fbpx

AKTUELT PÅ TOPPEN

Ledige stillinger
skoleåret 2020-21

Vefsn Folkehøgskole TOPPEN er en skole i utvikling. Til høsten ser det derfor ut til at vi trenger noen nye lærere hos oss.  Skulle du være en av dem, så finner du fullstendig utlysningstekst og informasjon om stillingene her. Søknadsfrist 13. 04.2020

Lærer Friluftsliv LETT

En av våre lærere har søkt permisjon, og vi har derfor ledig vikariat som
LÆRER på Friluftsliv lett. 
Under forutsetning om godkjenning fra styret utlyser Vefsn Folkehøgskole vikariat i 100 % stilling for lærer med hovedansvar for friluftslivlinja Friluftsliv lett, fra 1. august 2020 og ut skoleåret 20/21.

Utlysningstekst Friluftsliv lett 2020 

Lærer Kreativ MIX

Vi starter opp et nytt linjetilbud som vi ønsker å prøve ut, og vi har derfor et engasjement som LÆRER på Kreativ MIX.
Under forutsetning om godkjenning fra styret utlyser Vefsn Folkehøgskole et engasjement inntil 100% for lærer med hovedansvar for Kreativ MIX, fra 1. august 2020 og ut skoleåret 20/21.

Utlysningstekst Kreativ MIX 2020

Lærer Idrett ALT og Fotball

En av våre lærere har søkt permisjon, og vi har derfor ledig vikariat som
LÆRER på idrett og fotball.
Under forutsetning om godkjenning fra styret utlyser Vefsn Folkehøgskole vikariat i 50% stilling for lærer med hovedansvar for idrett og fotball, fra 1. august 2020 og ut skoleåret 20/21.

Utlysningstekst idrett og fotball 2020

Utlysning stipendiater skoleåret 2020-21

Vefsn folkehøgskole utlyser med dette inntil 9 andreårs stipendiater for skoleåret 2020-21.

 

Les mer
Vefsn folkehøgskole utlyser med dette inntil 9 andreårs stipendiater for skoleåret 2020-21.

Det kan søkes på to typer stipendiater:

1. Med hovedområde innen markedsføring og medier

2. Med hovedområde innen aktivitet og internatliv

 

Mål for alle 2.-års stipendiater:

· utvikle pedagogiske ferdigheter og forståelse

· bidra aktivt til positiv utvikling av folkehøgskolemiljøet

· personlig utvikling gjennom ansvarliggjøring

· økt forståelse og interesse for folkehøgskolens ide

 

Felles for alle stipendiater vil være:

· assistent på linjer

· deltagelse på linjefag, fellesfag og valgfag

· undervisningsassistent

· elevmiljøaktiviteter

· deltagelse i råd og utvalg

· oppgaver knyttet til internat/kjøkken

· forebyggende arbeid

· omsorgsfunksjoner

· skoleutvikling

· markedsføringsarbeid

· ansvar for arrangement på skolen

· vedlikehold og ordensansvar

· sosialpedagogiske oppgaver

· transport

· forefallende arbeid

(Muligheter for individuell tilpasning)

Det vil også være mulig å søke om å få ha tilsynsvakter på skolen. Dette arbeidet er lønnet og går i turnus.

Fullstendig utlysningstekst fås ved å kontakte skolen.

 

Søknadsfrist: 17. april 2020.

 

 

 

 

 

Postadresse: Vefsn folkehøgskole

v/ Rektor

Odin Benums vei 21

8665 MOSJØEN

Tlf: 75 17 24 11

e-mail: toppen@vefsnfolkehogskole.no

Informasjon om skolens håndtering av korona-virus COVID-19

Informasjon om skolens håndtering av korona-virus ifbm hverdag og reise

SISTE 24.03.2020

Folkehøgskolene har, slik som resten av landet, blitt snudd opp-ned på grunn av koronaviruset. Vi jobber med å avklare situasjonen og samtidig gi dere så godt tilbud som mulig under de rådende omstendighetene. 

Alle elever skal fortsatt motta studiestøtte fra Lånekassen, slik som før, og reglene for omgjøring til stipend, er, som før, knyttet til deltakelse på skolens aktiviteter. Inntil vi vet mer vil elevbetaling foreløpig faktureres som vanlig. Vi krysser fingrene og håper at vi raskt er tilbake i en normalsituasjon

 

Les mer
SISTE 15.03.2020
Statusen pr i dag er at elever som ikke har vært på reise har blitt sendt heim. De siste reiser i natt. Elever som har vært i utlandet sitter i karantene hos oss fram til den dagen de når 14-dagersgrensen. Det vil være ansatte på jobb så lenge vi har elvene her, slik at de som sitter i karantene får mat og tilsyn. Undervisning: linjelærerne jobber nå med å lage undervisningsopplegg til elevene slik at vi i størst mulig grad klarer å drive hjemmebasert folkehøgskole. Det vil komme mer detaljert informasjon om dette på mandag.

SISTE 12.03.2020

Regjeringen har i dag annonsert at alle landets skoler skal stenges med virkning fra kl 18 i dag, 12.03.20. Nedstengningen omfatter også skoledriften ved samtlige folkehøgskoler. Stengningen gjelder foreløpig til 26.03.20.  Våre elever vil reise fra skolen i løpet av helgen. Vi har noen elever som har vært på reise utenfor Norden den siste tiden, og disse vurderes satt i karantene. Smittevernlege i Vefsn kommune vil avgjøre håndteringen av dette snarest.

10.03.2020 Denne informasjonen er først og fremst tiltenkt dere som foreldre, samt elevkullet 2019-2020, den skal gi dere en grei innsikt i hvordan vi som skole tenker og behandler dagens situasjon i forbindelse med studieturer og reiser.

Noen fakta:

  • Det er ingen mistanke om koronasmitte ved Vefsn Folkehøgskole pr i dag, det er heller ingen som er testet eller som er tenkt testet pr i dag.
  • Vi som skole forholder oss til informasjon fra to kilder: FHI- Folkehelseinstituttet og kommuneoverlegen.
  • Det er ingen begrensninger verken i forhold til Frankrike, Danmark eller England på nåværende tidspunkt. Det blir gjort løpende vurderinger i henhold til FHI og UDs anbefalinger.
  • Skolen har utarbeidet en beredskapsplan i fall koronasmitte skulle inntreffe.

 

Lokale tiltak:

  • Ekstra desinfisering av smittepunkter, som dørhåndtak, gelendre og kjøkkensone mm.
  • Ekstra fokus på håndvask, og hygiene. Plakater er hengt opp på internat og ellers på skolens område. Elvene har fått ekstra vaskeinstruks for husvask.

 

Tiltak ifbm studieturer:

 

ENGSTELSE OG BEKYMRING HOS FORESATTE ELLER ELEVER

Hvis det er elever som er veldig bekymret over situasjonen og ikke ønsker å delta på studietur, så vil de få refundert alle refunderbare penger innbetalt til oss. Dette gjelder da ikke hoteller, forhåndsbetalte hoteller, aktiviteter mm. Reiseforsikringen dekker ikke avbestillinger hvis FHI ikke har frarådet reise til aktuelle områder. Elever som er spesielt utsatt, med tanke på helsesituasjon må ta en prat med meg snarest hvis de ikke ønsker studietur.

 

Mette Haustreis

Rektor

Februar

Det er mye å glede seg over om dagen. Vi har fått ny rektor, sola har begynt å titte fram og vi har meget gode søkertall for neste skoleår.
Les mer

LYSERE TIDER

Les hele nyhetsbrevet Februar 20

Når vi nå snart forlater februar måned, er det merkbart lysere og lengre dager på Helgeland. Det er godt å merke at mørketida er over, og at lyset vender tilbake. Med det kommer også mer uteaktivitet og flere studieturer på Toppen.

Nettserie og Film, E-sport og Fotball har Berlin på programmet i disse dager. Berlin er et aktuelt og spennende reisemål for flere linjer. Vi gleder oss til rapport når de kommer hjem og følger med på Instagram i mellomtiden.

Etter hvert blir det Frankrike og Polen som får Toppenbesøk 😊

I RUTE FOR SKOLEÅRET 2020-21!

Vi har en jevn strøm med søknader, noe som lover godt for neste skoleår. Og vi er allerede godt i gang med å legge til rette for høstens kull. Vi vil få noen omrokkeringer i personalet, både i administrasjonen og blant pedagogisk personale. Det betyr at vi vil lyse ut en stilling eller to i vår, så følg med!

Les hele nyhetsbrevet Februar 20

Januar

Det skriver januar 2020 og vi har kommet godt i gang med andre semester. Vi tok imot 10 flotte elever på halvårskurs vår nå på nyåret, og vi ønsker dem varmt velkommen.
Les mer
Les hele nyhetsbrevet her:

Nytt fra Januar 2020

Linjene Idrett ALT var på treningsopphold på Club La Santa første uka i januar, og hadde ei strålende fin uke. Fjellsport og Kajakk NZ er nå på vei hjem etter tre uker med eventyr på New Zealand.

 

GODE SØKERTALL FOR SKOLEÅRET 2020-21!

Vi er klare for å ta opp elever til neste skoleår, og kontorleder Vibeke Solbakk sjonglerer søknadene. Med en økning i søknader på over 40% sammenlignet med i fjor, kan noen linjer fylles ganske raskt. De som allerede har søkt får vite om de får plass den 1. februar.

Derfor valgte de folkehøgskole

Det har aldri vært mer populært å gå på folkehøgskole! Nå slår søkningen til neste skoleår alle tidligere rekorder.

Vi tok en prat med noen av årets elever for å høre om hvorfor de valgte folkehøgskole. Les mer i bloggen.

Lærer i film med ny seier

Igjen har Simen Nyland gjort seg bemerket i det nordnorske filmmiljøet. I januar vant han pitchekonkurransen «Storm Fra Nord» under Tromsø Internasjonale Filmfestival. Det er bare å gratulere! Les mer i bloggen.

November

Nå har vi holdt på her i tre måneder, men med alt som har skjedd skulle man tro det har gått dobbelt så lang tid. Det er det som er noe av magien med folkehøgskolen. Den har nesten sin egen tidssone.
Les mer

Les hele nyhetsbrevet
nytt fra November 2019

VINTER OG MØRKETID

Nå har vinteren definitivt tatt over for høstmørke dager. Vi har fått et fint teppe av nysnø i Mosjøen og dagene er korte. I november har vi løftet blikket, og blant annet hatt elevkveld, byttet linjer og vært på linjeturer.

FRA BLOGGEN

Klatring i Norges største klatrehall

Denne gangen pakket vi sekken full av klatreutstyr, og kjørte til Bodø by. Sommeren 2019 ble det bygd ferdig Norges største klatrehall i Bodø. Det er en helt ny hall med stort buldrerom, klatrerom og hyggelig personale som hjelper til med det vi spør om.

 

London Baby

TeaterLaptopmusiker, Band og Sceneproduksjon, bestemte seg denne høsten for å ta den årlige linjeturen sammen til selveste London. Med disse linjene kombinert ble det cirka 30 elever, noe som satte et godt utgangspunkt for en begivenhetsrik tur.

Oktober

En god oppstart på skoleåret 2019-20

Selv om det alltid er noe når en er såpass opp i årene som Vefsn Folkehøgskole, så må vi slå fast at vi har kommet godt i gang med vårt 120ende skoleår på TOPPEN. Ny rektor har vi også fått på plass, og nå gleder vi oss til å bli kjent med henne 🙂

Les mer

Les hele nyhetsbrevet
nytt fra Toppen Oktober 19

Samhold gjennom aktivitet

Allerede andre skoleuken skulle de ulike linjene på Vefsn folkehøgskole Toppen splittes opp og omgivelsene endres. Vi skulle på overlevelsestur i skogen! (les mer i bloggen)

HelgeLan slår til på Helgeland

I høstferien arrangerte elevene på E-sport linjen vår en LAN på skolen. Det ble satt opp rollespill, boder med alt fra mat og drikke til en egen salgsbod for ulike spillprodukter. Det var duket for en fantastisk helg med masse gaming for både små og store! (les mer i bloggen)

 Jeg anbefaler virkelig å gå på folkehøgskole. Man møter utrolig mange hyggelig og spennende folk som man lett blir kjent med. Folkehøgskole er fem stjernes!

– Jon Kristian Sørby, halvår Fotball 2019

Siste fra BLOGGEN

Send oss en melding

7 + 2 =

VEFSN FOLKEHØGSKOLE TOPPEN

Odin Benumsvei 21, 8665 Mosjøen
Telefon: 75 17 24 11
toppen@vefsnfolkehogskole.no

Ta gjerne kontakt med oss!