TOPPEN

For deg som:english

• Vil lære mye på eget fagområde, men også prøve noe nytt
  • Vil ha lærere som kan mer enn faget sitt
  • Vil få kunnskap og erfaring som teller
  • Vil få venner for livet
  • Vil investere i framtida

Vefsn Folkehøgskole Toppen er en frilynt (religiøst og politisk uavhengig) folkehøgskole med 18 års aldersgrense. Her får du et solid fagtilbud innen MUSIKKSKUESPILLER, NETTSERIE,  LYD/LYS/SCENE og IDRETT, FOTBALLFRILUFTSLIV, FJELLSPORT OG E-SPORT  .

Skolen har plass til 90 elever, og er sånn sett ikke av de største folkehøgskolene. Men om du ønsker et oversiktlig og inkluderende miljø, så vil du trives hos oss. Folkehøgskolene har ingen søknadsfrist, men tar opp elever fra 1. februar og til skolen er fylt opp. Som du skjønner, lønner det seg å søke tidlig…

KVALITET – TRYGGHET – GLEDE – ALLSIDIGHET – ENGASJEMENT

Hva kjennetegner skolen vår?  Vi har en skole med høy aktivitet! På linjene er det full fart, og det er masse å drive med sosialt og på fritida. Her slipper du å kjede deg. Variasjonen i linjetilbud gir en unik miks av mennesker og valgmuligheter.  Hos oss kan du fordype deg på linja med det som interesserer deg mest, samtidig som du får muligheten til å prøve ut nye aktiviteter og fag. Ypperlig for deg som både liker å være både kreativ og aktiv. Uansett… Du får møte mennesker du deler interesser med og virkelig boltre deg på scene, i studio, på tur eller i gymsal.

Det er viktig for oss å skape et fellesskap på skolen der samhandling og opplevelser gir gode muligheter for personlig vekst og læring for livet. Det skal være trygt og samtidig passe utfordrende å være elev på Toppen. Her blir du kjent med folk som har andre interesser enn deg, som utvider horisonten din og gjør deg litt klokere og rausere. Personlig utvikling og sosial kompetanse er noe alle arbeidsgivere ser etter. På folkehøgskole får du nettopp det.

Vi som arbeider på Toppen bruker mye tid på skolen og er opptatt av at du skal få stort utbytte av året. Vi ønsker at et folkehøgskoleår skal være en inspirasjon til å se nye muligheter og bli bedre kjent med sine ressurser og seg selv. Mange hevder at det de lærte hos oss ble avgjørende for at de valgte å satse på videre studier og jobb i en annen retning enn først tenkt. At året her bidro til økt selvtillit, faglig tyngde, og et nettverk som var betydningsfullt.

Vi tror vi kan gi deg et av de beste årene i ditt liv.

Velkommen hit!

Andreårselevene
Andreårselevene er en kjemperessurs på Toppen. Dette er elever som har gått her før og som har søkt skolen om stipend for å være her et år til. De tar med seg det beste fra året som gikk og viderefører dette til årets kull. De er vanlige elever på «sin» linje og gjør en kjempejobb for at årets nye elever skal få et godt år. Og de er fine å ha når du er usikker på noe eller trenger noen å snakke med.

hege-storflor-mjoen2-2 “Alle burde få oppleve et år på Toppen”
Toppen ass.. Det beste stedet i verden. Jeg savner morgensamlinger, å sminke seg sammen med det som ble mine beste venner i skolens sminkerom før elevkvelder, konserter eller nyttårsball. Å komme til ferdiglaget middag hver dag, å ha photoshoot i trappa, samtaler på vaskerommet, kaffemaskinen, filmkvelder i elevstua, gåturer til Tårnet. Jeg savner nordlyset og badestampen, og å fyre i peisen, vannkrig og musikken fra bandrommene. Jeg savner å se Friends i peisestua etter middag. Overnattinger, og å løpe ned til Finnvika og bade. Jeg savner samholdet, latterkramper med lærerne, jeg savner ALT. Alle burde oppleve et år på Toppen!!

Hege  Storflor Mjøen
Skuespiller – film og teater

“Det var det året vi ikke ventet på sola,
men kastet oss ut i alt som var; sammen.”
Der hvert minutt var for dyrebart til at det virket fornuftig å gå og legge seg. Da vi ble plassert tett sammen med folk vi ellers aldri ville hatt med å gjøre, for så å oppdage at nettopp det var det som gjorde oss så godt forberedt på den verden vi senere skulle ut i. At det ikke føltes som det fantes grenser for hva vi kunne få til (40 forestillinger på et skoleår høres fortatt helt crazy bananas ut. Men det gjorde vi altså…) Og at alt sammen ble styrt av en helt fantastisk gjeng lærere med enormt engasjement, faglig styrke, varme hjerter og blikk for å se alle for det de er.

Vera Garberg – work@stage