fbpx
Kyrre Vinje Drevdal er 22 år, og kommer fra Stavanger. Han studerte tre år på 
BI før han startet på folkehøgskole. Her forteller han litt om tankene bak valget 
om å starte på Laptop-linja på Toppen.

Hva gjorde du før du begynte på folkehøgskole?

Jeg tok utdanning innen økonomi og administrasjon på BI i Stavanger og Oslo. Jeg mangler en eksamen, som jeg skal ta til neste år, for å ha fullført bacheloren.

 

Hva var grunnen til at du valgte Vefsn folkehøgskole?

Litt ulike grunner egentlig. Jeg ville komme meg til ett nytt sted, som ikke var Vestlandet eller Østlandet. I tillegg var det viktig for meg at det var en frilynt skole. Toppen tilbydde linja Laptop musikkproduksjon, noe jeg har drevet med hele livet, så Vefsn ble dermed et naturlig valg.

 


Hvordan føles det å være en av de «eldre» på fhs?

Jeg ser på alle som like gamle egentlig, det er ikke noe stort skille mellom meg som er født i 1997 og en som er født i 2001. Jeg blir kanskje litt storebror noen ganger, og syns ikke alt er like gøy, men det er ikke som på ungdomskolen og videregående der alderen skiller veldig mye. Alt i alt føler jeg meg ung på lik linje som de andre.

 

Er du fornøyd med valget?

Å få fri tøyler til å gjøre det jeg liker her på folkehøgskole var et veldig bra valg, og jeg er veldig fornøyd med sånn det er nå. Det var tre år med mye stress og skolejobbing, så det å få litt «chilletid» slår ikke feil. Jeg sier «chilletid», men det er ikke sånn at man ligger i sofaen hele dagen og ikke gjør og lærer en dritt. Jeg lærer utrolig mye her også, men på en helt annen måte og plattform sammenlignet med studier.

 

Hva er den største forskjellen mellom studentlivet og folkehøgskolelivet?

Stressnivået er først og fremst mye lavere. På studiet var det veldig mange baller i luften til en hver tid, i tillegg til at alt var seriøst og alvorlig. Jeg slapper mye mer av her i Mosjøen enn jeg gjorde i da jeg bodde i Oslo. Det ble et jag på studiet etter vært, et jag etter karriere, det var hardt å holde følge med alle de andre. Her på Toppen er alle seg selv, og ingen dømmer hverandre. Vi lever i vår egen boble, helt uten karrierepress eller lignende.

 

Skulle du ønske at du hadde valgt folkehøgskole før studiet?

Ja, men jeg angrer ikke. Det verste er unnagjort, og nå kan jeg nyte livet uten å stresse inn i et nytt studie igjen. Nå vet jeg også hva jeg går til hvis jeg skulle velge å gå tilbake til videre studier. Selv om jeg valgte å studere før folkehøgskole, føler jeg ikke at det var et feilvalg. Det går helt fint å være den litt mer modne på skolen. Jeg anbefaler absolutt andre studenter å ta et år på folkehøgskole, om de skulle ha behov for en pause i eller etter studiet. Det er aldri for sent med et år på folkehøgskole.