fbpx

Send oss en melding

9 + 12 =

VEFSN FOLKEHØGSKOLE TOPPEN
Odin Benumsvei 21, 8665 Mosjøen
Telefon: 75 17 24 11
toppen@vefsnfolkehogskole.no

Folkehøgskolene har ingen søknadsfrist, men vi tar opp elever fra 1. februar og til skolen er fylt opp. Som du skjønner, lønner det seg å søke tidlig…
Mer om opptaket her.

PERSONALET

METTE HAUSTREIS

Rektor

Tlf. 40215583
mette@vefsnfolkehogskole.no

Mette har sitt første år som rektor hos oss, og er lidenskapelig opptatt av folkehøgskolen. Det ble hun etter at hun selv gikk på folkehøgskole. Mette er utdannet norsklærer med litteraturvitenskap og barne- og ungdomslitteratur som fagfelt. Hun har lang fartstid som lærer i grunnskolen og senere også som rektor. Mette er ei engasjert dame, og hun har blant annet skrevet lærebøker i norsk.

NINA STIMO

Undervisningsleder

Tlf. 99 10 47 70
nina@vefsnfolkehogskole.no

Nina er utdannet lærer med hovedvekt på musikk og drama, og har vært hos oss siden 1997. Hun har videreutdanning innen Rusproblematikk, Spesialpedagogikk og Kulturelt Entrepenørskap. Nina har undervist på både band og teater, men nå holder hun styr på undervisning, markedsføring, SoMe og heimesida vår. Resten av tiden sitter hun gjerne på kontoret og pønsker ut skoleutvikling og andre nye ting.

ULF LANGMO

Undervisningsleder og Lærer på Idrett og Friluftsliv

Tlf. 95 94 43 34
ulf@vefsnfolkehogskole.no

Har allsidig bakgrunn innen idrett og friluftsliv. Bachelor i Idrett fra Høgskolen i Telemark. Tilleggsutdanning i kajakk, ski og bre fra Idrettshøgskolen og Høgskolen i Sogn og Fjordane. I tillegg har han høgskoleutdanning i samfunnsfag fra høgskolen i Bodø. Han har tidligere jobbet med barneidrett, vært kulturkonsulent og prosjektleder innen idrett og friluftsliv i Vefsn kommune. Ulf har også et engasjement som klubbveileder i Nordland Idrettskrets. Fotballtrener med UEFAs B-lisens, div. trenerkurs bla i Innebandy. Også aktiv innen idrett, friluftsliv og jakt.

SOLVEIG HAALAND

Lærer på Idrett og Friluftsliv

Tlf. 976 01 728
solveig@vefsnfolkehogskole.no

Solveig er opprinnelig fra Mosjøen, og skal ha sitt første år som lærer hos oss. Men hun har jobbet mange år på folkehøgskole utenfor Tromsø. Hun er oppvokst på gård og elsker å være i aktivitet. Hun har tilbrakt utallige timer på fotball- og volleyballbanen, og synes alt av idrett er moro. Solveig storkoser seg også på tur, og setter pris på variasjoner i vær og vind. Nå gleder hun seg til å komme nærmere familien, og vi gleder oss til å bli bedre kjent med henne.

ASBJØRN DANIEL DAVIS

Lærer Friluftsliv LETT

Tlf. 97618016
asbjorn@vefsnfolkehogskole.no

Asbjørn har jobbet mange år med friluftslivsundervisning, og hadde sin debut som folkehøgskolelærer i fjor. Han er minst like gira som elevene om ikke mer. Han er utdannet friluftslivslærer(Bachelor/Master), men har også studert geografi og idrettsfag.  Han har klatret i mange år, mest sportsklatring, trad og litt is de siste årene. Klatreinstruktør Sport NF, Klatreleder Inne NKF, og Trener 1 NKF. Når det er for vått til å klatre, er det kajakkpadling som er gjelder. Med nest høyeste nivå i Norge (Turleder HAV NPF) og i Storbritannia (BCU 4 * Leader tr.) er han en kompetent padleinstruktør med erfaring fra korte og skikkelig lange padleturer i Norge, Skottland, England, Wales og Spania. Vintertid liker han å klatre is, gå på enkle toppturer, snøkiting, gå med ski og pulk innover i fjellet, eller ta en kort tur i nærområdet for å fyre vinterbål.

BRIT HELENE VALLA

Lærer Teater og Kreativ MIX

Tlf. 90 51 93 74
brit@vefsnfolkehogskole.no

Brit er lærer på Teater + Kreativ, og syns hun har verdens beste jobb! Hun har lærerutdanning og studerte drama/teater på NTNU. Brit er glad i mennesker, og finner alltid en anledning til å slå av en prat. Hun er involvert i det meste på Toppen, og i kulturlivet i Mosjøen, med musikk, revy – og teaterproduksjoner. Hun er idérik og engasjert, og elsker å realisere spennende prosjekter på scenen.

MARKUS AASETH SANNAN

Lærer Sceneproduksjon og Streaming

Tlf. 92 81 46 88
markus@vefsnfolkehogskole.no

Markus er tidligere elev og stipendiatelev på Toppen, og er tilbake som lydlærer. Han har I mellomtiden opparbeidet seg 10 års erfaring som lydtekniker og prosjektleder og har reist til mange av verdens hjørner på turnè I musikkens tjeneste med flere av de største artistene landet.

Som en selvutnevnt nerd med flere hobbyer enn døgnet har timer, sitter han sjeldent rolig og blir som et barn I godtebutikken så fort det er snakk om nytt stæsj eller testing av nye teknikker.

KJELL KRISTIAN VESTERMO

Lærer Sceneproduksjon og Miljøarbeider

Tlf. 91 86 78 94
kjell@vefsnfolkehogskole.no

Kjell Kristian jobber som miljøarbeider og som lærer i lysteknikk på Sceneproduksjon. Han har over 20 års erfaring fra bransjen, alt fra eget utleiefirma til å være tilknyttet større institusjoner som lysdesigner, lysmester og scenemester. Favorittuttrykk: «Topp Stemning». Han sørger for at folk rundt seg opplever nettopp det. Han er god å prate med, og elsker å fortelle om livet og alt det har å by på. Når Kjell Kristian trenger å tømme sitt eget hode, kjører han buss, han elsker nemlig livet på veien.

JONAS LØØV

Lærer Fjellsport og Kajakk

Tlf. 41 04 46 40  
jonas@vefsnfolkehogskole.no

Jonas har sitt første år på Toppen og er ny lærer for  linja Fjellsport og Kajakk. Han er utdannet med bachelor i friluftsliv og en mastergrad i idrettsvitenskap fra Høgskolen på Vestlandet. Han har jobbet som elv- og havpadleinstruktør i flere år, og har tidligere også jobbet i barnevernet og i grunnskolen. På fritiden er han aktiv på snowboard, toppturer og stisykling. Har en sterk faglig interesse for friluftslivsveiledning og pedagogikk. En hyggelig og rolig kar som vi gleder oss til å bli kjent med.

LOVISE AUFLES VALBERG

Lærer Kreativ MIX

Tlf. 47628026
lovise@vefsnfolkehogskole.no

Lovise er utdannet Grafisk Designer på høgskolen i Buskerud med utveksling til Danmark. Har også lærer utdanning fra Nord universitet og NTNU. Hun har undervist i mediefag og matematikk i Videregående skole og i Mosjøen fengsel. Lovise elsker å sy, tegne, padle sup, løpe, strikke og mye mer. Hun bruker også tid på politikk og sitt lokale idrettslag. Nå gleder hun seg mest til å få teste livet på folkehøgskolen sammen med mange nye elever.

JØRAN HATTEN

Lærer Musikk

Tlf. 90477922
joran@vefsnfolkehogskole.no

Jøran er ny av året, og kommer hit med en solid musikalsk bakgrunn. Etter utdanningen ved Musikkonservatoriet har har jobbet i kulturskole, som fylkesmusiker og spilt i all verdens ensembler og stilarter. Hovedinstrumentet hans er intet mindre enn bassklarinett, men han spiller på det meste som kommer i han vei. Årets nykommer på Musikk er en sprudlende, positiv og trivelig kar du kommer til å like. På fritiden er han en entusiastisk frisbee-golfer og ukulelebassist.

Alf Marius Valan

Lærer Musikkproduksjon

Tlf. 48 22 68 85
alfmarius@vefsnfolkehogskole.no

Alf Marius er utdannet musiker ved Konservatoriet i Tromsø og har tidligere også studert musikkvitenskap ved Høgskolen I Nesna. For Alf Marius handler det meste om musikk, og på siden av å undervise her på Toppen har han utallige prosjekter som freelancemusiker og spiller ofte konserter både lokalt og internasjonalt. Hovedinstrument er Bass, men Alf trakterer også flere instrument som piano og gitar. Det kan også nevnes at her brenner det også en stor lidenskap for produksjon av elektronisk musikk på laptop og under aliaset «AmPro», har Alf de siste 5 årene gitt ut flere singler og EP’er hos både mindre og større plateselskap. På jobb er Alf Marius en sprudlende, energisk og motiverende lærer – på hjemmefronten er han i tillegg også en kjærlig familiemann og e-sport entusiast.

KIM ERIK AANES

Lærer E-sport

Tlf. 46 94 83 40
kim-erik@vefsnfolkehogskole.no
Discord: Zarotan#2804

Kim-Erik er lærer ved e-sport linja vår og regnet som en av landets ledende eksperter på e-sport. Etter flere år som semi og profesjonell spiller byttet han rolle og startet eget lag hvor han som leder har opplevd stor suksess både nasjonalt og internasjonalt med en rekke lag og spillere. Nå som e-sport linja er i gang håper Kim-Erik på å finne noen de neste store Norske spillerne i sitt eget klasserom og ser frem til å dele sin lidenskap for e-sport med dedikerte elever. For Kim-Erik handler det meste om e-sport og han er ikke i tvil om at dette er fremtidens største sports og underholdningsmarked. På fritiden er Kim-Erik lidenskapelig opptatt av mat og elsker alt man kan konkurrere i enten det er sport, kort, brettspill eller annen aktivitet.

KIM RUNE THORESEN

Kokk

Tlf. 91 56 20 35
kimrune@vefsnfolkehogskole.no

Kim er utdannet kokk, elsker å lage mat og ser på alt som ei fin utfordring. Han har godt humør og har alltid en spøk på lager. Det er aldri kjedelig på kjøkkenet hos oss. Han har for det meste jobbet i hotell- og restaurantbransjen; Fru Haugans hotell (Mosjøen) og Havfruen (Trondheim) Ellers er han brennende opptatt av jakt og friluftsliv og skyter sin egen mat når han kan.

HILDE LYENG

Kokk

Tlf. 91 56 20 31
hilde@vefsnfolkehogskole.no

Hilde er faglært kokk og har 25 års erfaring fra hotell og restaurant innenfor a`la carte og selskapsmenyer. Vi kan trygt si at hun skjemmer oss bort med all den deilige maten. På fritida spiller hun saxofon i storband, og driver med hundekjøring og hest.

DAN RUDI ABRAHAMSEN

Internatleder

Tlf. 97 75 71 43
dan@vefsnfolkehogskole.no

Dan har lenge hatt ett stort ønske om å jobbe på folkehøgskole, og nå har han endelig fått sjansen. Den drømmen har han hatt siden han selv gikk på Sund Folkehøgskole. Dan er omsorgsfull og i godt humør, og tar seg alltid tid en prat.  Med seg har han økonomi og pedagogikk, og i tillegg liker han å trene, skrive, spille squash og fifa. Vi gleder oss til å bli bedre kjent med han.

VIBEKE SOLBAKK

Økonomi

Tlf. 97 62 96 02
vibeke@vefsnfolkehogskole.no

Vibeke er den som holder styr på tallene hos oss. Hun har bred erfaring innen økonomi og regnskap. Hun er en aktiv dame som liker å trene og gå i fjellet. Dere finner henne i administrasjonen.

LILLY KLEIVEN

Internat

Tlf. 91 54 45 31
lilly.kleiven@live.com

Lilly arbeider som renholder og kjøkkenassistent hos oss. Tidligere jobbet hun som barnehageassistent på Toppen i 27 år. Lilly er den gladeste renholder du kan tenke deg, og fritida bruker hun på familien, håndarbeid og friluftsliv.
Motto: Hvorfor være sur når man er lykkelig som blid ????

PER TORE ERIKSEN

Vaktmester

Tlf. 97 56 42 40
pertore@vefsnfolkehogskole.no

Per Tore er driftstekniker på huset. Han er som poteten – kan brukes til alt.
Han har hatt egen snekkerbedrift og kan trylle fram både bord, benker og skap om noen ønsker det – dersom han får tid til overs. På fritida kjører han snøskuter og synger i mannskor.