LYD LYS SCENE

english

 

VIL DU

 • Kjøre lyd og lys på mange konserter?
 • Gjøre lysdesign på teaterproduksjoner?
 • Oppleve ”kicket” du får når du gjør en vanvittig bra lysjobb?
 • Skape det fete soundet som lydtekniker ute på live-jobb?
 • Arbeide med scenedesign og scenografi?

Hos oss får du muligheten til å realisere drømmene dine!

Lyd, Lys og scenisk design på konserter og teaterforestillinger.
Jobbe nært med profesjonelle aktører. Lyd, lys og scene i samme linje.

Gjennom året jobber vi med:

 • PA systemer:oppsett og bruk
 • Mikrofoner:typer og teknikker
 • Lyskastere:Fresnell, Profil, LED, Par etc
 • Lydmiksere:analoge og digitale
 • Equalizere(EQ):grafiske og parametriske
 • Dynamics:kompressor/limiter, gate/ekspander.
 • Bevegelig lys
 • Lysdesign
 • Lysprogrammering: Chamsys, Martin
 • Scenedesign
 • Scenografi,bygging/konstruksjon av scenebilde
 • Effekter:Reverb, chorus, delay etc.
 • Flerspors live-opptak, miksing i studio
 • Vedlikehold,reparasjoner, lodding.
 • Hørelære,lyttetrening, musikkforståelse, stilanalyse.
 • Teoriinnen lyd og lys.

GRUNDIG OPPLÆRING
Gjennom året gir vi deg grundig opplæring i de ulike fagemnene, slik at du behersker alle elementer som hører en god konsert og forestilling til. Du får utviklet din kunnskap gjennom praktisk arbeid. Snart står du bak spakene og mottar anerkjennelse for vel utført jobb!

Vi samarbeider med work at music og Skuespiller – film og teater om spennende produksjoner på ulike scener. Årets største forestilling er et samarbeidsprosjekt mellom linjene work at music, Skuespiller og LydLysScene, som ender med turné. Vi vil også samarbeide med Netterie med film og E-sport  om deres arrangementer og streaming.

En viktig del av opplæringen er at du også på fritiden kan perfeksjonere fagkunnskapene. Du har fri tilgang til studio/mikse-suite og BlackBox, med alt lyd- og lysutstyr.

I tillegg til den praktiske undervisningen jobber vi mye med å utvikle teknisk og kunstnerisk forståelse for faget og holdninger i bransjen, slik som sikkerhet, service og kundebehandling.

I løpet av året vil du ha brukt utstyret så mye at du kjenner alle knappene og spakene ut og inn, og har utviklet både et godt ”lydøre” og teft for et smakfullt lysdesign.

OPPDRAG OG JOBBER
LydLysScene gjør mange oppdrag utenfor skolen. Som en del av LydLysScene-teamet er du med på å levere tekniske tjenester til ulike lokale og turnerende produksjoner.

Vi samarbeider tett med Mosjøen Kulturhus og musikk- og teaterfestivaler i distriktet. Vi blir ofte leid inn som lyd/lysteknikere, riggere og scenearbeidere.
Du vil garantert knytte verdifulle kontakter i bransjen for framtida..

I de siste årene har vi gjort tekniske leveranser til en rekke artister som har turnert i området. Noen av de er; Madrugada, Åge og Sambandet, Anne-Kath Hærland, Bill Wyman & the Rythm Kings, Vamp, Øystein Sunde, Ole Paus, Kaizers Orchestra, Melodi Grand Prix. m.fl

FASILITETER OG UTSTYR

 • Studio/mikse-suite med Pro Tools 12
 • Blackbox , med godt utstyrt PA(Soundcraft, EAW, Crown, LAB)
  og lysrigg ( Chamsys, Okero, Paradim, Martin m.m)
 • Stor scene med trosserigg
 • Godt utstyrt lager og arbeidsrom

Et år på LydLysScene gir deg et godt grunnlag for videre studier og jobbing innenfor bransjen. Vi samarbeider med Westerdahls Oslo School of Arts og hjelper deg gjerne med å få forberedt deg til opptaksprøven.

STUDIETUR – STOCKHOLM – STORBYPULS

Stockholm har ALT! Enten du vil se store musikaler, stand up, dukketeater, dokumentarteater eller bare de villeste performanceforestillingene, er Stockholm plassen å reise til. Byen bare oser av kule tilbud. Så uansett hvilke interesser du har fins det noe her for deg! Enten du vil på Abbamuseet eller den råeste fantasybutikken, Stockholm er stedet! Her går vi på flere forestillinger og konserter hver dag, deler unike opplevelser og får inspirasjon til videre arbeid med lyd, lys og scene. Dere er med i planleggingen av turen og velger ut mye av programmet.

Det sosiale er superviktig på turen! Vi reiser sammen med Skuespiller og Nettserie, og vi blir enda bedre kjent med både klassekamerater og andre elever fra de andre linjene. Trivselsfaktoren er høy, og de tette båndene vi knytter på turen gjør resten av året enda bedre.

Jarl-Erik LLS 17/18:         

«Dette var en god mulighet til å se hvordan teknisk arbeid ble brukt ute i virkeligheten. Vi opplevde ikke bare Stockholm som en turist-by, men fikk se hvordan LLS sin kunnskap kan brukes i både teater og konserter, rundt om i verdenen.».

Adrian LLS 17/18:

«Vi opplevde mye forskjellig på turen, og at vi bodde så sentralt var enda et pluss i boka! Ikke minst var omvisningene veldig lærerike, for å forstå hvordan Teknikk henger sammen med resten av et kreativt team. Alt fra konserter, til helt fantastiske teateroppsetninger, gjorde denne turen til et minne jeg sent vil glemme.»

Vi har tidligere besøkt flere andre europeiske byer, men Stockholm er byen som har fått absolutt best tilbakemelding. Elevene får billetter til reise og opphold, teater og konserter dekket, ettersom det er medberegnet i skolepengene dine. Vi har flere fellesmiddager som dekkes av turpengene, og som om ikke det var nok får dere lommepenger til reisen inn på konto før avreise.

 

 

 

LLS på Instagram

“Klassen min var unik,
slik som din vil bli.”
Lyd Lys Scene ga meg muligheten til alt! Utallige timer og lange kvelder ble brukt dypt nede i blackboxens mørke, og studioet i verdens fineste og skumleste gammelbygg med fri mulighet for kreativ utfoldelse. Og alltid stod de to beste lærerne i verden parat til å hjelpe deg, få deg til å le, overraske deg, trøste om det var behov eller tyne deg akkurat passe for å sette foten på neste stein. Hva enn det skulle være.

Alltid var klassen der, alle de herlige og rare menneskene som alle ble venner man ikke glemmer. De man blir glad i, de man krangler litt med fordi man er for like, og de som var der når man gjorde sprell man håper aldri blir avslørt. Klassen min var unik, slik som din vil bli.

Det beste jeg sitter igjen med i dag er minnene fra konsertene, teaterstykkene, alle de alt for sene kveldene og all den dårlige humoren.
Kaffemaskinen! Må ikke glemme kaffemaskinen! Minner for livet blir skapt på Toppen.

Markus Aaseth Sannan – Lyd Lys Scene

sokeknapp_invertert