fbpx

Send oss en melding

13 + 15 =

VEFSN FOLKEHØGSKOLE TOPPEN
Odin Benumsvei 21, 8665 Mosjøen
Telefon: 75 17 24 11
toppen@vefsnfolkehogskole.no

Folkehøgskolene har ingen søknadsfrist, men vi tar opp elever fra 1. februar og til skolen er fylt opp. Som du skjønner, lønner det seg å søke tidlig…
Mer om opptaket her.

PERSONALET

METTE HAUSTREIS

Rektor

Tlf. 40215583
mette@vefsnfolkehogskole.no

Mette har sitt første år som rektor hos oss, og er lidenskapelig opptatt av folkehøgskolen. Det ble hun etter at hun selv gikk på folkehøgskole. Mette er utdannet norsklærer med litteraturvitenskap og barne- og ungdomslitteratur som fagfelt. Hun har lang fartstid som lærer i grunnskolen og senere også som rektor. Mette er ei engasjert dame, og hun har blant annet skrevet lærebøker i norsk.

BODIL NYSTAD

Undervisningsleder

Tlf. 95 91 16 78
bodil@vefsnfolkehogskole.no

Bodil er lærerutdannet med videreutdanning i musikk, forming og media og har jobbet hos oss i mange år. Hun har selv vært folkehøgskoleelev og har god kjennskap til folkehøgskolene i Norge/ Norden. Hun er allsidig og aktiv og liker å teste ut nye fagområder. Hun er engasjert i kulturlivet i Mosjøen og har et stort og nyttig nettverk. Bodil kan ordne det meste for de fleste!

NINA STIMO

Undervisningsleder

Tlf. 99 10 47 70
nina@vefsnfolkehogskole.no

Nina er utdannet lærer med hovedvekt på musikk og drama, og har vært hos oss siden 1997. Hun har videreutdanning innen Rusproblematikk, Spesialpedagogikk og Kulturelt Entrepenørskap. Nina har undervist på både band og teater, men nå holder hun styr på undervisning, markedsføring, SoMe og heimesida vår. Resten av tiden sitter hun gjerne på kontoret og pønsker ut skoleutvikling og andre nye ting.

ASBJØRN DANIEL DAVIS

Lærer Fjellsport og Kajakk NZ

Tlf. 97618016
asbjorn@vefsnfolkehogskole.no

Asbjørn har jobbet mange år med friluftslivsundervisning, og har sin debut som folkehøgskolelærer. Han er derfor minst like gira som elevene om ikke mer. Han er utdannet friluftslivslærer(Bachelor/Master), men har også studert geografi og idrettsfag.  Han har klatret i mange år, mest sportsklatring, trad og litt is de siste årene. Klatreinstruktør Sport NF, Klatreleder Inne NKF, og Trener 1 NKF. Når det er for vått til å klatre, er det kajakkpadling som er gjelder. Med nest høyeste nivå i Norge (Turleder HAV NPF) og i Storbritannia (BCU 4 * Leader tr.) er han en kompetent padleinstruktør med erfaring fra korte og skikkelig lange padleturer i Norge, Skottland, England, Wales og Spania. Vintertid liker han å klatre is, gå på enkle toppturer, snøkiting, gå med ski og pulk innover i fjellet, eller ta en kort tur i nærområdet for å fyre vinterbål.

BRIT HELENE VALLA

Lærer Teater og Kreativ

Tlf. 90 51 93 74
brit@vefsnfolkehogskole.no

Brit er lærer på Teater + Kreativ, og syns hun har verdens beste jobb! Hun har lærerutdanning og studerte drama/teater på NTNU. Brit er glad i mennesker, og finner alltid en anledning til å slå av en prat. Hun er involvert i det meste på Toppen, og i kulturlivet i Mosjøen, med musikk, revy – og teaterproduksjoner. Hun er idérik og engasjert, og elsker å realisere spennende prosjekter på scenen.

HANS JACOB ØKSNE

Lærer Sceneproduksjon

Tlf. 91 16 74 17
hansjacob@vefsnfolkehogskole.no

Har lydutdanning fra NISS. Lydtekniker og keyboardist med over 25 års erfaring fra live- og studiojobber over hele landet. Hans Jacob tar gjerne med seg elever ut på lydjobb, så her kan du lære mange gode triks. Han har jobbet her i mange år, men er alltid like barnslig nysgjerrig når en ny equalizer eller kompressor skal testes ut. Hans humor er et eget fenomen, noe vi setter stor pris på….

KJELL KRISTIAN VESTERMO

Lærer Sceneproduksjon og Miljøarbeider

Tlf. 91 86 78 94
kjell@vefsnfolkehogskole.no

Kjell Kristian jobber som miljøarbeider og som lærer i lysteknikk på Sceneproduksjon. Han har over 20 års erfaring fra bransjen, alt fra eget utleiefirma til å være tilknyttet større institusjoner som lysdesigner, lysmester og scenemester. Favorittuttrykk: «Topp Stemning». Han sørger for at folk rundt seg opplever nettopp det. Han er god å prate med, og elsker å fortelle om livet og alt det har å by på. Når Kjell Kristian trenger å tømme sitt eget hode, kjører han buss, han elsker nemlig livet på veien.

Simen Nyland

Lærer Film og Youtube

Tlf. 47 66 96 04
simen@vefsnfolkehogskole.no

Jeg har vært interessert i film og historiefortelling helt siden jeg var liten. Da jeg var 12 år bestemte jeg meg for å lage min en egen versjon av Harry Potter. Filmen sugde. Men jeg lærte så utrolig mye. Nå jobber jeg profesjonelt og driver mitt eget produksjonsselskap og kontorfellesskap «Tapperiet». Der produserer vi alt fra kortfilmer, reklamer, oppdragsfilmer til lengre prosjekter. Jeg elsker film, serier og gaming (kun konsoll ps4, får ikke til å spille på pc…).

Jeg er på mange områder selvlært. Et eksempel var da jeg lagde kortfilmen «Girl in White».

Budsjettet strakk ikke til å leie inn animatør, så da måtte jeg brette opp ermene og gjøre det selv. Jeg satt dagevis og så youtube tutorials, og etter et par måneder var jeg i mål med alt av animering. Filmen vant to priser i Los Angeles på Hollyshorts- og Catalina Filmfestival.

Dette er filosofien min til denne linja. Vi lærer på veien, hiver oss ut i ting som kan virke vanskelig og så løser vi problemene sammen. Det viktigste av alt er at vi skal kose oss med prosessen.

Alf Marius Valan

Lærer Laptopmusiker

Tlf. 48 22 68 85
alfmarius@vefsnfolkehogskole.no

Alf Marius er utdannet musiker ved Konservatoriet i Tromsø og har tidligere også studert musikkvitenskap ved Høgskolen I Nesna. For Alf Marius handler det meste om musikk, og på siden av å undervise her på Toppen har han utallige prosjekter som freelancemusiker og spiller ofte konserter både lokalt og internasjonalt. Hovedinstrument er Bass, men Alf trakterer også flere instrument som piano og gitar. Det kan også nevnes at her brenner det også en stor lidenskap for produksjon av elektronisk musikk på laptop og under aliaset «AmPro», har Alf de siste 5 årene gitt ut flere singler og EP’er hos både mindre og større plateselskap. På jobb er Alf Marius en sprudlende, energisk og motiverende lærer – på hjemmefronten er han i tillegg også en kjærlig familiemann og e-sport entusiast.

Ulf Langmo

Lærer Idrett ALT og Fotball

Tlf. 95 94 43 34
ulf@vefsnfolkehogskole.no

Har allsidig bakgrunn innen idrett og friluftsliv. Bachelor i Idrett fra Høgskolen i Telemark. Tilleggsutdanning i kajakk, ski og bre fra Idrettshøgskolen og Høgskolen i Sogn og Fjordane. I tillegg har han høgskoleutdanning i samfunnsfag fra høgskolen i Bodø. Han har tidligere jobbet med barneidrett, vært kulturkonsulent og prosjektleder innen idrett og friluftsliv i Vefsn kommune. Ulf har også et engasjement som klubbveileder i Nordland Idrettskrets. Fotballtrener med UEFAs B-lisens, div. trenerkurs bla i Innebandy. Også aktiv innen idrett, friluftsliv og jakt.

CAROLINE MØLGAARD ONARHEIM

Lærer Friluftsliv Lett

Tlf. 97694471
caroline@vefsnfolkehogskole.no

Caroline er ei sprudlende og fresk jente med energi og pågangsmot man bare kan drømme om. Selv om hun er en av de yngste lærerne, har hun bred erfaring. Hun har studert Friluftsliv ved Høgskulen i Sogn og Fjordane og har Bachelor i Helse- og Idrettsfysiologi fra Høgskolen i Lillehammer. Caroline er også utdannet Personlig Trener. Hun er i tillegg rå på Snowboard, Snøkiteing og Downhill sykling

KIM ERIK AANES

Lærer E-sport

Tlf. 46 94 83 40
kim-erik@vefsnfolkehogskole.no

Kim-Erik er lærer ved e-sport linja vår og regnet som en av landets ledende eksperter på e-sport. Etter flere år som semi og profesjonell spiller byttet han rolle og startet eget lag hvor han som leder har opplevd stor suksess både nasjonalt og internasjonalt med en rekke lag og spillere. Nå som e-sport linja er i gang håper Kim-Erik på å finne noen de neste store Norske spillerne i sitt eget klasserom og ser frem til å dele sin lidenskap for e-sport med dedikerte elever. For Kim-Erik handler det meste om e-sport og han er ikke i tvil om at dette er fremtidens største sports og underholdningsmarked. På fritiden er Kim-Erik lidenskapelig opptatt av mat og elsker alt man kan konkurrere i enten det er sport, kort, brettspill eller annen aktivitet.

KIM RUNE THORESEN

Kokk

Tlf. 91 56 20 35
kimrune@vefsnfolkehogskole.no

Kim er utdannet kokk, elsker å lage mat og ser på alt som ei fin utfordring. Han har godt humør og har alltid en spøk på lager. Det er aldri kjedelig på kjøkkenet hos oss. Han har for det meste jobbet i hotell- og restaurantbransjen; Fru Haugans hotell (Mosjøen) og Havfruen (Trondheim) Ellers er han brennende opptatt av jakt og friluftsliv og skyter sin egen mat når han kan.

HILDE LYENG

Kokk

Tlf. 91 56 20 31
hilde@vefsnfolkehogskole.no

Hilde er faglært kokk og har 25 års erfaring fra hotell og restaurant innenfor a`la carte og selskapsmenyer. Vi kan trygt si at hun skjemmer oss bort med all den deilige maten. På fritida spiller hun saxofon i storband, og driver med hundekjøring og hest.

RIGMOR WOLD

Internatleder

Tlf. 91 75 06 90
rigmor@vefsnfolkehogskole.no

Rigmor er internatleder hos oss og har kontroll på kjøkken og internat. Hun er institusjonskokk med praktisk pedagogisk utdanning, og har vært hos oss siden 1997. Hun passer godt på at alle sammen har det bra. Rigmor er også sensor i prøvenemda for institusjonskokker.

VIBEKE SOLBAKK

Økonomi

Tlf.
vibeke@vefsnfolkehogskole.no

Vibeke er den som holder styr på tallene hos oss. Hun har bred erfaring innen økonomi og regnskap. Hun er en aktiv dame som liker å trene og gå i fjellet. Dere finner henne i administrasjonen.

LILLY KLEIVEN

Internat

Tlf. 91 54 45 31
lilly.kleiven@live.com

Lilly arbeider som renholder og kjøkkenassistent hos oss. Tidligere jobbet hun som barnehageassistent på Toppen i 27 år. Lilly er den gladeste renholder du kan tenke deg, og fritida bruker hun på familien, håndarbeid og friluftsliv.
Motto: Hvorfor være sur når man er lykkelig som blid ????

PER TORE ERIKSEN

Vaktmester

Tlf. 97 56 42 40
pertore@vefsnfolkehogskole.no

Per Tore er driftstekniker på huset. Han er som poteten – kan brukes til alt.
Han har hatt egen snekkerbedrift og kan trylle fram både bord, benker og skap om noen ønsker det – dersom han får tid til overs. På fritida kjører han snøskuter og synger i mannskor.