fbpx

AKTUELT PÅ TOPPEN

Mars

Da er klokka over i sommertid. Været er ennå veldig vinterlig, men det går den rette veien. Snart kan vi telle dager til dette skoleårets opplevelser er fortid. Den siste perioden på Toppen går veldig fort!
Les mer

Vi har hatt linjebyttedager, og elevene har gått på en annen linje enn de vanligvis gjør. Det er morsomt og utvider samtidig horisonten og forståelsen for hva de andre driver med. Og så har vi begynt forberedelsene til påske. Eirun og Hanna arrangerte påskeeggjakt på morgensamling mandag, og Mikkel og Anne var heldige «bilvinnere»!

Fjellsport og Kajakk NZ har studenter fra UIA i praksis på linja om dagen. Etter en tid med mye vær her på Helgeland, så ser de nå fram til herlige finværsdager. Du kan følge dem på Instagram @fjellsportkajakk hvis du ikke allerede gjør det.
Idrett ALT legger opp til overnattingstur, skiskyting og skuterkjøring i Hattfjelldal denne uka. Du kan følge med på Instagram@idrettalt 😊
Friluftsliv LETT legger kursen sørover og skal på linjetur til Frankrike denne uka. Der skal de klatre og kose seg under litt andre forhold enn her hjemme. Du kan følge med på turen på Instagram@friluftsliv_lett.
Laptopmusiker er i gang med collabs denne uka og band lager låter og øver til årets siste store konsert. Vi håper det skal bli en utekonsert, men det blir litt opp til været også.

I forrige uke kjørte Sceneproduksjon og Skuespiller til Mo i Rana og Nordland Teater der de så forestillingen «Kollektivt selvmord» av Arto Paasilinna. Det var en fin avslutning på en herlig spilleperiode med stykket «Verdas mest forelska par» av Rune Belsvik. Nå framover blir det fokus på samarbeidsprosjektet «Tidsreise» som Skuespiller har med Helgeland Museum. Instagram@skuespiller_film_teater.

Nettserie og Film er det intense dager før filmpremiére og rød løper på Mosjøen Kino. Da skal de vise sine individuelle filmprosjekter som de har jobbet med denne perioden. Etter en smugtitt er det ingen tvil om at det blir et variert og spennende program. Vi gleder oss veldig til å se de ferdige resultatene. Se også Instagram@nettserie.

Det kommer stadig nye søknader til neste skoleår, og vi ser at halvårskursene er populære. Det er mange som kombinerer disse med at de skal inn i eller er ferdige med militærtjeneste i januar. Vi tar opp nye elever fortløpende, så det er ingen grunn til å vente. Etter hvert som vi får inn en søknad, vil linjelærerne ta kontakt med alle for å slå av en prat.
Mange har kanskje søkt på flere skoler og synes det er vanskelig å velge. Det er helt vanlig at søkere som er usikre ringer til oss for å spørre om ting de lurer på, og det er smart. Da kan vi kanskje hjelpe sånn at det blir lettere å velge riktig skole.
På hjemmesiden finner du også informasjon om det meste. Ellers kan du følge oss på Facebook og lese mer om det vi gjør i bloggen vår.

Vi høres!

Februar

Vi er snart 2 mnd ut i det nye året. Tiden raser av gårde når man har det gøy! Og her er det som alltid mye som skjer.

Les mer

Fjellsport og Kajakk NZ er tilbake fra New Zealand og i gang med vinteraktiviteter. I dag er det skredkurs på planen. Du kan følge dem på Instagram @fjellsportkajakk hvis du ikke allerede gjør det.

Idrett ALT trener videre og har nye aktiviteter hver uke. Mer variasjon i linjeopplegget skal du lete lenge etter. Neste uke står det blant annet basket, håndball, basseng, baseball og fotball på planen. Du kan følge med på Instagram@idrettalt 😊

Friluftsliv LETT dro i morges til Rødøyløva i Rødøy kommune i Nordland. Fjellet har en høyde på 443 m.o.h., og har form som ei liggende løve. Rødøyløva er et kjent landemerke på Helgelandskysten. Du kan følge med på Instagram@friluftsliv_lett.

Laptopmusiker jobber med nye prosjekter og band øver til ny konsert. For et par uker siden spilte de på en samarbeidskonsert sammen med musikklinja MVS og Kippermoen ungdomsskole.

Sceneproduksjon og Skuespiller har snart forestilling igjen. Denne gangen blir det et manus av Rune Belsvik som heter «Verdas mest forelska par». Det blir ei veldig morsom forestilling.

Nettserie og Film jobber nå med sine individuelle prosjekter som har premiere i begynnelsen av april. Det blir utrolig spennende og vi gleder oss veldig til å se hva de kommer opp med.

Søknadene til skoleåret 2019-20 tikker inn og det ser veldig bra ut 😊 Mange fine folk i søknadsbunken hos oss! Vi tar opp nye elever fortløpende, så det er ingen grunn til å vente. Etter hvert som vi får inn en søknad, vil linjelærerne ta kontakt med alle for å slå av en prat.

Mange har kanskje søkt på flere skoler og synes det er vanskelig å velge. Det er helt vanlig at søkere som er usikre ringer til oss for å spørre om ting de lurer på, og det er smart. Da kan vi kanskje hjelpe sånn at det blir lettere å velge. Kanskje er det Vibeke som tar telefonen når du ringer 😊 I dag nyter vi finværet og med skikkelig vårstemning ute!

På hjemmesiden finner du også informasjon om det meste. Snart er skoleruta for 2019-20 også klar for å legges ut.  Ellers kan du følge oss på Facebook og lese mer om det vi gjør i bloggen vår.

    

Vi høres!

Ha en fortsatt fin vinter 🙂 

 

Kortkurs for damesangere

En forestilling med kor, solister, storband og skuespillere.
Musikkprosjektet «Love Love Love The End» er et samarbeid mellom damekoret KorZ, sanggruppen D’Monrads, Granmoen storband og skuespillere fra Ner-Drevjo revylag.
Les mer
Målet er å lage ei forestilling i Mosjøen kulturhus som er variert og underholdende, fargesprakende og uhøytidelig.
Innholdet i kurset er utarbeidet og satt sammen av en arbeidsgruppe i samarbeid med Brit Valla (regi) og Stein Hauge (musikalsk leder/dirigent).

Kurset består av 4 øvehelger og noen kveldsøvinger, tilsammen 60 undervisningstimer:
Øvehelg 1 : 22.-24.2.19
Øvehelg 2 : 14.-16.6.19
Øvehelg 3: 20.-22.9.19
Øvehelg 4: 4.-6.10.19
Øving ettermiddag 7, 8, og 9.10.19
Forestilling i Mosjøen kulturhus 10,11, og 12.10.19

Kurset er åpent for kvinnelige korsangere. Maks 25 stk.

Påmeldingsfrist er 20.02.19
Kursavgift :200 kr

Påmelding til tonehelen.hauge@apotek1.no

Musikk spilt på øret – uten noter

Har du kjent på følelsen av å skulle hoppe i strikk fra en høy bro? For mange føltes det nesten slik før vi skulle på seminar i tre dager.
Les mer
Mosjøen Hornmusikk har hatt tre dager spilling uten noter med trompetisten Kåre Nymark jr. Det har virkelig vært en stor opplevelse. Og hurra for ungdommene fra Vefsn skolekorps og Work At Music på Vefsn folkehøgskole. Helgens arena er god for å dyrke samspill på tvers av generasjonene. Alle er like viktige og verdifulle.

Vi sitter igjen med en følelse av å ha mestret noe stort, og vi har fortsatt spilleglede.

Foto: Atle Jørgensen, Vefsn.No

En musikkhistorisk reise gjennom 100 år

Kortkurs

Hornmusikken Fram feirer 100 år i 2019 og det vil vi markere  med en konsert i Mosjøen kulturhus lørdag 19. oktober 2019.

Blank
Les mer
Dette er utgangspunktet for kurset som består av innøving av repertoar for korpsmusikanter som skal framføres i Mosjøen kulturhus 19.10.19.

Kurset består av 2 øvehelger og noen kveldsøvinger, tilsammen 36 undervisningstimer. Øvingene vil foregå i Mosjøen.

Øvehelg  :    3.-5. mai 2019

Øvehelg  :     6.-8. september 2019

Øving:            16.17. og 18. oktober 2019

Konsert :        19. oktober 2019 i Mosjøen kulturhus

Innholdet i kurset er utarbeidet og satt sammen av en arbeidsgruppe i samarbeid med Bodil Nystad (lokalkunnskap og prosjektledelse) og Jan Erik Lund (musikalsk leder/dirigent).

Kurset er åpent for alle som spiller et korpsinstrument.

 

Påmelding til Ann.Karin.Drevland@vefsn.kommune.no

Påmeldingsfrist er 01.02.19

Kursavgift :200 kr

Besøk fra Serbia

Den 20.september hadde vi besøk av en serbisk delegasjon sammen med vår egen ordfører, Jann Arne Løvdal. Vefsn folkehøgskole har i en årrekke stilt en elevplass til disposisjon for en elev fra vennskapskommunen vår i Serbia, Gornji Milanovac. Dragan Markovic var den første Toppeneleven fra Serbia, her er han tilbake i kjøkkentjeneste!

Ny hjemmeside

Vi har fått ny bekledning på hjemmesiden vår, og gleder oss til å ta den i bruk. Vi håper den blir tatt godt i mot! Takk til Reklamekameratene for godt samarbeid og veiledning gjennom prosessen!

Nytt skoleår er i gang

Tunet er fylt opp med nesten 100 fantastiske og entusiastiske elever. Vi har plass til et par til på noen linjer, men da er det fulle hus.

Siste fra BLOGGEN

Like barn leker best!

  Der er mange som sier at folkehøgskole er litt som en barnehage for voksne.  Det er vi egentlig ganske enige i, og derfor bestemte de to linjene, Fjellsport & Kajakk og E-sport, å bygge videre på denne tanken. Det hele ente i en helaften fylt med barnsligheter. De...

Send oss en melding

7 + 3 =

VEFSN FOLKEHØGSKOLE TOPPEN

Odin Benumsvei 21, 8665 Mosjøen
Telefon: 75 17 24 11
toppen@vefsnfolkehogskole.no

Ta gjerne kontakt med oss!