NEW YORK

english

New York, byen som aldri sover. Lyst til å bli med dit?

Hvilken annen måte er bedre enn å slutte det fantastiske folkehøgskoleåret sitt med atter en opplevelse for livet? Som for eksempel å reise sammen med dine nye bestevenner, byen av alle byer – «The Big Apple», New York og bare være skikkelig turist!? Ikke vet vi! Derfor drar vi dit hvert år.

Enten du er interessert i sport, kunst, shopping, kultur, musikk eller kanskje ingenting som helst av dette, har New York noe å tilby alle og enhver.
«The Big Apple» kjennetegnes som en gigantisk kulturell smeltedigel og sammensurium av alt. Her kan du rett og slett se og oppleve det meste.
Byen byr på uendelige forsyninger innen musikk, og er kanskje den aller hippeste byen å være musiker eller oppleve musikk i! New York er utgangspunktet for moderne Jazz, Blues, Rock & Metal, Soul, Pop, Rap & Hip Hop, Salsa, Jødisk tradisjonsmusikk «Kletzmer», Sørstats-Country, Electronica, Musikals (Broadway) og mye mye mye mye mer.

Shopping mulighetene tror jeg snakker for seg selv. New York har et arsenal av verdens største «shopping-gater». Chinatown, Herald Square, Fifth Avenue, Madison Avenue og Downtown ligger midt i smørøyet, og med mye fritid på hånden får du god tid til å få med deg litt av alt.

Det sies at uansett hvor du er i New York vil du kunne se sport i en eller annen form. New York er blant annet hjembyen til The Yankees, Baseball-laget The Mets, Brooklyn Nets, Basketball-laget The Knicks, Ishockey legendene NY Rangers og selvfølgelig godt representert i skikkelig Amerikansk fotball – The NY Jets. Man kan også oppleve helt rå tennis i US Open Tennis eller kanskje delta på ett eller annet Maraton i selve storbyen!

Vi skal altså være skikkelig turister en god ukes tid. Det er da også en selvfølge at vi må sjekke ut så mange som mulig av de klassiske og nesten obligatoriske landemerkene som pryder New York. Central Park, Empire State Building, World Trade Center, Rockefeller, Madison Square, The Statue Of Liberty – listen er nesten uendelig..

Hvem vet, kanskje vi treffer på en skikkelig kjendis også?

«Det å stå på toppen av Empire State Building på kveldstid og se lys i alle retninger rundt deg er helt magisk! Jeg har sett Les Miserables på Brodway, shoppet på Times Square, spist middag i Chinatown og sett frihetsgudinnen på nært hold. Og alt dette har jeg gjort med noen av mine beste venner! Turen til New York var rett og slett fantastisk fra start til slutt.»
Sirin Rosøy, Vefsn Folkehøgskole Toppen 2014 – 2016.
Det er nesten helt umulig å nevne alt, bare vær forberedt på en tur du aldri vil glemme!