NETTSERIE

english

 

  • Er du hekta på serier?
  • Er du opptatt av film?
  • Lyst til å lage en?

Hvis du synes det virker spennende, da er kanskje den nye linja vår Nettserie noe for deg?

Gjennom et spennende år får du i team produsere en nettserie hvor progresjonen til historien vil følge din progresjon med faget film. En annerledes vei inn i film og tv verdenen hvor du blir kjent med fremtiden, og nåtidens formidlingsplattform: internett. Vi vil utforske nye og spennende måter å publisere en serie på, slik som du for eksempel kjenner fra SKAM. Dere får hjelp av profesjonelle aktører i filmbransjen med å oppnå beste resultater på alle fagområder som manus, regi, foto, lys, scenografi, klipp, VFX, lyd, skuespill osv.

Egne prosjekter

I løpet av året får du også muligheten til å fordype deg i egne produksjoner. Kanskje vlogging, streaming eller drive en youtubekanal høres spennende ut? Aktiviteten på skolen er høy, og det finnes utallige prosjekter du kan prøve deg på.

Fiksjon, spenningsserie eller drama

Hovedinnholdet på linja vil være knyttet opp til produksjon av nettserier. Den beste måten å bli god til det er å sette arbeidet ut i praksis. Du vil få erfaring med hele prosessen i hvordan en nettserie blir til fra ide til produkt. Vi vil samarbeide tett med Skuespillerlinja, som vil ha roller i produksjonene. Noen serier vil kanskje gå over noen måneder, andre konsepter vil være kortere.

Promotering – hvordan bli lagt merke til

I dag gjelder det å være kreativ når man skal promotere et produkt, og ved bruk av YouTube og sosiale medier trenger det ikke bli så kostbart heller. Du får lære deg å sette opp en forretnings- og markedsplan, og trene deg på å tenke innovativt og nyskapende.

Hospitering i profesjonelle produksjoner

Vi har et godt og aktivt nettverk i filmmiljøet, og vi legger opp til en periode der du får hospitere i en profesjonell produksjon. Det er utrolig lærerikt å være «flue på veggen» når erfarne folk jobber, og hvis du er heldig får du kanskje navnet ditt på rulleteksten…!

Samarbeid med andre linjer

I tillegg til at vi har dyktige gjestelærere og profesjonelle medspillere, er vi så privilegerte å kunne jobbe sammen andre linjer. Lyd Lys Scene kan bistå med hjelp til lyssetting, lydopptak, lydeffekter osv. Laptopmusikerlinja kan lage musikk og samarbeidet med Skuespillerlinja sier seg vel selv.

Filmbyen Mosjøen

Vi har et stadig voksende filmmiljø i Mosjøen, med både tilreisende og fastboende som har film som lidenskap og levebrød. På Nettserielinja har vi et nært samarbeid med disse, og da vil vi særlig trekke fram to filmskapere som begge har vært nominert til internasjonale priser.

Aleksander Leines Nordaas skal lede linja og er kanskje aller mest kjent for sin film Thale fra 2013 og nettserien Made in Mosjøen som ble sluppet i november 2015. Aleksander har to-årig filmskole ved MI (nå NKF) og Noroff, og har siden 2004 skrevet/regissert/produsert spillefilmer, nettserie og et titalls kortfilmer. Han har også gitt ut flere barnebøker.

For de som vil vite litt mer, her er noen omtaler av hans prosjekter fra anerkjente filmmagasiner:

http://www.empireonline.com/movies/news/aleksander-nordaas-presents-made-mosjen/

http://www.empireonline.com/movies/news/aleksander-nordaas-plans-thale-sequel/

http://www.screendaily.com/news/thale-director-launches-free-webseries/5097639.article

http://www.dirgemag.com/take-trip-beautifully-bizarre-world-made-mosjoen/

 

Simen Nyland studerte ved Noroff instituttet i Bergen. Han driver nå sitt eget produksjonsselskap New Dawn Productions og kontorfelleskapet Tapperiet. Tapperiet er et knutepunkt for filmiljøet i Mosjøen og på Helgeland. Han har skrevet og regissert flere kortfilmer de siste årene.

Simen har blitt lagt godt merke til i det siste, også i Hollywood med kortfilmen Girl in White.

Girl in White Trailer on Vimeo