fbpx

AKTUELT PÅ TOPPEN

LEDIGE STILLINGER

Vil du bli med på et av verdens fineste eventyr? Vefsn Folkehøgskole Toppen har 2 ledige stillinger, som daglig leder/rektor og som lærer i friluftsliv.

HELGEKURS E-SPORT

Noen ledige plasser igjen!

Toppen e-sport er kortkurset for deg som vil ha et kjapt innblikk i hva e-sport er og hva som kreves.

Les mer
I løpet av en helg her får du nyte masse gaming sammen med andre, og du får veiledning av lærer og spillere som fra før av er på ekstremt høyt nivå. I denne perioden er også 5 av de aller beste PUBG spillerne i Norge på plass for å delta på samme kurs og ha treningsleir på Vefsn Folkehøgskole TOPPEN. De kan gi tips og råd ved behov.

Lærer på kurset er Kim-Erik Aanes som til daglig underviser i e-sport ved Vefsn Folkehøgskole Toppen og som har snart 20 år bak seg innen nesten alle aspekter av denne fantastiske sporten.
Fredag 07.06 kl 15.00 – 21.00
Lørdag 08.06 kl 11.00 – 18.00
Søndag 09.06 kl 11.00 -18.00

Aldersgrense 16 år
Kursavgift 250,-
Påmelding tlf 46948340 (Kim-Erik)

April

Hjeeelp! Det er bare ei uke igjen til avslutning!!
Nå har altså dagene gått så fort at det er litt skrekkelig. Det ble litt kort tid etter påske og fram mot avslutning i år. Men vi har hatt nydelig vær, med masse kos og moro de siste dagene. Og det er mer i vente 😊 Akkurat nå er det mange linjer som er på tur i nærområdet og på Helgelandskysten.
Les mer
Sist helg var det Bysprinten i Mosjøen, der Norges skielite var samlet til kamp. Også det kinesiske landslaget hadde hengt seg på i år. Og så har vi selvfølgelig vært med på STRANDRYDDEDAGEN og gått i 1. mai tog. Det kjennes bra å ta felles ansvar for viktige saker!

E-sport er tilbake fra Copenhagen Games.  All grunn til å være fornøyde med innsatsen der! Det kommer snart en blogg fra turen.

Fjellsport og Kajakk NZ Har vært en tur på Rødøyløva. Du kan følge dem på Instagram @fjellsportkajakk hvis du ikke allerede gjør det.
Idrett ALT har gjort utrolig mye forskjellig den siste tiden. Sist uke fikk de også prøve zipline ned fra Øyfjellet. Nå har de lagt ut på tur langs Helgelandskysten. Du kan følge med på Instagram@idrettalt 😊
Friluftsliv LETT har kommet hjem fra Frankrike og i går dro de til Dønna på tur. Du kan følge med på Instagram@friluftsliv_lett.
Laptopmusiker finpusser på årets siste innspillinger, og band øver på spreng til årets siste store konsert som er i dag fredag. Det er egentlig litt vemodig, men vi gleder oss stort likevel.
Skuespiller dro i dag til Seløya på Herøy. Det er den årlige avslutningsturen med overnatting i linjelærer Brit sitt sommerhus. Velfortjent kos og hygge etter samarbeidsprosjektet «Tidsreise», som Skuespiller hadde med Helgeland Museum før påske. Instagram@skuespiller_film_teater.

Nettserie og Film hadde en fantastisk imponerende filmpremiere i Mosjøen Kino forrige uke. Nå ligger også filmene ute på Youtubekanalen vår. Se også Instagram@nettserie.

Da ligger siste innspurt av skoleåret foran oss. Vi har hatt en helt fantastisk gjeng elever hos oss i år, og nå skal vi bare kose oss sammen fram mot avslutning neste helg. Det blir ufattelig trist å skilles, både for elever og personale.

Vi tar stadig imot søknader for neste skoleår. Mange har kanskje søkt på flere skoler og synes det er vanskelig å velge. Det er helt vanlig at søkere som er usikre ringer til oss for å spørre om ting de lurer på, og det er smart. Da kan vi kanskje hjelpe sånn at det blir lettere å velge riktig skole.
På hjemmesiden finner du også informasjon om det meste. Ellers kan du følge oss på Facebook og lese mer om det vi gjør i bloggen vår.

Mars

Da er klokka over i sommertid. Været er ennå veldig vinterlig, men det går den rette veien. Snart kan vi telle dager til dette skoleårets opplevelser er fortid. Den siste perioden på Toppen går veldig fort!
Les mer
Vi har hatt linjebyttedager, og elevene har gått på en annen linje enn de vanligvis gjør. Det er morsomt og utvider samtidig horisonten og forståelsen for hva de andre driver med. Og så har vi begynt forberedelsene til påske. Eirun og Hanna arrangerte påskeeggjakt på morgensamling mandag, og Mikkel og Anne var heldige «bilvinnere»!

Fjellsport og Kajakk NZ har studenter fra UIA i praksis på linja om dagen. Etter en tid med mye vær her på Helgeland, så ser de nå fram til herlige finværsdager. Du kan følge dem på Instagram @fjellsportkajakk hvis du ikke allerede gjør det.
Idrett ALT legger opp til overnattingstur, skiskyting og skuterkjøring i Hattfjelldal denne uka. Du kan følge med på Instagram@idrettalt 😊
Friluftsliv LETT legger kursen sørover og skal på linjetur til Frankrike denne uka. Der skal de klatre og kose seg under litt andre forhold enn her hjemme. Du kan følge med på turen på Instagram@friluftsliv_lett.
Laptopmusiker er i gang med collabs denne uka og band lager låter og øver til årets siste store konsert. Vi håper det skal bli en utekonsert, men det blir litt opp til været også.

I forrige uke kjørte Sceneproduksjon og Skuespiller til Mo i Rana og Nordland Teater der de så forestillingen «Kollektivt selvmord» av Arto Paasilinna. Det var en fin avslutning på en herlig spilleperiode med stykket «Verdas mest forelska par» av Rune Belsvik. Nå framover blir det fokus på samarbeidsprosjektet «Tidsreise» som Skuespiller har med Helgeland Museum. Instagram@skuespiller_film_teater.

Nettserie og Film er det intense dager før filmpremiére og rød løper på Mosjøen Kino. Da skal de vise sine individuelle filmprosjekter som de har jobbet med denne perioden. Etter en smugtitt er det ingen tvil om at det blir et variert og spennende program. Vi gleder oss veldig til å se de ferdige resultatene. Se også Instagram@nettserie.

Det kommer stadig nye søknader til neste skoleår, og vi ser at halvårskursene er populære. Det er mange som kombinerer disse med at de skal inn i eller er ferdige med militærtjeneste i januar. Vi tar opp nye elever fortløpende, så det er ingen grunn til å vente. Etter hvert som vi får inn en søknad, vil linjelærerne ta kontakt med alle for å slå av en prat.
Mange har kanskje søkt på flere skoler og synes det er vanskelig å velge. Det er helt vanlig at søkere som er usikre ringer til oss for å spørre om ting de lurer på, og det er smart. Da kan vi kanskje hjelpe sånn at det blir lettere å velge riktig skole.
På hjemmesiden finner du også informasjon om det meste. Ellers kan du følge oss på Facebook og lese mer om det vi gjør i bloggen vår.

Vi høres!

Februar

Vi er snart 2 mnd ut i det nye året. Tiden raser av gårde når man har det gøy! Og her er det som alltid mye som skjer.
Les mer
Fjellsport og Kajakk NZ er tilbake fra New Zealand og i gang med vinteraktiviteter. I dag er det skredkurs på planen. Du kan følge dem på Instagram @fjellsportkajakk hvis du ikke allerede gjør det.

Idrett ALT trener videre og har nye aktiviteter hver uke. Mer variasjon i linjeopplegget skal du lete lenge etter. Neste uke står det blant annet basket, håndball, basseng, baseball og fotball på planen. Du kan følge med på Instagram@idrettalt 😊

Friluftsliv LETT dro i morges til Rødøyløva i Rødøy kommune i Nordland. Fjellet har en høyde på 443 m.o.h., og har form som ei liggende løve. Rødøyløva er et kjent landemerke på Helgelandskysten. Du kan følge med på Instagram@friluftsliv_lett.

Laptopmusiker jobber med nye prosjekter og band øver til ny konsert. For et par uker siden spilte de på en samarbeidskonsert sammen med musikklinja MVS og Kippermoen ungdomsskole.

Sceneproduksjon og Skuespiller har snart forestilling igjen. Denne gangen blir det et manus av Rune Belsvik som heter «Verdas mest forelska par». Det blir ei veldig morsom forestilling.

Nettserie og Film jobber nå med sine individuelle prosjekter som har premiere i begynnelsen av april. Det blir utrolig spennende og vi gleder oss veldig til å se hva de kommer opp med.

Søknadene til skoleåret 2019-20 tikker inn og det ser veldig bra ut 😊 Mange fine folk i søknadsbunken hos oss! Vi tar opp nye elever fortløpende, så det er ingen grunn til å vente. Etter hvert som vi får inn en søknad, vil linjelærerne ta kontakt med alle for å slå av en prat.

Mange har kanskje søkt på flere skoler og synes det er vanskelig å velge. Det er helt vanlig at søkere som er usikre ringer til oss for å spørre om ting de lurer på, og det er smart. Da kan vi kanskje hjelpe sånn at det blir lettere å velge. Kanskje er det Vibeke som tar telefonen når du ringer 😊 I dag nyter vi finværet og med skikkelig vårstemning ute!

På hjemmesiden finner du også informasjon om det meste. Snart er skoleruta for 2019-20 også klar for å legges ut.  Ellers kan du følge oss på Facebook og lese mer om det vi gjør i bloggen vår.

   

Vi høres!

Ha en fortsatt fin vinter 🙂 

 

Siste fra BLOGGEN

Trygghet og samspill

Henriette Hovland har vært elev hos oss i to år, siste året som stipendiat på linja Skuespiller - film og teater. Nå sitter hun hjemme og tenker tilbake på klassen og livet på Toppen. I helga skrev hun denne bloggen til oss. Nå er det snart to måneder siden jeg forlot...

Førti år på TOPPEN!

I 40 år har Merethe Lorentsen jobbet på kontoret hos oss på Vefsn Folkehøgskole Toppen, og nå går hun av med pensjon. Et epokeskifte i skolens historie, vil jeg si. DET kommer til å bli merkelig for oss alle sammen. Hvem skal vi nå spørre om alt vi lurer på? Hvordan...

Takk for et fantastisk år

Tusen hjertelig takk for året som var kjære elever. Vi sitter nå igjen med et hav av følelser. Blant disse er kjærlighet, sorg for at det er over og ikke minst takknemlig for at vi, sammen har hatt det så fint ilag. Vi husker alle den første dagen på skolen der alle...

Send oss en melding

5 + 2 =

VEFSN FOLKEHØGSKOLE TOPPEN

Odin Benumsvei 21, 8665 Mosjøen
Telefon: 75 17 24 11
toppen@vefsnfolkehogskole.no

Ta gjerne kontakt med oss!