SKUESPILLER – FILM OG TEATER

Teater Impro Filmenglish

Her får du utfolde deg med teater og film, være kreativ og ha det gøy. Du får prøve ting du ennå ikke har prøvd, bli bedre til noe du allerede er god til, og finne ut hva du liker aller best. Skuespillerlinja er et eldorado for deg som er glad i teater og som vil ha et år som gir deg sjansen til å gjøre det du drømmer om.

På teater kan du nå så langt du selv vil. Vi lover deg et år der du kan:

• Spille mye teater og ha det gøy på scenen
  • Improvisere, leke og le
  • Jobbe mye foran kamera
  • Bli inspirert og engasjert
  • Dra på studietur til Stockholm og New York
  • Lære mye om teater, livet og deg selv!

Hva gjør vi?

Mer enn du tror.. !

Før de to første ukene er gått er vi allerede i gang med våre aller første teaterproduksjoner.  Vi velger manus, utvikler karakterer, trener skuespillerteknikk, jobber med regi …alt som skaper en god forestilling. Dere får tett oppfølging av dyktige og engasjerte lærere som oppmuntrer, utfordrer og deler sin kunnskap med dere slik at dere får realisert drømmeproduksjonen og utviklet dere som skuespillere. Forestillingene spilles for et stort publikum. Gled dere!

Vi bruker mye tid på å skape et godt klassemiljø, fordi vi vet at det er viktig for at dere skal få et godt skoleår.  Vi leker, improviserer , diskuterer og ler så vi griner. Gjennom et år hos oss oppdager mange at verden ikke bryter sammen om man skulle gjøre en feil. At vi er ulike personligheter syns vi ikke er et problem, men en ressurs. Trivsel, frihet og arbeidsglede er kjempeviktig for oss.

Året fylles med små og store produksjoner. Vi utforsker ulike sjangre og uttrykk sånn at du får utviklet ulike sider ved deg selv. Noen produksjoner tar 5 uker, andre 5 timer. Vi beveger oss inn i ukjent landskap når vi jobber med performance og spiller teater på de rareste steder. Vi improviserer og leter etter de gode og morsomme historiene, har kurs og spiller teatersportforestillinger sammen med Klaus Bergli, norgesmester i teatersport og verdens triveligste fyr! Vi jobber med film i ukesvis og utvikler den fra ide til ferdig klipt film. Vi prøver og feiler, endrer og ombestemmer oss.  Vi ser alle teaterforestillinger som spilles i byen. Vi besøker Vinterlysfestivalen, en av Norges største teaterfestivaler, og kanskje spiller vi en av våre egne produksjoner der. Vi deltar i samarbeidsprosjekter med kulturskole/museum/teater-og revygrupper. Vi samarbeider også med Lyd/lys/scene og Work@Music på både små og store produksjoner.

Fokusområder:

• Skuespillerteknikk
  • Filmskuespill
  • Manus/rollearbeid
  • Regi/produksjon
  • Improvisasjon/teatersport
  • Film
  • Performance/fysisk teater
  • Monolog

Å jobbe sammen om store teater/musikk/filmprosjekter er utrolig spennende. Vi har reist på turné med forestillinger i over 20 år og tenker ikke å gi oss med det nå! Vi har de siste årene også gjennomført kortfilmprosjekter med svært dyktige gjesteforelesere, der du lærer hele prosessen fra idé/manus, bildeoppbygging, redigering til ferdig film. Du får selvsagt prøve deg som skuespiller foran kamera også.

Hvem passer linja for?

Hit kan du komme med mye eller lite teatererfaring. At du har lyst å lære, er nysgjerrig og motivert for å arbeide med faget og bidra til et godt klassemiljø er det viktigste. Tradisjonelt sett har vi både elever som har drevet på med teater siden de var små, og andre som enda ikke har forfulgt og realisert sin skuespillerdrøm. Før nå.

Har du sansen for kreativ galskap og syns humor er nesten like viktig som tannpuss? Ønsker du å lære mye på kort tid? Vil du utvikle deg som skuespiller og menneske? Da er du på rett sted. Vi vet at seriøst arbeid med teater, impro og film helt fint lar seg kombinere med god stemning og trivsel. Kakao, kos og kake er heller aldri feil.

Rom og utstyr:

• Stor teaterscene
  • Blackbox
  • Flere spille- og øvingsrom
  • Kostyme- og rekvisittlager
  • Mye Lyd- og lysutstyr
  • To fullt utstyrte sminkegarderober

Studietur:

Stockholm
En teater- og kulturoase der vi kan se alt fra unikt figurteater, musikaler og klassisk teater. 7 dager, 10 forestillinger, 1000 opplevelser J

New York
Felles studietur der vi opplever byens fantastiske kulturliv og ser store sceneoppsetninger.

Velkommen hit!
Til et år som kommer til å bety mer enn du tror!

“Jeg fant min brikke på Toppen.”
Når jeg starta på Toppen var jeg helt sikker på en ting: Teater! Jeg var så sikker at jeg ikke tenkte så mye mer utover dette lille store ordet som rommer en hel verden. I løpet av året fikk jeg et lite innblikk i alle de forskjellige bitene i det store puslespillet. Skuespill, regi, kost og mask, planlegging, turne, improvisasjon, nerver, scenelys i øynene, publikum som gråter over et stykke man har lagt all sin sjel i, og den tomme stillheten når publikum har gått ut av rommet en siste gang og scenografien man selv har bygget skal demonteres.

På Toppen er det ikke konkurranse og misunnelse. Ikke vonde blikk og kontrollerende lærere. Det er derimot raushet og inkludering. Det å skulle begi seg ut på det puslespillet som heter teater, det å finne sin egen brikke trenger nemlig mye raushet. Prøving og feiling. Latter og gråt. Gamle kostymer, ny regi og nye venner. Kalde pølser bak scenen.

Jeg fant min brikke på Toppen. Ikke skuespill, men dramaturgi, for det er uendelig mange flere brikker som trengs på et teater. Jeg føler meg priviligert som har fått oppleve Toppen. Min brikke ville ikke vært den samme uten. Uten rausheten, latteren og samholdet.

Jeg studerte dramaturgi i Aarhus. Jobber nå på Brageteatret som inspisient, tidligere teater Ibsen og Riksteatret.
Hege Hermansen – work@stage

sokeknapp_invertert