fbpx

AKTUELT PÅ TOPPEN

Lærer innen fagområdene LYDTEKNIKK – SCENE – BAND

Vi lyser ut inntil 75 % årsvikariat som lærer med undervisning på KREATIV SEKSJON, fortrinnsvis i lydteknikk på linja Sceneproduksjon med tiltredelse 1. august 2020 eller etter avtale. SØKNADSFRIST 21.06.2020

Les mer
Vi ønsker at du som søker

 • har relevant utdanning og/eller erfaring innen to eller flere av fagkombinasjonene lyd- scene -band
 • er utøvende musiker, eller har erfaring fra band/bandledelse
 • har evne til både samarbeid og selvstendig arbeid
 • er allsidig og positiv, kreativ og ser muligheter
 • liker å arbeide med voksen ungdom
 • har førerkort, helst C1/ D1
 • har pedagogisk utdanning og praksis, men erfaring innenfor fagområdene og personlig egnethet vil bli vektlagt.

Hos oss får du

 • et godt og pulserende arbeidsmiljø med allsidig kompetanse
 • medbestemmelse og innflytelse
 • utfordrende og varierte arbeidsoppgaver i en bedrift i utvikling
 • lønn etter tariff
 • medlemskap i Statens Pensjonskasse

Linjen Sceneproduksjon samarbeider tett med linjene Teater, Laptop og Kreativ Mix. Du vil bli involvert i ulike sceneproduksjoner både på skolen og i lokalmiljøet. Mye av undervisningen på skolen er prosjektbasert. Linjene har også turné og studietur i løpet av året.

Det er et rikt og aktivt kulturliv i Mosjøen, både innen musikk, film og teater. Vi har flere arenaer hvor skolens elever og lærere bidrar med sin kompetanse. Skolen leier ut tjenester og utstyr til lokale kulturproduksjoner. Vi samarbeider blant annet med lokale teaterlag og arrangører, konsertprosjekter, kulturskole, videregående skole og Mosjøen Kulturhus.

Vefsn Folkehøgskole har linjer innen fagområdene fotball, friluftsliv lett, fjellsport og kajakk, e-sport, teater og laptop. Arbeidsområdene vil i hovedsak være tilknyttet Sceneproduksjon, men det er ønskelig at søker dekker flere av skolens fagområder. Også fellsfag, prosjekter og valgfag vil være en del av arbeidsområdet.

Stillingen innebærer sosialfaglig arbeid i tråd med retningslinjer for folkehøgskolen.

Fullstendig utlysningstekst https://arbeidsplassen.nav.no/stillinger/stilling/dbd7b465-5728-412d-812d-316b6368d76c?fbclid=IwAR2K4r3wxtS9ZxRmWG_4Pk4Zozmo2A7plOs795vgEvpiBoGViX_SuHTiSK4

Mars/ April

Dette ble en periode med en overraskende vending for oss alle sammen. Hvem kunne tro at COVID-19 skulle overta styringen i verden og ikke gi oss muligheten til å følge elevene ut skoleåret?
Les mer

MERKELIGE TIDER

Du kan lese hele nyhetsbrevet her: Mars 20

Den 12. mars fikk vi som alle andre skoler, beskjed om å stenge ned og sende elevene heim. Det å få skoleåret avbrutt så brått og uventet har vært tungt. Og det har gitt oss utfordringer på mange ulike måter. Undervisningen har gått fra å være nær og samtalebasert, til å bli digital og fremmed for mange. Men lærerne har slått seg ut av den ene komfortsonen etter den andre, og gitt elevene nye minner og opplevelser fra TOPPEN. Alle tenkelige digitale plattformer har vært tatt i bruk, og vi har hatt undervisning som planlagt. Om noe redusert.

hjemmeskole

Det var også dessverre noen linjer som ikke kom seg på studietur som planlagt, blant annet Friluftsliv LETT. Andre linjer rakk det akkurat, men ble sittende i karantene på skolen etter de kom hjem. Den 15. mars var det bare elever i karantene igjen på skolen og de andre var reist heim.

Da elevene reiste, tok de selvfølgelig ikke med seg alle sakene sine. Vi trodde jo da at vi skulle få dem tilbake før sommerferien. Slik ble det ikke, så nå kommer det elever puljevis for å pakke ned rommet. Vi kommer også til å sende noe med post. I tillegg har vi tilbudt oss å kjøre sørover med buss, sånn at det kan hentes saker langs veien.

 

I RUTE FOR SKOLEÅRET 2020-21!

Vi har gode søkertall og linjene begynner å fylles opp, og vi planlegger for oppstart som vanlig i slutten av august. Det er klart at det ennå er en del uavklarte spørsmål, men folkehøgskolene har lagt ut en blogg om neste års oppstart som var fin. https://www.folkehogskole.no/blogg/folkehogskole-til-hosten Om noen ønsker å snakke med oss om noe, så er det bare å ta kontakt.

I vår kommune er det ennå bare oppdaget ett smittetilfelle, noe som gjør at stressnivået er på et overkommelig nivå. Vi har et godt samarbeid med smittevernlege i kommunen, og vil legge til rette for det som trengs for en trygg skolestart til høsten.

 

AVSLUTNING SKOLEÅRET 2019-2020

For årets kull planlegger vi skoleavslutning lørdag 9. mai. Denne er under planlegging og vi bli en digital og forhåpentligvis live sending, med stipendiater og personale til stede på skolen. En skoleavslutning på folkehøgskole er alltid tårevåt, og mye tyder på at den i år om mulig vil bli enda mer emosjonell. Vi savner elevene og tenker på dem hele tiden. Vi håper at alle har det bra og at vi «ses» på avslutningen.

NYTENKNING PÅ KJØKKENET:

Vi har til nå unngått permitteringer, og påsken gikk med til å planlegge nye måter å holde driften i gang på. Det har for det meste dreiet seg om kjøkkendriften vår. Men med sporty og dyktige kokker, har vi nå startet opp cateringvirksomhet fra Toppen mat og internat. Her selger vi brød, rundstykker og knekkebrød. Og i tillegg middag, med en vegetarrett hver dag. Det går over all forventning og vi er SÅ stolte over hele kjøkkengjengen!

 

Vil du vite mer om det vi holder på med, så kan du følge oss på Instagram og Facebook @vefsnfhs. De fleste linjene har også IG-kontoer der de viser sine opplevelser gjennom året.

 

Ha det godt og ta vare på hverandre så lenge!

Februar

Det er mye å glede seg over om dagen. Vi har fått ny rektor, sola har begynt å titte fram og vi har meget gode søkertall for neste skoleår.
Les mer

LYSERE TIDER

Les hele nyhetsbrevet Februar 20

Når vi nå snart forlater februar måned, er det merkbart lysere og lengre dager på Helgeland. Det er godt å merke at mørketida er over, og at lyset vender tilbake. Med det kommer også mer uteaktivitet og flere studieturer på Toppen.

Nettserie og Film, E-sport og Fotball har Berlin på programmet i disse dager. Berlin er et aktuelt og spennende reisemål for flere linjer. Vi gleder oss til rapport når de kommer hjem og følger med på Instagram i mellomtiden.

Etter hvert blir det Frankrike og Polen som får Toppenbesøk 😊

I RUTE FOR SKOLEÅRET 2020-21!

Vi har en jevn strøm med søknader, noe som lover godt for neste skoleår. Og vi er allerede godt i gang med å legge til rette for høstens kull. Vi vil få noen omrokkeringer i personalet, både i administrasjonen og blant pedagogisk personale. Det betyr at vi vil lyse ut en stilling eller to i vår, så følg med!

Les hele nyhetsbrevet Februar 20

Januar

Det skriver januar 2020 og vi har kommet godt i gang med andre semester. Vi tok imot 10 flotte elever på halvårskurs vår nå på nyåret, og vi ønsker dem varmt velkommen.
Les mer
Les hele nyhetsbrevet her:

Nytt fra Januar 2020

Linjene Idrett ALT var på treningsopphold på Club La Santa første uka i januar, og hadde ei strålende fin uke. Fjellsport og Kajakk NZ er nå på vei hjem etter tre uker med eventyr på New Zealand.

 

GODE SØKERTALL FOR SKOLEÅRET 2020-21!

Vi er klare for å ta opp elever til neste skoleår, og kontorleder Vibeke Solbakk sjonglerer søknadene. Med en økning i søknader på over 40% sammenlignet med i fjor, kan noen linjer fylles ganske raskt. De som allerede har søkt får vite om de får plass den 1. februar.

Derfor valgte de folkehøgskole

Det har aldri vært mer populært å gå på folkehøgskole! Nå slår søkningen til neste skoleår alle tidligere rekorder.

Vi tok en prat med noen av årets elever for å høre om hvorfor de valgte folkehøgskole. Les mer i bloggen.

Lærer i film med ny seier

Igjen har Simen Nyland gjort seg bemerket i det nordnorske filmmiljøet. I januar vant han pitchekonkurransen «Storm Fra Nord» under Tromsø Internasjonale Filmfestival. Det er bare å gratulere! Les mer i bloggen.

November

Nå har vi holdt på her i tre måneder, men med alt som har skjedd skulle man tro det har gått dobbelt så lang tid. Det er det som er noe av magien med folkehøgskolen. Den har nesten sin egen tidssone.
Les mer

Les hele nyhetsbrevet
nytt fra November 2019

VINTER OG MØRKETID

Nå har vinteren definitivt tatt over for høstmørke dager. Vi har fått et fint teppe av nysnø i Mosjøen og dagene er korte. I november har vi løftet blikket, og blant annet hatt elevkveld, byttet linjer og vært på linjeturer.

FRA BLOGGEN

Klatring i Norges største klatrehall

Denne gangen pakket vi sekken full av klatreutstyr, og kjørte til Bodø by. Sommeren 2019 ble det bygd ferdig Norges største klatrehall i Bodø. Det er en helt ny hall med stort buldrerom, klatrerom og hyggelig personale som hjelper til med det vi spør om.

 

London Baby

TeaterLaptopmusiker, Band og Sceneproduksjon, bestemte seg denne høsten for å ta den årlige linjeturen sammen til selveste London. Med disse linjene kombinert ble det cirka 30 elever, noe som satte et godt utgangspunkt for en begivenhetsrik tur.

Oktober

En god oppstart på skoleåret 2019-20

Selv om det alltid er noe når en er såpass opp i årene som Vefsn Folkehøgskole, så må vi slå fast at vi har kommet godt i gang med vårt 120ende skoleår på TOPPEN. Ny rektor har vi også fått på plass, og nå gleder vi oss til å bli kjent med henne 🙂

Les mer

Les hele nyhetsbrevet
nytt fra Toppen Oktober 19

Samhold gjennom aktivitet

Allerede andre skoleuken skulle de ulike linjene på Vefsn folkehøgskole Toppen splittes opp og omgivelsene endres. Vi skulle på overlevelsestur i skogen! (les mer i bloggen)

HelgeLan slår til på Helgeland

I høstferien arrangerte elevene på E-sport linjen vår en LAN på skolen. Det ble satt opp rollespill, boder med alt fra mat og drikke til en egen salgsbod for ulike spillprodukter. Det var duket for en fantastisk helg med masse gaming for både små og store! (les mer i bloggen)

 Jeg anbefaler virkelig å gå på folkehøgskole. Man møter utrolig mange hyggelig og spennende folk som man lett blir kjent med. Folkehøgskole er fem stjernes!

– Jon Kristian Sørby, halvår Fotball 2019

Siste fra BLOGGEN

Pakke, rydde og levere

Ved å ta en titt inn på internatavdelingene skulle man tro at Toppen yret med elever, men det er dessverre ikke realiteten. Den 13.mars kom beskjeden om at alle måtte hjem, elevene hastet av sted til det vi håpet bare skulle bli en forlenget påskeferie. Sånn ble det...

Valgfag uten elever

Da elevene forlot oss i midten av mars, så hadde vi ennå noen timer valgfag igjen på planen. Og her var det om å finne gode løsninger. Det har vært en formidabel omveltning å drive skole uten å ha elevene fysisk tilstede. Noen i personalet var rimelig «up to date» i...

En uke med catering

Hva gjør kjøkkenet når skolen plutselig blir tom og sommerdriften også er i fare? Da lager kokkene på Vefsn Folkehøgskole mat til folk i byen. Når elevene reiser heim, starter Vefsn Folkehøgskole Toppen opp med sommerdrift. Vi har hatt godt samarbeid med...

Send oss en melding

11 + 2 =

VEFSN FOLKEHØGSKOLE TOPPEN

Odin Benumsvei 21, 8665 Mosjøen
Telefon: 75 17 24 11
toppen@vefsnfolkehogskole.no

Ta gjerne kontakt med oss!