fbpx

NYTT FRA TOPPEN 

Her kan du lese aktuelle nyheter fra livet på Vefsn Folkehøgskole Toppen.

Vintereventyr

  Vinteren har virkelig innfridd så langt. For noen kanskje vel mye. Men vi har i alle fall masse snø og mange grunner til å finne på ting både ute og inne.

les mer

Godt Nytt År

  Etter en god juleferie, er vi nå i gang med vårens eventyr. Vi har fått nye elever på halvårskurs og gleder oss veldig til å bli kjent med dem. 

les mer

Beredskap

  Radioaktiv forurensning og stråling kan gi helseskader. Dersom en atomhendelse rammer oss, vil Kriseutvalget for atomberedskap komme med råd eller pålegg om hvordan vi kan beskytte oss. Vi...

les mer
Vefsn Folkehøgskole Toppen i Mosjøen

Sommeren 2021

Da var vi tilbake etter ferie, og forberedelsene til nytt skoleår tar form. Søknadstallene er gode, sommeren har vært fin og vi gleder oss til å ta imot nye elever og lærere om et par uker.

Les mer

I sommer har vi hatt utleie på husene gjennom airbnb på samme måte som i fjor. Til å hjelpe oss med det, har vi hatt både tidligere elever og lokale ungdommer i drift. De har gjort en fantastisk jobb, og vi er veldig takknemlige for innsatsen.


Mathea og Mia har vært to av de som har holdt det rent og pent på Toppen Panorama i sommer.

Vi har også hatt TOPPENKURSET og Festspillene Helgeland på tunet i juli. Og nå er det sommermusikkskole i regi av NMF, med 80 glade musikanter på tunet.

NYTT SKOLEÅR

Vi har hatt god søkning til kommende skoleår, og nå er det bare noen få sengeplasser ledig i internatet. Vi har elevmottak søndag 22. august, med noen koronatilpasninger. Den første tiden vil vi være i rød beredskap, men regner med å være i normal drift etter kort tid. Alle elever vil bli testet etter ankomst, for å få oppstarten så trygg og god som mulig.

————————————————————–

“Gleder meg til å ankomme om ikke så lenge, og å få nøkkelen til rommet!🤩”

– NY ELEV på FJELLSPORT OG KAJAKK

————————————————————–

Og så har vi med oss flere nye i personalet denne høsten. Jøran Hatten skal være lærer på linja MUSIKK, og Solveig Haaland på IDRETT OG FRILUFTSLIV. På IKV har vi Dan Rudi Abrahamsen som ny Internatleder, og ny kokk er Ian Valderama. Hjertelig velkommen til TOPPEN alle sammen😊

Nå er vi snart klare til å ta imot de nye elevene, og det gleder vi oss veldig til. Allerede neste uke kommer stipendiatene, så da er vi i gang. Vi ønsker alle lykke til med høstens eventyr. Vi høres!

Ha det godt så lenge 😊

Jenter i budad på avslutningen skoleåret 2020-21 på Vefsn Folkehøgskole

Mai 2021

Det er stille på Toppen om dagen. Alle elevene har reist ut i verden på nye eventyr. Lærerne har velfortjent avspasering. Vi som er igjen her er i full gang med sommerdrift og planlegging av nytt skoleår.

Les mer

Toppen – nok et år

Til tross for utfordringen med pandemien, så må vi si oss veldig fornøyd med et vel gjennomført skoleår. Med unntak av litt mer tilrettelegging og restriksjoner etter ferier og alternative studieturer, så har året stort sett gått som planlagt.

AVSLUTNINGEN

Elevene hadde formell avslutning lørdag 8. mai, og stunden ble strømmet sånn at foreldre og foresatte kunne delta digitalt. At vi skulle komme oss gjennom året uten smitte og gjennomføre hele skoleåret, hadde vi nesten ikke turt å håpe på. 

NESTE SKOLEÅR

Nå har vi allerede 76 navn på lista over elever som kommer til Vefsn Folkehøgskole Toppen til høsten. Det er plass til noen flere, men på Musikk og Musikkproduksjon er det venteliste.

Ut over sommeren vil det bli sendt ut epost med diverse informasjon til de som har tatt plass. Vi planlegger felles oppstart med elevmottak søndag 22.08.2021, men smittesituasjonen KAN jo i løpet av kort tid endre seg. Dersom det skulle bli nødvendig, så omgjør vi mottaket til kohortvis og over flere dager.

Les hele Nytt fr Toppen Mai 2021

Mars 2021

Påskeferien er over og vi har kommet oss gjennom en ny oppstart. Det var ingen selvfølge at vi skulle klare oss uten smitte på skolen dette året, så vi er ubeskrivelig glade og takknemlige for at vi har klart å holde oss smittefrie. All kred til elever, personale og koronasentret i kommunen.

Les mer

En skole i endring

Vefsn Folkehøgskole er en skole i stadig bevegelse, selv om vi har lang fartstid og er en tradisjonsbærer for skoleslaget. Denne våren skal vi besette to stillinger, og det er alltid en spennende prosess.

Lærer MUSIKK – fra soverom til scene

Nå er søknadsfristen ute, og vi har fått 28 søkere til stillingen. Vi snart klare til å gjøre intervjuer. Og det var mange fine folk og mye kompetanse i den bunken. Det kan fort bli et vanskelig valg å ta, men for et luksusproblem. Veldig artig at så mange har lyst til å jobbe hos oss.

INTERNATLEDER

Vår gode Internatleder Rigmor Wold tar steget ut på nye oppdrag. Hun har vært hos oss siden 1997, og har vært en uvurderlig ressurs for oss. Nå leter vi etter hennes etterfølger i denne nøkkelrollen, og det blir utrolig spennende. Vi har gjort en del justeringer på stillingen, og håper at det skal finnes folk der ute som synes den virker forlokkende. Les mer om stillingen lengre ned på siden.

“Vi merker at elevene har gjort dette før og vet hva de går til « – Kristin Pedersen, koronasentret

Testing på Toppen

Våre elever har blitt testet etter hver ferie, og flere har blitt testet også ut over det. Vi har hatt jevnlig kontakt med koronasentret og smittevernlege gjennom hele året, for å ha de beste smittevernplanene for skolen. Nå har vi hatt den siste fellestestingen her på skolen for i år, og kan lykkelig slå fast at det heller ikke nå ble funnet noen smitte hos oss.

Les hele nyhetsbrevet Mars 21

Februar

Vi på Toppen kjenner at vi er heldige. Vi er i en kommune hvor smittetallene har vært minimale, skolehverdagen går som normalt, vi har fantastisk flotte elever og masse positivt som skjer.

Les mer

Toppen – ALT OG LITT TIL

Det er godt å være på en skole som lever, der det skjer mye både i undervisningen og på fritiden. Og det gjør det hos oss om dagen.

TEATER

På teaterlinja er de i full gang med hovedproduksjonen i år «Rom rives» av Vibeke Preus Bech.

PODDEN PÅ ODDEN – PODKAST

Elevene Richard Hunstad Stahl, Marie Rodahl (Kreativ MIX) og Kathrine Sollien (Teater) har gått i gang med en frisk podkast om livet på skolen. De har sending hver søndag på SOUNDCLOUD.COM.

KONSERT MED SIVERT HØYEM

Kulturelt sett har det vært få tilbud utenfor skolen dette skoleåret. Det har gitt noen færre muligheter for linja Sceneproduksjon til å delta på eksterne arrangementer. Da vi fikk muligheten til å invitere Sivert Høyem til å avslutte sin Solo Acoustic Tour 2021 i Mosjøen Kulturhus, tok vi sjansen.

NESTE SKOLEÅR

Det er veldig hyggelig at vi har mange som har lyst til å være elev på Toppen til neste år, og på noen linjer begynner det allerede å bli trangt om plassen.

Les hele nyhetsbrevet her Februar 21

Melding

15 + 1 =

Februar 21Konsert med Sivert Høyem

Vefsn Folkehøgskole Toppen tar saken i egne hender og arrangerer konsert med Sivert Høyem i Mosjøen Kulturhus mandag 22.02.2021 kl. 19.00. Vi har ca. 50 billetter til overs for interesserte fans!

LES MER

Det har vært lite aktivitet i kulturlivet det siste året, noe som blant annet har rammet artister, teknikere og scenearbeidere hardt. Våre elever på linja Sceneproduksjon har hatt færre muligheter til å jobbe med større live-produksjoner i år, og nå har vi invitert Sivert Høyem til Mosjøen for å avslutte turneen med sin SOLO ACOUSTIC TOUR 2021. Da har både elevene og vi andre noe å glede seg til.

I den forbindelse har vi ca 50 billetter til overs, som vi tenker fansen i Mosjøen kan få kjøpe. Alle billetter har prisen 650,- kr, og Vefsn Folkehøgskole kjøper billetter til sine elever og ansatte. Kanskje noen flere har lyst å være med?

Prinsippet er «først til mølla», og billett kan du få tak i ved å sende en epost til mette@vefsnfolkehogskole.no. Når det er fullbooket legger vi ut beskjed om det.

Vi har vært så heldige å få noe støtte til arrangementet fra COMFORT MOSJØEN og Helgeland Kraft, som brukes til å dekke utgifter til overnatting og bevertning.

Om konserten:

Sivert Høyem

Solo Acoustic Tour 2021

En av landets mest markante stemmer, Sivert Høyem legger ut på sin første soloturné på åtte år. Et par nye låter har han også med seg!

Etter et par år med eventyrlig suksess, både i- og utenfor Norge med et gjenforent Madrugada, har muligheten kommet til å oppleve Sivert Høyem alene på scenen, kun akkompagnert av sin egen gitar. Høyem er en artist som i form av sin kraftfulle stemme og fengslende tilstedeværelse på scenen, fanger publikum fra start til slutt.

«Å stå alene på scenen igjen er noe jeg har hatt lyst til lenge. Jeg opplever det som noe av det mest inspirerende og utfordrende man kan gjøre som artist — Ingen kvelder er like og nærheten til publikum kan gjøre det til noe helt magisk», forteller Høyem.

Høyem har gjennom flere tiår opparbeidet seg en posisjon som en av landets mest solide låtskriver og frontfigurer, både med Madrugada, men også på egne ben. Ett av mange høydepunkter i solokarrieren kom i 2016, da han inntok amfiteateret Herodeion på Akropolis i Athen. På to utsolgte kvelder, spilte Sivert og bandet hans for til sammen ti tusen fans i det to tusen år gamle amfiteateret.

Velkommen til en konsert med Sivert Høyems kraftfulle og melankolske stemme i sentrum, og låter som «Prisoner Of The Road», «Moon Landing», «Into The Sea» og Madrugada-klassikeren «Majesty» på programmet.

Vi kan ikke tenke oss en mer perfekt konsertopplevelse i vinter!

Januar

Riktig GODT NYTT ÅR!

 Nå er vi endelig i gang, og vi har forventninger til dette året som de fleste andre. På Toppen har vi kommet forholdsvis godt ut av 2020, ikke hatt smittetilfeller og drevet folkehøgskole tilnærmet normalt i høst. Vi har hatt gode rutiner og smittevernplaner , og et godt samarbeid med koronasentret i kommunen. Det har gjort det trygt å være på Toppen for oss alle.

Les mer

NYTT ÅR NYE MULIGHETER

I skrivende stund sitter elevene i karantene og venter på prøvesvar. De har alternativ undervisning og forholder seg kun til sin avdeling i denne perioden. På mandag regner vi med å være tilbake i undervisningsrommene igjen. Og nå gleder vi oss til hverdagene.

Elever på halvårskurs

Vi har 14 elever som har valgt halvårskurs våren 2021, og som kom til Toppen for første gang denne uka. Vi håper de finner seg raskt til rette når karanteneperioden er over, og ønsker dem varmt velkommen.

 

JULEBAKST

Siden elevene tok så tidlig juleferie i år, hadde kjøkkenet (Toppen Mat og Internat) tid til å finne på andre ting. Da ble det salg av bakevarer til jul, noe mange i Mosjøen benyttet seg gledelig av. Og vi må framheve, at den hjemmelagde karamellpuddingen som sto på bordene til jul har fått uhemmet skryt fra alle hold.

 

TOPPENPROFILEN

I julen har bloggserien Toppenprofilen gått sin gang, og vi har snakket med flere «gamle» elever. Det er alltid interessant å høre hva de gjør nå, hvor det ble av dem og hva de tenker om tiden på Toppen.

En selvskrevet Toppenprofil denne julen var Bodil Nystad, tidligere inspektør og undervisningsleder. Hun gikk av med pensjon i høst etter 40 år på Vefsn Folkehøgskole. Vi ønsker Bodil herlige dager i sin nye tilværelse, vel fortjent!

Bodil Nystad

NESTE SKOLEÅR

Søknader til skoleåret 2021-22 tikker inn, og 1. februar kan vi begynne å sende ut tilbud til neste års elever. Det blir spennende å se om ungdom sine erfaringer med korona vil påvirke antall søknader til folkehøgskolene. Det er i alle fall en ting som er sikkert, og det er at folkehøgskolene er det skoleslaget som har kunnet gjennomføre 2020 mest mulig «normalt». Med noen tilrettelegginger har livet på Toppen kunnet være sosialt, nært og mindre digitalt enn på mange universiteter og høgskoler.

 

Med gode ønsker for det nye året <3 Vi høres!

Melding

6 + 13 =

Oktober

De første månedene med koronatilpasninger har gått over all forventning. Det er utrolig hvor tilpasningsdyktige vi mennesker er. Nå er vi over halvveis i høstsemestret, og har mye å se tilbake på.
Les mer

Oppstart med tilpasninger

Vi tok det litt rolig i oppstarten i høst, og hadde elevmottak i mindre grupper. De første ukene forholdt elevene seg i kohorter på to og to klasser, så det tok litt tid før vi alle ble kjent med hverandre. Du kan lese om oppstarten her.

ELEVER MED ENGASJEMENT

Det er viktig å engasjere seg i miljøet, og i løpet av høsten har elevene deltatt på flere markeringer. Vi har bidratt både til  STRANDRYDDING og årets TV-aksjon, og elever og lærere gjorde en kjempejobb. En gruppe elever har til og med gått veien videre, og startet opp Natur og Ungdom lokalt. De har bedt om å få arrangere en nasjonal lysmarkering for klimasøksmål arktis tirsdag 3. november kl 17.30-18.30.

Fra performanceforestillingen som linjene Teater, Laptopmusiker, Sceneproduksjon og Kreativ MIX hadde på Vefsn Folkehøgskole Toppen høsten 2020
SAMARBEID MELLOM LINJER

På Toppen gjør vi flere prosjekter på tvers av linjene. Årets første store samarbeid var en PERFORMANCE som linjene Kreativ MIX, Teater, Laptopmusiker og Sceneproduksjon gjorde i september. Temaet var «TID» og det ble en spennende vandring med sterke uttrykk.

Elever på linja Kreativ MIX fra Vefsn Folkehøgskole Toppen på linjetur i Lofoten.
KREATIV MIX I LOFOTEN

I år dropper vi flere utenlandsturer, og satser på å heller se litt mer av Norge. Linja Kreativ MIX reiste til Lofoten og hadde fantastisk fine dager der.

Les hele nyhetsbrevet Oktober20.

Melding

2 + 11 =

Elevene testes

I Vefsn Kommune har smittevernlegen bestemt, at alle elever som begynner på folkehøgskole skal testes for covid-19.
Les mer
Vi på Toppen er veldig glade for at vi får sjekket alle elevene som kommer hit. Det gjør at vi raskere kommer i gang med undervisningen, og at alle kan være trygge .Vi er i gang med testing av de første elevene på skolen, og har «testsenter» i gymsalen. I dag var det stipendiatene og 2 elever fra utlandet som ble testet.

Joaquin Vollmayer fra USA sitter i karantene på skolen, og ble testet i dag. Han har jobbet hardt med å komme seg til Norge, og er kjempemotivert for å starte opp 🙂

https://www.vefsnfolkehogskole.no/korona-og-skolearet-2020-21/

Juli

Sommeren på Toppen er ei fin tid. Da jobbes det med alt vi ikke har fått tid til før, legges planer for nytt skoleår, og så dukker det alltid opp en trivelig «gammel» elev eller to på tunet.
Les mer

Sommer på toppen

Snekring, maling og vedlikehold hører sommeren til. Etter at kjøkkenet avviklet catering og brødbaking, gikk vi i gang med utleie av husene våre på Toppen Panorama Airbnb. Det har gitt oss nye erfaringer og mange nye bekjentskaper. Vi fikk hjelp av Selina Falck, som har vært elev her.

Sp: Hvordan har du hatt det på Toppen i sommer?

Sv: Jeg har hatt det utrolig kjekt på Toppen! Jeg må jo være heldig som kan få lov å jobbe på en slik fantastisk arbeidsplass, med ett så stort og flott område, og ikke minst få oppleve de nydelige solnedgangene som er her på kveldstid med en fantastisk utsikt! Så er det jo artig å kunne bidra til at gjestene har det de trenger, og eventuelt være der hvis de skulle trenge noe mer.

Sp: Hvordan er Mosjøen som sommerby?


Sv: Jeg vil si at Mosjøen er litt av en sommerby. For her kan man få oppleve litt av hvert! Alt fra Zipline, Via ferrata, Grottevandring til å gå i den spektakulære Sjøgato. Eller bare bade på den mest spektakulære badestranda i Mosjøen (Bystranda). Så Mosjøen er en super sommerby. Jeg anbefaler alle å reise innom!

Sp: Hva skal du gjøre nå da?

Sv: Jeg er usikker på hva som skjer nå. Det eneste jeg vet, er at jeg skal bruke året på å ta opp ett fag mens jeg jobber! Hvor jeg skal gjøre det hen, det vet jeg ikke enda. Men det blir enten ett år til i Mosjøen, eller så tror jeg kanskje jeg reiser heim til Molde igjen! Det spørs hvor jeg får det beste jobbtilbudet Men før den tid så skal jeg ha fri, og da blir det både en tur innom   heimen og hyttetur!

Gamle elever

I løpet av sommeren har det vært flere tidligere elever innom og hilst på oss. Det er veldig trivelig å treffe alle igjen, enten det er 20 eller 2 år siden de gikk her. Hege og Andreas gikk her for 6 år siden, og tok et stopp innom skolen på vei fra Tromsø til Trondheim. Nå er de ferdig utdannet og klare for å begynne å jobbe. Vi ønsker dem og alle våre andre, lykke til med nye eventyr til høsten!

Nytt skoleår

I sommer har vi også brukt mye tid på å lage en COVID-19 smittevernplan, og endre våre rutiner for oppstart av skoleåret. Det er mange detaljer som skal på plass for at vi skal få en trygg og god oppstart for alle.

Vi legger opp til en puljevis ankomst, som gir oss ro og oversikt i oppstarten. Etter hvert håper vi jo at ting skal normalisere seg, men hygiene og avstand vil nok være godt forankret i alt vi gjør gjennom hele året.

Vi har også tilsatt 3 nye lærere i løpet av sommeren. Det blir spennende med nye kollegaer og vi gleder oss til å møte dem. Vi kommer til å presentere alle sammen i bloggen etter hvert 😊

Ha det godt så lenge!

Melding

4 + 5 =

Mai

Nå ser det ut til at sommeren har nådd hit på Helgeland. Vi er klare for varme og fine dager. Men på Toppen stopper det ikke opp selv om solen skinner. Vi forbereder nytt skoleår, baker brød og har sommerutleie på Toppen Panorama.
Les mer
Du kan lese hele nyhetsbrevet her: Mai 20

AVSLUTNING SKOLEÅRET 2019-20

Den 9. mai hadde vi offisiell skoleavslutning for årets kull, direktesendt via facebook. Kvelden før hadde stipendiatene mimrekveld på samme vis, og det ble ei kjempefin stund. Det var veldig vemodig å ta farvel på denne måten, og vi skulle så gjerne sett at dette året ikke endte som det gjorde.
Vi hadde en fantastisk fin gjeng hos oss i år! <3

Oppstart skoleåret 2020-21

Vi planlegger oppstart til vanlig tid for elevene, men det blir trolig ankomst til skolen over en lengre periode enn vi pleier å ha. Det er for å ha bedre kontroll over smittevern i oppstarten. På hjemmesiden har vi opprettet en side med informasjon ang oppstarten og skoleåret.

SOMMEREN 2020

Koronasituasjonen har gitt oss mange nye utfordringer, og gjort at vi har måtte tenke nytt. Og når man blir tvunget til å se nye løsninger, så kommer det mye bra ut av det. Vanligvis har vi faste sommerkurs hos oss, arrangert av Sommermusikkskolen (NMF)og Toppenkurset. Disse kan ikke gå helt som planlagt, så da har vi gått nye veier i sommer. Blant annet har kjøkkenet drevet med catering. Nå er vi også i gang med airbnb, og leier ut husene våre i sommer.

Du kan lese hele nyhetsbrevet HER.

Melding

12 + 1 =

Mars/ April

Dette ble en periode med en overraskende vending for oss alle sammen. Hvem kunne tro at COVID-19 skulle overta styringen i verden og ikke gi oss muligheten til å følge elevene ut skoleåret?
Les mer

MERKELIGE TIDER

Du kan lese hele nyhetsbrevet her: Mars 20

Den 12. mars fikk vi som alle andre skoler, beskjed om å stenge ned og sende elevene heim. Det å få skoleåret avbrutt så brått og uventet har vært tungt. Og det har gitt oss utfordringer på mange ulike måter. Undervisningen har gått fra å være nær og samtalebasert, til å bli digital og fremmed for mange. Men lærerne har slått seg ut av den ene komfortsonen etter den andre, og gitt elevene nye minner og opplevelser fra TOPPEN. Alle tenkelige digitale plattformer har vært tatt i bruk, og vi har hatt undervisning som planlagt. Om noe redusert.

hjemmeskole

Det var også dessverre noen linjer som ikke kom seg på studietur som planlagt, blant annet Friluftsliv LETT. Andre linjer rakk det akkurat, men ble sittende i karantene på skolen etter de kom hjem. Den 15. mars var det bare elever i karantene igjen på skolen og de andre var reist heim.

Da elevene reiste, tok de selvfølgelig ikke med seg alle sakene sine. Vi trodde jo da at vi skulle få dem tilbake før sommerferien. Slik ble det ikke, så nå kommer det elever puljevis for å pakke ned rommet. Vi kommer også til å sende noe med post. I tillegg har vi tilbudt oss å kjøre sørover med buss, sånn at det kan hentes saker langs veien.

 

I RUTE FOR SKOLEÅRET 2020-21!

Vi har gode søkertall og linjene begynner å fylles opp, og vi planlegger for oppstart som vanlig i slutten av august. Det er klart at det ennå er en del uavklarte spørsmål, men folkehøgskolene har lagt ut en blogg om neste års oppstart som var fin. https://www.folkehogskole.no/blogg/folkehogskole-til-hosten Om noen ønsker å snakke med oss om noe, så er det bare å ta kontakt.

I vår kommune er det ennå bare oppdaget ett smittetilfelle, noe som gjør at stressnivået er på et overkommelig nivå. Vi har et godt samarbeid med smittevernlege i kommunen, og vil legge til rette for det som trengs for en trygg skolestart til høsten.

 

AVSLUTNING SKOLEÅRET 2019-2020

For årets kull planlegger vi skoleavslutning lørdag 9. mai. Denne er under planlegging og vi bli en digital og forhåpentligvis live sending, med stipendiater og personale til stede på skolen. En skoleavslutning på folkehøgskole er alltid tårevåt, og mye tyder på at den i år om mulig vil bli enda mer emosjonell. Vi savner elevene og tenker på dem hele tiden. Vi håper at alle har det bra og at vi «ses» på avslutningen.

NYTENKNING PÅ KJØKKENET:

Vi har til nå unngått permitteringer, og påsken gikk med til å planlegge nye måter å holde driften i gang på. Det har for det meste dreiet seg om kjøkkendriften vår. Men med sporty og dyktige kokker, har vi nå startet opp cateringvirksomhet fra Toppen mat og internat. Her selger vi brød, rundstykker og knekkebrød. Og i tillegg middag, med en vegetarrett hver dag. Det går over all forventning og vi er SÅ stolte over hele kjøkkengjengen!

 

Vil du vite mer om det vi holder på med, så kan du følge oss på Instagram og Facebook @vefsnfhs. De fleste linjene har også IG-kontoer der de viser sine opplevelser gjennom året.

 

Ha det godt og ta vare på hverandre så lenge!

Februar

Det er mye å glede seg over om dagen. Vi har fått ny rektor, sola har begynt å titte fram og vi har meget gode søkertall for neste skoleår.
Les mer

LYSERE TIDER

Les hele nyhetsbrevet Februar 20

Når vi nå snart forlater februar måned, er det merkbart lysere og lengre dager på Helgeland. Det er godt å merke at mørketida er over, og at lyset vender tilbake. Med det kommer også mer uteaktivitet og flere studieturer på Toppen.

Nettserie og Film, E-sport og Fotball har Berlin på programmet i disse dager. Berlin er et aktuelt og spennende reisemål for flere linjer. Vi gleder oss til rapport når de kommer hjem og følger med på Instagram i mellomtiden.

Etter hvert blir det Frankrike og Polen som får Toppenbesøk 😊

I RUTE FOR SKOLEÅRET 2020-21!

Vi har en jevn strøm med søknader, noe som lover godt for neste skoleår. Og vi er allerede godt i gang med å legge til rette for høstens kull. Vi vil få noen omrokkeringer i personalet, både i administrasjonen og blant pedagogisk personale. Det betyr at vi vil lyse ut en stilling eller to i vår, så følg med!

Les hele nyhetsbrevet Februar 20

Januar

Det skriver januar 2020 og vi har kommet godt i gang med andre semester. Vi tok imot 10 flotte elever på halvårskurs vår nå på nyåret, og vi ønsker dem varmt velkommen.
Les mer
Les hele nyhetsbrevet her:

Nytt fra Januar 2020

Linjene Idrett ALT var på treningsopphold på Club La Santa første uka i januar, og hadde ei strålende fin uke. Fjellsport og Kajakk NZ er nå på vei hjem etter tre uker med eventyr på New Zealand.

 

GODE SØKERTALL FOR SKOLEÅRET 2020-21!

Vi er klare for å ta opp elever til neste skoleår, og kontorleder Vibeke Solbakk sjonglerer søknadene. Med en økning i søknader på over 40% sammenlignet med i fjor, kan noen linjer fylles ganske raskt. De som allerede har søkt får vite om de får plass den 1. februar.

Derfor valgte de folkehøgskole

Det har aldri vært mer populært å gå på folkehøgskole! Nå slår søkningen til neste skoleår alle tidligere rekorder.

Vi tok en prat med noen av årets elever for å høre om hvorfor de valgte folkehøgskole. Les mer i bloggen.

Lærer i film med ny seier

Igjen har Simen Nyland gjort seg bemerket i det nordnorske filmmiljøet. I januar vant han pitchekonkurransen «Storm Fra Nord» under Tromsø Internasjonale Filmfestival. Det er bare å gratulere! Les mer i bloggen.

November

Nå har vi holdt på her i tre måneder, men med alt som har skjedd skulle man tro det har gått dobbelt så lang tid. Det er det som er noe av magien med folkehøgskolen. Den har nesten sin egen tidssone.
Les mer

Les hele nyhetsbrevet
nytt fra November 2019

VINTER OG MØRKETID

Nå har vinteren definitivt tatt over for høstmørke dager. Vi har fått et fint teppe av nysnø i Mosjøen og dagene er korte. I november har vi løftet blikket, og blant annet hatt elevkveld, byttet linjer og vært på linjeturer.

FRA BLOGGEN

Klatring i Norges største klatrehall

Denne gangen pakket vi sekken full av klatreutstyr, og kjørte til Bodø by. Sommeren 2019 ble det bygd ferdig Norges største klatrehall i Bodø. Det er en helt ny hall med stort buldrerom, klatrerom og hyggelig personale som hjelper til med det vi spør om.

 

London Baby

TeaterLaptopmusiker, Band og Sceneproduksjon, bestemte seg denne høsten for å ta den årlige linjeturen sammen til selveste London. Med disse linjene kombinert ble det cirka 30 elever, noe som satte et godt utgangspunkt for en begivenhetsrik tur.

Oktober

En god oppstart på skoleåret 2019-20

Selv om det alltid er noe når en er såpass opp i årene som Vefsn Folkehøgskole, så må vi slå fast at vi har kommet godt i gang med vårt 120ende skoleår på TOPPEN. Ny rektor har vi også fått på plass, og nå gleder vi oss til å bli kjent med henne 🙂

Les mer

Les hele nyhetsbrevet
nytt fra Toppen Oktober 19

Samhold gjennom aktivitet

Allerede andre skoleuken skulle de ulike linjene på Vefsn folkehøgskole Toppen splittes opp og omgivelsene endres. Vi skulle på overlevelsestur i skogen! (les mer i bloggen)

HelgeLan slår til på Helgeland

I høstferien arrangerte elevene på E-sport linjen vår en LAN på skolen. Det ble satt opp rollespill, boder med alt fra mat og drikke til en egen salgsbod for ulike spillprodukter. Det var duket for en fantastisk helg med masse gaming for både små og store! (les mer i bloggen)

 Jeg anbefaler virkelig å gå på folkehøgskole. Man møter utrolig mange hyggelig og spennende folk som man lett blir kjent med. Folkehøgskole er fem stjernes!

– Jon Kristian Sørby, halvår Fotball 2019

Siste fra BLOGGEN

Vintereventyr

  Vinteren har virkelig innfridd så langt. For noen kanskje vel mye. Men vi har i alle fall masse snø og mange grunner til å finne på ting både ute og inne.

Godt Nytt År

  Etter en god juleferie, er vi nå i gang med vårens eventyr. Vi har fått nye elever på halvårskurs og gleder oss veldig til å bli kjent med dem. 

Beredskap

  Radioaktiv forurensning og stråling kan gi helseskader. Dersom en atomhendelse rammer oss, vil Kriseutvalget for atomberedskap komme med råd eller pålegg om hvordan vi kan beskytte oss. Vi har egen beredskapsplan for dette, og har i henhold til denne...

Send oss en melding

11 + 8 =

VEFSN FOLKEHØGSKOLE TOPPEN

Odin Benumsvei 21, 8665 Mosjøen
Telefon: 75 17 24 11
toppen@vefsnfolkehogskole.no

Ta gjerne kontakt med oss!