MAT OG INTERNAT

God mat gjør en bra dag enda bedre.english

Kjøkken og matsal er Toppens hjerte. Vi som arbeider her møter deg med et smil og trives best når folk setter pris på det vi lager.  Og maten på Toppen skal være god. Smaksrik, sunn og spennende. Det er mat som gir folk en grunn til å sitte lenge ved bordet, spise, snakke sammen og dele opplevelser fra dagen. Vi lager all mat fra grunnen av, og varierer sånn at du ikke går lei. Vi vil at folk skal se fram til hvert måltid med forventning. Vi lager mat med smaker fra Asia og Italia til vanlig norsk tradisjonsmat. Kortreist mat med ferske råvarer er vår spesialitet. Vi får kjempegode tilbakemeldinger fra både elever og gjester, noe vi selvsagt er stolte over.

Vi har ferskt hjemmebakt brød og knekkebrød hver dag. Mange sorter pålegg, havregrøt, frokostblandinger, yoghurt og frisk frukt. Vi prøver også å ha en god variasjon på middagen, og vi har alltid kjøtt, fisk og vagetarmat i løpet av uka.

Dersom du trenger tilrettelagt kost fordi du spiser vegetarisk eller har matintoleranse, har vi stor kompetanse på dette og lager samme gode maten også til deg.

” Og så jeg som faktisk trodde mora mi lagde god mat…,
men det gjør hun jo ikke!”

Hjertesukk fra elev

INTERNAT

Fysiske/faktiske forhold

Høsten 2015 sto våre nye internat ferdige, og i løpet av vinteren får vi også pusset opp den gamle delen. Internatet i hovedbygningen har doble rom utstyrt med gode rammemadrasser, skap og skrivepult. Hver avdeling består av tre rom som deler dusj og toalett. De nye internatene består av 6 enkeltstående hus, som ligger perfekt til med utsikt over fjorden. I husene er det 4 fine dobbeltrom med toalett og dusj på hvert rom.

De fleste velger å bo på dobbeltrom, men vi har også noen enkeltrom i den eldre delen for de som ønsker det.

Det er flere elevstuer/peisestuer og tv-stue sånn at elevene kan være sammen. Vi har eget elevkjøkken der dere kan lage mat og bake, eller steke en pizza.

Å leve sammen
Internatet er hjemmet ditt dette året, og internatlivet er noe av det som kjennetegner en folkehøgskole. Her skal det være trygt og godt for alle. Å bo så tett sammen med andre er utrolig givende og morsomt, samtidig som det kan by på utfordringer. Det kan kanskje virke litt skremmende å skulle dele rom med en annen, men du kan fort bli overrasket over at det blir skikkelig hyggelig. Kanskje er det på internatet og hos medelevene dine du lærer aller mest om trivsel, samhandling, konfliktløsning og fellesskap. Du får erfaringer som gjør deg mer åpen og tolerant i møte med andre mennesker. Dette er kvaliteter de virkelig etterspør når du skal ut i arbeidslivet.

“Toppen var for meg et sted der jeg ble sett,
tatt vare på og introdusert til resten av livet
på en helt fantastisk måte.”
Det var året da jeg fikk prøve masse nye ting. Å bo for meg selv, men likevel i verdens største kollektiv; spise med 74 andre; spille roller jeg ikke hadde ant jeg kunne takle; sette opp skoleforestillinger, reise rundt, drive PR og fikse spillesteder selv…. Det var året da jeg fikk venner jeg fortsatt har kontakt med, da vi var én gjeng i tykt og tynt, uansett hvor stor eller liten hverdagskrisa måtte være.

Det som gjorde Toppen så fantastisk for meg var definitivt åpenheten som hersket blant dere lærere; ville du prøve noe var det bare å gjøre det! Toppen var for meg et sted der jeg ble sett, tatt vare på og introdusert til resten av livet på en helt fantastisk måte. Toppen gjør Mosjøen enda mer magisk der den ligger mellom fjellene som et eventyrslott… Jeg anbefaler fortsatt alle jeg kommer over som står ovenfor valg av FHS å søke Toppen. For makan til hjertevarme, raushet og åpenhet hos en stab skal du lete lenge etter.

Jeg kunne fortsatt inn i evigheten, men det skal jeg ikke. Må bare si at jeg aldri noensinne kommer til å glemme det året, og det var med på å forme meg til den jeg er nå. Flere må få oppleve varmen
i nord!

Solveig Blomstrøm Nordbø – work@stage