VALGFAG

Utvid horisonten…

Vil du prøve noe du aldri har prøvd før?
Lære mer om noe du allerede kan mye om?
Gjøre noe for å heve kompetansen din?

Vi synes det er viktig at du som elev hos oss får muligheten til å teste ut nye ting og utfordre deg selv. Derfor prøver vi å ha mange og gode valgfag hos oss. Noen valgfag går gjennom et semester og avslutter for eksempel til jul. Storvalgfag går gjennom hele året og krever noen flere timer. I tillegg har vi en valgfagsuke der det bare er valgfag hele uka. Hvilke tilbud vi har kan variere litt fra år til år, men det skulle være noe for enhver smak uansett.

TEATERSMINKE

Du lærer om materialer og teknikker og få prøve deg på litt forskjellig. Grunnsminke, karaktersminke, sår/arr, SFX, fantasi, makeup osv.

BRETTSPILL

Vi samles rundt bordet, koser oss og spiller forskjellige brettspill.

FRILUFTSLIV HØSTTUR

Overnattingstur til Stavassgården, som er selve hovedinngangsporten til Lomsdalen-Visten nasjonalpark. Vi går tur, lager god mat på bål og hygger oss foran peisen. Båt og fiske mulig. Deltakeravgift 300,-

YOGA

Vi roer ned og fokuserer på bevissthet på egen kropp og holdning. Vi jobber med styrke, stabilitet, fleksibilitet og balanse.

SKRIVEVERKSTED

Hvis du er glad i å skrive, og ønsker å finne ditt uttrykk og din stemme, er dette stedet å være. Skriveverksted er en kreativ oase hvor tanke blir til tekst. Inspirasjon og skrivelystgaranti.

INNEBANDY

Innføring i regler og teknikktrening, men mest spill. Dommerkurs for de som ønsker. I tillegg spilles det kamper mot lokale lag. Deltagelse på turneringer.

ÅRBOK

Vi samler inn hyggelig materiale fra året som er fint å minnes senere. Det ender opp i ei minnebok som du får med hjem når vi er ferdige.

BALLSPILL

Vi spiller det det er interesse for, så lenge det inkluderer en ball.

KOR

For deg som er glad i å synge og har lyst på litt mer enn bare allsang. Friskt repertoar. Konserter på skolen og for inviterte.

TEATER

Intensivt teater med mye moro og visning for de andre elevene i slutten av uka. Ta sjansen og kast deg ut i det.

VOLLEYBALL

Valgfag med entusiastisk og dyktig trener som gjør volleyball til en stor glede for alle som er med. Mulighet for deltakelse på turneringer.

BAND

Vi setter sammen et band og øver inn til en konsert som vi spiller for de andre på skolen. For de som ikke går på bandlinja, men som har spilt litt før og vil spille litt mer.

STRIKKING OG HEKLING

Du velger selv om du vil strikke eller hekle og hva det skal bli. Vår ekspert gir deg hjelp og oppmuntring. Garn og utstyr må du kjøpe inn selv. En skikkelig trivelig ettermiddagsstund.

KOKKEKURS

Her får du lære å lage deilig mat sammen med våre eminente kokker. Og ikke minst spise den etterpå! Nyttige triks og kunster det er godt å kunne til du skal flytte for deg selv

KLATRING MED SIKRINGSKURS

I dette valgfaget får du opplæring i klatring. Du lærer grunnleggende klatreteknikk og å sikre en klatrekompis i tau med taubrems. På slutten av perioden får du mulighet til å ta Topptaukort og Brattkort. Kursavgift 200,-. For Brattkort 200,- i tillegg.

FOTO

Her får du jobbe med en profesjonell fotograf og løse spennende oppgaver. Lær om bruk av kamera, motiv og perspektiv. Etter det ser du flere muligheter og tar bedre bilder.

DANS

Innhold varierer litt fra år til år, avhengig av interesse. For det meste rytmisk/ moderne. Avsluttes med en visning for de andre elevene. Gjennomføres med innleid pedagog/ danser.

TRADISJONSMAT

Vi tar fram de gode, gamle norske oppskriftene og dekker opp til festbord. Det blir både baking, steking og koking, og mest sannsynlig mange ting du aldri har gjort før.

JEGERPRØVEN

For deg som har planer om å gå på jakt i framtiden. Deltakeravgift 1800,-

FOTBALL

Litt teknikktrening, men mest spill. Kamper mot lokale lag. Deltagelse på turneringer.

YOGA OG TRENING

Enkel Yoga og tilpasset trening for de som vil prøve noe nytt. Passer for alle.

storvalgfag

Disse valgfagene har litt flere timer og går over hele året. Til høsten kan du velge mellom DYKKING, TA OPP FAG, TRENING-HELSE-LIVSSTIL, SCENEPRODUKSJON og TURNÉPRODUKSJON.

SCENEPRODUKSJON

I dette faget får de som er interessert i sceneproduksjoner utfolde seg. Vi er med å planlegge, rigge og gjennomføre konserter, teater og andre events gjennom året. Du får lære deg å bruke lyd- og lysutstyr og prøvd det ut i praksis. Dette er perfekt for deg som ikke ønsker å stå på scenen, men som liker å delta på andre måter.

DYKKING

Vi har meget gode forhold for dykking her. Å få oppleve Helgelandskysten under vann er magisk. Med dykkersertifikat kan du for eksempel svømme på 18 meters dyp, med bare lyset fra dykkerlykten. Og kanskje bade sammen med spekkhoggere og virkelig se havet på nært hold. Eller plukke fangstnettet fullt av kamskjell eller blåskjell og lage mat ute.

TRENING HELSE LIVSSTIL

Ønsker du et år der du kan forbedre formen samtidig som du nyter folkehøgskolelivet? Har du lenge tenkt at du må komme deg i gang med trening? På Trening – Helse – Livsstil har vi det artig og trening er gøy. Det gjør noe med resultatene.

TURNÈPRODUKSJON

Denne gruppen skal sette opp en forestilling, planlegge turnè og reise ut på veien. DET er moro! Her finner du ut hva som skal til for å få gjennomført en idé, og du får kjenne på den gode følelsen av å lykkes. Her er det noe å gjøre for alle – musikere, skuespillere, teknikere og turnéplanleggere.

TA OPP FAG

Hvis du har noen karakterer du ønsker å forbedre eller noen fag du har strøket i, så kan du får tid og veiledning til det. Vi gir studiehjelp, undervisning, karriereveiledning og ny motivasjon. Arbeid i gruppe og individuell oppfølging. En mulighet til å komme seg i gang med videre studier rett etter folkehøgskolen.
Med forbehold om endringer. Noen ganger kan det være for få søkere til enkelte valgfag, og da får vi ikke startet opp som planlagt.