SKUESPILLER – FILM OG TEATER

Teater Impro Filmenglish

Her får du utfolde deg med teater og film, være kreativ og ha det gøy. Du får prøve ting du ennå ikke har prøvd, bli bedre til noe du allerede er god til, og finne ut hva du liker aller best. Skuespillerlinja er et eldorado for deg som er glad i teater og som vil ha et år som gir deg sjansen til å gjøre det du drømmer om.

På teater kan du nå så langt du selv vil. Vi lover deg et år der du kan:

 • Spille mye teater og ha det gøy på scenen
 • Improvisere, leke og le
 • Jobbe mye foran kamera
 • Bli inspirert og engasjert
 • Dra på studietur til Stockholm, Europas største teaterby.
 • Være med på Vinterlys, teaterfestival på Mo i Rana
 • Lære mye om teater, livet og deg selv!

 

Hva gjør vi?

Mer enn du tror.. !
Før de to første ukene er gått er vi allerede i gang med våre aller første teaterproduksjoner. Vi velger manus, utvikler karakterer, trener skuespillerteknikk, jobber med regi …alt som skaper en god forestilling. Dere får tett oppfølging av dyktige og engasjerte lærere som oppmuntrer, utfordrer og deler sin kunnskap med dere slik at dere får realisert drømmeproduksjonen og utviklet dere som skuespillere. Forestillingene spilles for et stort publikum. Gled dere!

Vi bruker mye tid på å skape et godt klassemiljø, fordi vi vet at det er viktig for at dere skal få et godt skoleår.  Vi leker, improviserer , diskuterer og ler så vi griner. Gjennom et år hos oss oppdager mange at verden ikke bryter sammen om man skulle gjøre en feil. At vi er ulike personligheter syns vi ikke er et problem, men en ressurs. Trivsel, frihet og arbeidsglede er kjempeviktig for oss.

Året fylles med små og store produksjoner. Vi utforsker ulike sjangre og uttrykk sånn at du får utviklet ulike sider ved deg selv. Noen produksjoner tar 5 uker, andre 5 timer. Vi beveger oss inn i ukjent landskap når vi jobber med performance og spiller teater på de rareste steder. Vi improviserer og leter etter de gode og morsomme historiene, har kurs og spiller teatersportforestillinger sammen med Klaus Bergli, norgesmester i teatersport og verdens triveligste fyr! Vi jobber med film, fra ide til ferdig klipt film. Vi er skuespillere på Nettserie sine produksjoner. Vi prøver og feiler, endrer og ombestemmer oss.  Vi ser alle teaterforestillinger som spilles i byen. Vi er med på Vinterlysfestivalen, en av Norges største teaterfestivaler, og kanskje spiller vi en av våre egne produksjoner der. Vi deltar i samarbeidsprosjekter med kulturskole/museum/teater-og revygrupper. Vi samarbeider med Lyd-Lys-Scene og WorkAtMusic på både små og store produksjoner gjennom året.

Fokusområder:

 • Skuespillerteknikk-teater
 • Filmskuespill
 • Manus/rollearbeid
 • Regi/produksjon
 • Improvisasjon/teatersport
 • Film
 • Performance/fysisk teater
 • Monolog/dialog

Storproduksjon

Å jobbe sammen om store teater/musikk/filmprosjekter er utrolig spennende og lærerikt. Vi har spilt store oppsetninger, og reist på turne i mange år, og tenker ikke å gi oss med det nå! Vi har spilt alt fra « Hair» til egenproduserte forestillinger der elevenes egne ideer har kommet til uttrykk. På Toppen er din mening viktig, så hva vi gjør neste år er opp til dere . Tidligere elever sier at storproduksjonen var et høydepunkt i året! Å være med å skape noe unikt sammen gir dere viktig erfaring og minner for livet.

Hvem passer linja for?

Hit kan du komme med mye eller lite teatererfaring. At du har lyst å lære, er nysgjerrig og motivert for å arbeide med faget og bidra til et godt klassemiljø er det viktigste. Tradisjonelt sett har vi både elever som har drevet på med teater siden de var små, og andre som enda ikke har forfulgt og realisert sin skuespillerdrøm. Før nå.

Har du sansen for kreativ galskap og syns humor er nesten like viktig som tannpuss? Liker du at det skjer mye, og at du har mange valgmuligheter? Ønsker du å lære mye på kort tid? Vil du utvikle deg som skuespiller og menneske? Har du lyst til å ha lærere som ser deg og bryr seg om hvem du er og hva du trenger?  Da er du på rett sted. Vi vet at seriøst arbeid med teater, impro og film helt fint lar seg kombinere med god stemning og trivsel. Kakao, kos og kake er heller aldri feil.

Rom og utstyr:

 • Stor teaterscene
 • Blackbox
 • Flere spille- og øvingsrom
 • Kostyme- og rekvisittlager
 • Mye Lyd- og lysutstyr
 • To fullt utstyrte sminkegarderober

Skuespiller – film og teater på Instagram

Studietur

Linjene Skuespiller, Nettserie og Lyd-Lys-Scene i Stocholm desember 2017

Skuespiller, Nettserie og LLS i julebyen Stockholm

Stockholm – Europas største teatermetropol

Stockholm har ALT! Enten du vil se store musicaler, stand up, dukketeater, dokumentarteater eller bare de villeste performanceforestillinger så kan du se det her. Byen bare syder av kule tilbud, så uansett hver sære interesser du har fins det noe for deg! Enten du vil på Abbamuseet eller den råeste fantasybutikken, Stockholm er stedet! Her går vi på flere forestillinger og konserter hver dag og deler unike opplevelser og får inspirasjon til videre arbeid innen teater og film. Dere er med i planlegginga av turen og velger ut mye av programmet.

Det sosiale er superviktig på turen! Vi reiser sammen med LLS og Nettserie, og vi blir ennå bedre kjent med hverandre på turen. Trivselsfaktoren er høy, og de tette båndene vi knytter på tur gjør resten av året ennå bedre. Som Henriette, en av årets elever sa: « En av de beste turene jeg noen gang har vært på. Ikke bare fordi vi gjorde så sinnsykt mye, men det føltes ikke ut som klassetur, bare en god gjeng som hadde det dritgøy sammen». Og Storm sa det sånn: « Vi fikk oppleve så utrolig mye, og hadde alltid noe å finne på. Vi bodde supersentralt midt i Gamla Stan, på verdens søteste hostel Castanea, med skikkelig bra internett. Overalt i gatene var det fullpakka med spennende butikker! En tur jeg kommer til å huske resten av livet!»

Vi har tidligere besøkt flere europeiske byer, men Stockholm er byen som har fått absolutt best tilbakemelding, både mtp faglig innhold, trivsel og pris. Stockholm er ikke en eksotisk, og dyr, destinasjon, men en reise alle har råd til uten å ta opp ekstralån. Dere får alle billetter til reise og opphold, teater og konserter dekket. Vi har flere fellesmiddager som dekkes av turpengene og som om ikke det var nok får dere lommepenger til reisen inn på konto før avreise.

 

Vinterlysfestivalen

«Sju Magiske dager! Unn deg selv en opplevelse du ikke visste du trengte !» Slik promoterer Vinterlysfestivalen  i regi av Nordland Teater. Den er en av landets største teaterfestivaler. Festivalen går bredt ut og programmet har noe for alle målgrupper. Over 12.000 besøk i 2017 som var ny rekord.

Skuespillerlinja deltar på denne festivalen, enten som publikum, medhjelpere, eller skuespillere. Eller, alt på en gang. Her spilles det teater i alle sjangere og formater, og vi får opplevelser, påfyll og inspirasjon! Hele klassen, eller grupper kan delta med forestillinger til programmet. Festivalpass og overnatting under festivalen dekkes. Nordland teater er våre venner, og er utrolig inkluderende og på tilbudsida. Det sosiale med gode måltider, sene kvelder, og mye å dele og snakke om er selvsagt også viktig. Aron sa det slik i fjor: «Jeg skulle bare ønske det varte lenger»! Og da hadde de sett 9 forestillinger på tre dager…

På TOPPEN får du Alt og Litt Til 🙂 Velkommen hit!
Til et år som kommer til å bety mer enn du tror!

 

 

 

Skuespiller – film og teater på Instagram

“Jeg fant min brikke på Toppen.”
Når jeg starta på Toppen var jeg helt sikker på en ting: Teater! Jeg var så sikker at jeg ikke tenkte så mye mer utover dette lille store ordet som rommer en hel verden. I løpet av året fikk jeg et lite innblikk i alle de forskjellige bitene i det store puslespillet. Skuespill, regi, kost og mask, planlegging, turne, improvisasjon, nerver, scenelys i øynene, publikum som gråter over et stykke man har lagt all sin sjel i, og den tomme stillheten når publikum har gått ut av rommet en siste gang og scenografien man selv har bygget skal demonteres.

På Toppen er det ikke konkurranse og misunnelse. Ikke vonde blikk og kontrollerende lærere. Det er derimot raushet og inkludering. Det å skulle begi seg ut på det puslespillet som heter teater, det å finne sin egen brikke trenger nemlig mye raushet. Prøving og feiling. Latter og gråt. Gamle kostymer, ny regi og nye venner. Kalde pølser bak scenen.


Jeg fant min brikke på Toppen. Ikke skuespill, men dramaturgi, for det er uendelig mange flere brikker som trengs på et teater. Jeg føler meg priviligert som har fått oppleve Toppen. Min brikke ville ikke vært den samme uten. Uten rausheten, latteren og samholdet.

Jeg studerte dramaturgi i Aarhus. Jobber nå på Brageteatret som inspisient, tidligere teater Ibsen og Riksteatret.
Hege Hermansen – SKUESPILLER

 

sokeknapp_invertert