut på lydjobb, så her kan du lære mange gode triks. Han har jobbet her i mange år, men er alltid like barnslig nysgjerrig når en ny equalizer eller kompressor skal testes ut. Hans humor er et eget fenomen, noe vi setter stor pris på….

KJELL KRISTIAN VESTERMO

Lærer Sceneproduksjon og Miljøarbeider

Tlf. 91 86 78 94
kjell@vefsnfolkehogskole.no

Kjell Kristian jobber som miljøarbeider og som lærer i lysteknikk på Sceneproduksjon. Han har over 20 års erfaring fra bransjen, alt fra eget utleiefirma til å være tilknyttet større institusjoner som lysdesigner, lysmester og scenemester. Favorittuttrykk: «Topp Stemning». Han sørger for at folk rundt seg opplever nettopp det. Han er god å prate med, og elsker å fortelle om livet og alt det har å by på. Når Kjell Kristian trenger å tømme sitt eget hode, kjører han buss, han elsker nemlig livet på veien.

Aleksander Nordaas

Lærer Nettserie og Film

Tlf. 98 89 17 72
aleksander@vefsnfolkehogskole.no

Jeg begynte med film da jeg som 10-åring fikk låne pappa sitt videokamera for å lage årets familiejulevideo. Ikke bare var det et sabla tungt kamera (det var andre tider), men det var også massevis av knapper jeg ikke ante hva gjorde. Så jeg begynte å trykke, filme, flytte på nisser, instruere pappa, brodern og farmor – rett og slett prøve og feile til jeg fant fram til noe som funket. Og fast forward fra 1992; dette gjør jeg fortsatt! Jeg har et par år med filmskole bak meg, men for det aller meste er jeg selvlært filmskaper. I hovedtrekk, så har jeg lært meg det jeg måtte for å oppnå det jeg ville. Ikke bare i forhold til manus og regi – som er det jeg hovedsakelig jobber med – men alt fra foto, lys, klipp, det å bygge rekvisitter, blande blod, planlegge og lansere. Jeg er altså ingen teori- og fagekspert, men en praktiskall-arounder. Dette har for meg vært helt nødvendig i forhold til å gjøre de prosjektene jeg har gjort, og det er denne erfaringen jeg ønsker å dele med dere – det å kunne litt om mye. Og ikke minst, så ønsker jeg å lære av og sammen med dere. For eksempel var det en av elevene mine i fjor som kunne mye mer enn meg i forhold til enkelte digitale effekter – og da er det moro å være linjelærer J

Ellers, quickfacts: så er jeg 35 år, gift, har tvillinger, katt og skilpadde. Ser mye film og serier, og gamer så mye jeg får tid til (Skyrim/Fallout<3). Og ja, så er jeg ute med metalldetektor så snart snøen forsvinner!

Det meste jeg har gjort av filmprosjekter ligger her:

www.aleksandernordaas.com

https://en.wikipedia.org/wiki/Aleksander_L._Nordaas

Alf Marius Valan

Lærer Work At Music

Tlf. 48 22 68 85
alfmarius@vefsnfolkehogskole.no

Alf Marius er utdannet musiker ved Konservatoriet i Tromsø og har tidligere også studert musikkvitenskap ved Høgskolen I Nesna. For Alf Marius handler det meste om musikk, og på siden av å undervise her på Toppen har han utallige prosjekter som freelancemusiker og spiller ofte konserter både lokalt og internasjonalt. Hovedinstrument er Bass, men Alf trakterer også flere instrument som piano og gitar. Det kan også nevnes at her brenner det også en stor lidenskap for produksjon av elektronisk musikk på laptop og under aliaset «AmPro», har Alf de siste 5 årene gitt ut flere singler og EP’er hos både mindre og større plateselskap. På jobb er Alf Marius en sprudlende, energisk og motiverende lærer – på hjemmefronten er han i tillegg også en kjærlig familiemann og e-sport entusiast.

Ulf Langmo

Lærer Idrett ALT og Fotball

Tlf. 95 94 43 34
ulf@vefsnfolkehogskole.no

Har allsidig bakgrunn innen idrett og friluftsliv. Bachelor i Idrett fra Høgskolen i Telemark. Tilleggsutdanning i kajakk, ski og bre fra Idrettshøgskolen og Høgskolen i Sogn og Fjordane. I tillegg har han høgskoleutdanning i samfunnsfag fra høgskolen i Bodø. Han har tidligere jobbet med barneidrett, vært kulturkonsulent og prosjektleder innen idrett og friluftsliv i Vefsn kommune. Ulf har også et engasjement som klubbveileder i Nordland Idrettskrets. Fotballtrener med UEFAs B-lisens, div. trenerkurs bla i Innebandy. Også aktiv innen idrett, friluftsliv og jakt.

CAROLINE MØLGAARD ONARHEIM

Lærer Friluftsliv Lett

Tlf. 97694471
caroline@vefsnfolkehogskole.no

Caroline er ei sprudlende og fresk jente med energi og pågangsmot man bare kan drømme om. Selv om hun er en av de yngste lærerne, har hun bred erfaring. Hun har studert Friluftsliv ved Høgskulen i Sogn og Fjordane og har Bachelor i Helse- og Idrettsfysiologi fra Høgskolen i Lillehammer. Caroline er også utdannet Personlig Trener. Hun er i tillegg rå på Snowboard, Snøkiteing og Downhill sykling

KIM ERIK AANES

Lærer E-sport

Tlf. 46 94 83 40
kim-erik@vefsnfolkehogskole.no

Kim-Erik er lærer ved e-sport linja vår og regnet som en av landets ledende eksperter på e-sport. Etter flere år som semi og profesjonell spiller byttet han rolle og startet eget lag hvor han som leder har opplevd stor suksess både nasjonalt og internasjonalt med en rekke lag og spillere. Nå som e-sport linja er i gang håper Kim-Erik på å finne noen de neste store Norske spillerne i sitt eget klasserom og ser frem til å dele sin lidenskap for e-sport med dedikerte elever. For Kim-Erik handler det meste om e-sport og han er ikke i tvil om at dette er fremtidens største sports og underholdningsmarked. På fritiden er Kim-Erik lidenskapelig opptatt av mat og elsker alt man kan konkurrere i enten det er sport, kort, brettspill eller annen aktivitet.

KIM RUNE THORESEN

Kokk

Tlf. 91 56 20 35
kimrune@vefsnfolkehogskole.no

Kim er utdannet kokk, elsker å lage mat og ser på alt som ei fin utfordring. Han har godt humør og har alltid en spøk på lager. Det er aldri kjedelig på kjøkkenet hos oss. Han har for det meste jobbet i hotell- og restaurantbransjen; Fru Haugans hotell (Mosjøen) og Havfruen (Trondheim) Ellers er han brennende opptatt av jakt og friluftsliv og skyter sin egen mat når han kan.

HILDE LYENG

Kokk

Tlf. 91 56 20 31
hilde@vefsnfolkehogskole.no

Hilde er faglært kokk og har 25 års erfaring fra hotell og restaurant innenfor a`la carte og selskapsmenyer. Vi kan trygt si at hun skjemmer oss bort med all den deilige maten. På fritida spiller hun saxofon i storband, og driver med hundekjøring og hest.

RIGMOR WOLD

Internatleder

Tlf. 91 75 06 90
rigmor@vefsnfolkehogskole.no

Rigmor er internatleder hos oss og har kontroll på kjøkken og internat. Hun er institusjonskokk med praktisk pedagogisk utdanning, og har vært hos oss siden 1997. Hun passer godt på at alle sammen har det bra. Rigmor er også sensor i prøvenemda for institusjonskokker.

MERETHE LORENTSEN

Kontor

Tlf. 91 51 91 70
merethe@vefsnfolkehogskole.no

Merethe er kontorleder hos oss. Hun har økonomiutdanning og sørger for at alt er under kontroll. Hvis du lurer på noe er det stor sjanse for at hun har svar. Hun er ei aktiv dame som spiller euphonium, padler kajakk, trener og går i fjellet.

VIBEKE SOLBAKK

Økonomi

Tlf.
vibeke@vefsnfolkehogskole.no

Vibeke er den som holder styr på tallene hos oss. Hun har bred erfaring innen økonomi og regnskap. Hun er en aktiv dame som liker å trene og gå i fjellet. Dere finner henne i administrasjonen.

LILLY KLEIVEN

Internat

Tlf. 91 54 45 31
lilly.kleiven@live.com

Lilly arbeider som renholder og kjøkkenassistent hos oss. Tidligere jobbet hun som barnehageassistent på Toppen i 27 år. Lilly er den gladeste renholder du kan tenke deg, og fritida bruker hun på familien, håndarbeid og friluftsliv.
Motto: Hvorfor være sur når man er lykkelig som blid ????

PER TORE ERIKSEN

Vaktmester

Tlf. 97 56 42 40
pertore@vefsnfolkehogskole.no

Per Tore er driftstekniker på huset. Han er som poteten – kan brukes til alt.
Han har hatt egen snekkerbedrift og kan trylle fram både bord, benker og skap om noen ønsker det – dersom han får tid til overs. På fritida kjører han snøskuter og synger i mannskor.