PROSJEKTPERIODER

I løpet av skoleåret tar vi oss tid til å finne på noe nytt, fordype oss og gjerne sprenge noen grenser. Ofte sammen med noen av de andre linjene på skolen. Da er det tid for å vise seg litt fram og vise andre på noe av det vi brenner for. De største prosjektene gjør vi sammen i seksjonene, noe for de kreative og noe for de aktive.

FORESTILLING

Linjene Skuespiller, Work At Music og
Lyd-Lys-Scene samarbeider om en stor sceneproduksjon som spilles i distriktet og i Mosjøen Kulturhus. Enten vi setter opp en musikal, et teaterstykke eller utvikler idé og manus selv, har forestillingen høy kunstnerisk kvalitet. Vi har fantastisk mange vellykkede produksjoner bak oss og har hatt mange unike opplevelser med dette prosjektet. Å vise en produksjon man virkelig er stolt av er en skikkelig opptur!

Tidligere elever sier:  «Det er det største jeg har vært med på!»

FOR ANDRE

Linjene Idrett ALT, Friluftsliv LETT og Fjellsport gjennomfører hvert år et solidaritetsprosjekt med fokus på fysisk aktivitet og mestring.

Linjene blir delt i grupper og får selv velge hvilken samfunnsgruppe de vil fokusere på. I litt over en uke jobbes det intenst med planlegging før den store gjennomføringen kommer.

Sist år hadde vi følgende opplegg. Én gruppe valgte seg ut flyktninger, asylsøkere og innvandrere som målgruppe.

Blank

Den første dagen ble brukt til ulike idrettsaktiviteter i Kippermohallen og dag nummer to var det duket for aktiviteter ute i form av både rebusløp, fresbeegolf og ikke minst aking! Samtidig hadde en annen gruppe aktiviteter for asylbarna. Det var barn i alle aldere til stede i Mosjøhallen og både fellesleker på kunstgressbanen og klatring var populært.

Det var også en gruppe som brukte dagene sine hos eldre på institusjon.  Dette ga et verdifullt innblikk i hva det vil si å bli gammel i Norge, og det skal ikke nødvendigvis så mye til før de eldre er dypt takknemlige for besøk. Både Bingo, sang- og ordleker og trilletur i vinterværet slo godt an. Det var vinterferie i Mosjøen, og flere av SFOene i byen ønsket å gi barna som ikke var bortreist en vinteraktivitetsdag. To av våre grupper trådde til og arrangerte skidag på Ollmoen og ved Kippermoen.

Å kunne gjøre noe for andre gir mye tilbake til oss selv. Spesielt fordi disse gruppene blir svært takknemlige for både selskap og aktivisering. For elevene betydde det at de var heltene fra Toppen for noen dager.

Prosjektet gir elevene nyttig kunnskap og erfaring om planlegging og gjennomføring av idrett og friluftsliv «for andre». I tillegg vil et slikt prosjekt gi gode referanser og telle svært positivt på en CV.