VALGFAG

Utvid horisonten… english

Vil du prøve noe du aldri har prøvd før?
Lære mer om noe du allerede kan mye om?
Gjøre noe for å heve kompetansen din?

Vi synes det er viktig at du som elev hos oss får muligheten til å teste ut nye ting og utfordre deg selv. Derfor prøver vi å ha mange og gode valgfag hos oss. Noen valgfag går gjennom et semester og avslutter for eksempel til jul. Storvalgfag går gjennom hele året og krever noen flere timer. I tillegg har vi 2 valgfaguker der det bare er valgfag hele uka. Hvilke tilbud vi har kan variere litt fra år til år, men det skulle være noe for enhver smak uansett.

(Under revidering)

GJENNOM SEMESTRET KAN DU VELGE MELLOM

Årbok
Vi samler inn hyggelig materiale fra året som er fint å minnes senere. Det ender opp i ei minnebok som du får med hjem når vi er ferdige.

Ballspill
Vi spiller det det er interesse for, så lenge det inkluderer en ball.

Fotball
Litt teknikktrening, men mest spill. Kamper mot lokale lag. Deltagelse på turneringer.

Friluftsliv høsttur
Overnattingstur til Stavassgården, som er selve hovedinngangsporten til Lomsdalen-Visten nasjonalpark. Vi går tur, lager god mat på bål og hygger oss foran peisen. Båt og fiske mulig. Deltakeravgift 300,-

Innebandy
Innføring i regler og teknikktrening, men mest spill. Dommerkurs for de som ønsker. I tillegg spilles det kamper mot lokale lag. Deltagelse på turneringer.

Klatring med sikringskurs
I dette valgfaget får du opplæring i klatring. Du lærer grunnleggende klatreteknikk og å sikre en klatrekompis i tau med taubrems. På slutten av perioden får du mulighet til å ta Topptaukort og Brattkort. Kursavgift 200,-. For Brattkort 200,- i tillegg.

Kokkekurs
Her får du lære å lage deilig mat sammen med våre eminente kokker. Og ikke minst spise den etterpå!

Kor
For deg som er glad i å synge og har lyst på litt mer enn bare allsang.

Skriveverksted
Hvis du er glad i å skrive, og ønsker å finne ditt uttrykk og din stemme, er dette stedet å være. Skriveverksted er en kreativ oase hvor tanke blir til tekst. Inspirasjon og skrivelystgaranti.

Strikking/ hekling
Du velger selv om du vil strikke eller hekle og hva det skal bli. Garn og utstyr må du kjøpe inn selv. En skikkelig trivelig ettermiddagsstund.

Teatersminke
Du lærer om materialer og teknikker. Grunnsminke, karaktersminke, sår/arr, SFX, fantasi, makeup osv.

Yoga
Vi roer ned og fokuserer på bevissthet på egen kropp og holdning. Vi jobber med styrke, stabilitet, fleksibilitet og balanse.

Brettspill
Vi samles rundt bordet, koser oss og spiller forskjellige brettspill.

I VALGFAGUKA KAN DU VELGE MELLOM

Tradisjonsmat
Vi tar fram de gode, gamle norske oppskriftene og dekker opp til festbord.

Dans/ moderne
Innhold varierer litt fra år til år, avhengig av interesse. Gjennomføres med innleid pedagog/ danser.

Digitalfotografering
Her får du jobbe med en profesjonell fotograf og løse spennende oppgaver.

Musikk
Vi setter sammen et band og øver inn til en konsert som vi spiller for de andre på skolen.

Volleyball
Valgfag med entusiastisk og dyktig trener som gjør volleyball til en stor glede for alle som er med.

Yoga og trening
Enkel Yoga og tilpasset trening for de som vil prøve noe nytt.

Jegerprøven
For deg som har planer om å gå på jakt i framtiden. Deltakeravgift 1800,-

Teater
Intensivt teater med mye moro og visning for de andre elevene i slutten av uka.

STORVALGFAG SOM GÅR GJENNOM HELE ÅRET

TRENING – HELSE – LIVSSTIL
Ønsker du et år der du kan forbedre formen samtidig som du nyter folkehøgskolelivet? Har du lenge tenkt at du må komme deg i gang med trening? På Trening – Helse – Livsstil har vi det artig og trening er gøy. Det gjør noe med resultatene. Sammen finner vi dine personlige mål for året og lager et skreddersydd program for deg. Vi har skolens treningsrom til disposisjon, men vi vil også trene ute og bruke andre fasiliteter i Mosjøen.

• Personlig treningsprogram
  • Veiledning av PT
  • Treningslære
  • Varierte metoder
  • Skadeforebygging
  • Kosthold og livsstil

Her har du sjansen til å få rutine på treningen din, komme i bedre form og bli mer fornøyd med deg selv. Du vil garantert treffe noen på gruppa som er på samme nivå som deg. Noen har ikke sprunget en meter siden de var på lilleputtlaget mens andre har trent litt fra før.

DYKKING
Opplev den fantastiske Helgelandskysten under vann.

Vil du:

• Svømme på 18 meters dyp, i lyset fra dykkerlykten?
  • Bade sammen med spekkhoggere?
  • Plukke fangstnettet fullt av kamskjell eller blåskjell og lage mat ute?

Du får:

• Kurs i fridykking
  • Førstehjelpkurs
  • Open Water Diver
  • Mange dykkerturer

Hvem kan delta?

• Normalt god fysisk form
  • Svømme 200 meter
  • Diabetes/astma/lunge/hjertesykdom gjør at du ikke kan delta

Det er forhåndspåmelding før skolestart.
Maks 15 deltakere.
Deltakerne må selv ordne med obligatorisk helsesjekk før kurset starter. Det enkleste er om du gjør det hos egen fastlege hjemme før skoleåret starter. Helseskjema finner du på nett eller kan bli sendt som e-postvedlegg til deltakerne.

Kurset går over ca 60 timer.

Kursavgift er kr 3.400,-
Dette dekker instruksjon, bokpakke, sertifisering, utstyrsleie, transport til dykkesteder og innkvartering.

Velkommen til en verden under vann.

Alle undervannsbilder: Bjørn Iversen

TA OPP FAG
For deg som:

• Har strøket i ett eller flere fag
  • Ønsker å forbedre karakterer
  • Har tileggsfag du ønsker å ta

Vi gir studiehjelp, undervisning, karriereveiledning og ny motivasjon. Arbeid i gruppe og individuell oppfølging. En mulighet til å komme seg i gang med videre studier rett etter folkehøgskolen.