PERSONALET

CATHRINE MARKUSSEN
Rektor
Tlf. 41 41 35 18
cathrine@vefsnfolkehogskole.no
Cathrine har utdanning innenfor nordiske språk, sosiologi, pedagogikk, økonomi og ledelse. Hun er tidligere prosjektleder og lærer – blant annet innenfor entreprenørskap, tilleggsnæringer i landbruket, og reiseliv. Cathrine er over gjennomsnittet opptatt av fluefiske og er ofte å finne langs elver og vann rundt om i landet.

BODIL NYSTAD
Undervisningsleder
Tlf. 95 91 16 78
bodil@vefsnfolkehogskole.no
Bodil er lærerutdannet med videreutdanning i musikk, forming og media og har jobbet hos oss i mange år. Hun har selv vært folkehøgskoleelev og har god kjennskap til folkehøgskolene i Norge/ Norden. Hun er allsidig og aktiv og liker å teste ut nye fagområder. Hun er engasjert i kulturlivet i Mosjøen og har et stort og nyttig nettverk.

Håvard Berg_MG_8216 Håvard Berg
Lærer Fjellsport og Kajakk NZ
Tlf. 47 27 51 73
havard@vefsnfolkehogskole.no
Håvard er utdannet lærer ved NTNU og har studert Idrett og Friluftsliv ved Høgskolen i Finnmark. Før det gikk han selv på friluftslivslinje på folkehøgskole. I tillegg til å være utdannet Klatreleder Inne, Aktivitetsleder Hav, og Instruktør i Kiting er han aktiv i friluftsmiljøet med lederverv i NTNUi Kite, Vefsna Elvepadleklubb og NTNUi Padling. Håvard er et dedikert friluftsmenneske og har bodd tre år i båt. På fritiden finner du han som regel på vei opp en fjelltopp med telemarkski, hengende etter en kite på vidda eller flytende i en kajakk ned et stryk.

Nina Stimo NINA STIMO
Undervisningsleder
Tlf. 99 10 47 70
nina@vefsnfolkehogskole.no
Er utdannet lærer med hovedvekt på musikk og drama, og har vært hos oss siden 1997. Hun har videreutdanning innen Rusproblematikk, Spesialpedagogikk og Kulturelt Entrepenørskap, fra Tromsø i nord til Oslo i sør. Nina har undervist på både band og teater, og er ellers involvert i kulturlivet. For tiden løper hun mest fram og tilbake i administrasjonen…. 😛 

Brit Helene Valla
Lærer Skuespiller – film og teater
Tlf. 90 51 93 74
brit.valla@nfk.no
Brit er lærer på Skuespillerlinja og syns hun har verdens beste jobb! Hun har lærerutdanning og studerte drama/teater på NTNU. Brit er glad i mennesker, og finner alltid en anledning til å slå av en prat. Hun er involvert i det meste på Toppen, og i kulturlivet i Mosjøen, med musikk, revy – og teaterproduksjoner. Hun er iderik og engasjert, og elsker å realisere spennende prosjekter på scenen.

HANS JACOB ØKSNE
Lærer Lyd/Lys/Scene
Tlf. 91 16 74 17
hansjacob@vefsnfolkehogskole.no
Har lydutdanning fra NISS. Lydtekniker og keyboardist med over 25 års erfaring fra live- og studiojobber over hele landet. Hans Jacob tar gjerne med seg elever ut på lydjobb, så her kan du lære mange gode triks. Han har jobbet her i mange år, men er alltid like barnslig nysgjerrig når en ny equalizer eller kompressor skal testes ut. Hans humor er et eget fenomen, noe vi setter stor pris på….

KJELL KRISTIAN VESTERMO
Lærer Lyd/Lys/Scene og Miljøarbeider
Tlf. 91867894
kjell@vefsnfolkehogskole.no
Kjell Kristian jobber som miljøarbeider og som lærer i lysteknikk på LLS. Han har over 20 års erfaring fra bransjen, alt fra eget utleiefirma til å være tilknyttet større institusjoner som lysdesigner, lysmester og scenemester. Favorittuttrykk: «Topp Stemning». Han sørger for at folk rundt seg opplever nettopp det. Han er god å prate med, og elsker å fortelle om livet og alt det har å by på. Når Kjell Kristian trenger å tømme sitt eget hode, kjører han buss, han elsker nemlig livet på veien.

ALEKSANDER NORDAAS
Lærer Nettserie og Film
Tlf. 98891772
post@aleksandernordaas.com
Aleksander Leines Nordaas er  vår entusiastiske filmmann og skal lede linja.  Til tross for at han er så ung har han en imponerende CV. Han er kanskje aller mest kjent for sin film Thale fra 2013 og nettserien Made in Mosjøen som ble sluppet i november 2015. Aleksander har to-årig filmskole ved MI (nå NKF) og Noroff, og har siden 2004 skrevet/regissert/produsert spillefilmer, nettserie og et titalls kortfilmer. Han har også gitt ut barnebøker.
Alf Marius Valan_MG_8222 ALF MARIUS VALAN
Lærer work at music
Tlf. 48226885
alfmarius@vefsnfolkehogskole.no
Alf Marius er utdannet musiker ved Konservatoriet i Tromsø og har tidligere også studert musikkvitenskap ved Høgskolen I Nesna. For Alf Marius handler det meste om musikk, og på siden av å undervise her på Toppen har han utallige prosjekter som freelancemusiker og spiller ofte konserter både lokalt og internasjonalt. Hovedinstrument er Bass, men Alf trakterer også flere instrument som piano og gitar. Det kan også nevnes at her brenner det også en stor lidenskap for produksjon av elektronisk musikk på laptop og under aliaset «AmPro», har Alf de siste 5 årene gitt ut flere singler og EP’er hos både mindre og større plateselskap. På jobb er Alf Marius en sprudlende, energisk og motiverende lærer – på hjemmefronten er han i tillegg også en kjærlig familiemann og e-sport entusiast.

Ulf Langmo ULF LANGMO
Lærer Idrett ALT og Fotball 
Tlf. 95 94 43 34
ulf@vefsnfolkehogskole.no
Har allsidig bakgrunn innen idrett og friluftsliv. Bachelor i Idrett fra Høgskolen i Telemark. Tilleggsutdanning i kajakk, ski og bre fra Idrettshøgskolen og Høgskolen i Sogn og Fjordane. I tillegg har han høgskoleutdanning i samfunnsfag fra høgskolen i Bodø. Han har tidligere jobbet med barneidrett, vært kulturkonsulent og prosjektleder innen idrett og friluftsliv i Vefsn kommune. Ulf har også et engasjement som klubbveileder i Nordland Idrettskrets. Fotballtrener med UEFAs B-lisens, div. trenerkurs bla i Innebandy. Også aktiv innen idrett, friluftsliv og jakt.

Caroline M. Onarheim_MG_8474 CAROLINE MØLGAARD ONARHEIM
Lærer Friluftsliv Lett
Tlf. 97694471
caroline@vefsnfolkehogskole.no
Caroline er ei sprudlende og fresk jente med energi og pågangsmot man bare kan drømme om. Selv om hun er en av de yngste lærerne, har hun bred erfaring. Hun har studert Friluftsliv ved Høgskulen i Sogn og Fjordane og har Bachelor i Helse- og Idrettsfysiologi fra Høgskolen i Lillehammer. Caroline er også utdannet Personlig Trener. Hun er i tillegg rå på Snowboard, Snøkiteing og Downhill sykling. 

  KIM ERIK AANES
Lærer E-sport
Tlf. 46948340
kim-erik@vefsnfolkehogskole.no
Kim-Erik er lærer ved e-sport linja vår og regnet som en av landets ledende eksperter på e-sport. Etter flere år som semi og profesjonell spiller byttet han rolle og startet eget lag hvor han som leder har opplevd stor suksess både nasjonalt og internasjonalt med en rekke lag og spillere. Nå som e-sport linja er i gang håper Kim-Erik på å finne noen de neste store Norske spillerne i sitt eget klasserom og ser frem til å dele sin lidenskap for e-sport med dedikerte elever. For Kim-Erik handler det meste om e-sport og han er ikke i tvil om at dette er fremtidens største sports og underholdningsmarked. På fritiden er Kim-Erik lidenskapelig opptatt av mat og elsker alt man kan konkurrere i enten det er sport, kort, brettspill eller annen aktivitet.

KIM RUNE THORESEN
Kokk
Tlf. 91 56 20 35
kimrune@vefsnfolkehogskole.no
Kim er utdannet kokk, elsker å lage mat og ser på alt som ei fin utfordring. Han har godt humør og har alltid en spøk på lager. Det er aldri kjedelig på kjøkkenet hos oss. Han har for det meste jobbet i hotell- og restaurantbransjen; Fru Haugans hotell (Mosjøen) og Havfruen (Trondheim) Ellers er han brennende opptatt av jakt og friluftsliv og skyter sin egen mat når han kan.

HILDE LYENG
Kokk
Tlf. 91 56 20 31
hilde@vefsnfolkhogskole.no
Hilde er faglært kokk og har 25 års erfaring fra hotell og restaurant innenfor a`la carte og selskapsmenyer. Vi kan trygt si at hun skjemmer oss bort med all den deilige maten. På fritida spiller hun saxofon i storband, og driver med hundekjøring og hest.

RIGMOR WOLD
Internatleder
Tlf. 91 75 06 90
rigmor@vefsnfolkehogskole.no
Rigmor er internatleder hos oss og har kontroll på kjøkken og internat. Hun er institusjonskokk med praktisk pedagogisk utdanning, og har vært hos oss siden 1997. Hun passer godt på at alle sammen har det bra. Rigmor er også sensor i prøvenemda for institusjonskokker.

MERETHE LORENTSEN
Kontor
Tlf. 91 51 91 70
merethe@vefsnfolkehogskole.no
Merethe er kontorleder hos oss. Hun har økonomiutdanning  og sørger for at alt er under kontroll. Hvis du lurer på noe er det stor sjanse for at hun har svar. Hun er ei aktiv dame som spiller euphonium, padler kajakk, trener og går i fjellet.

 

MONICA ROMSTAD
Kontor
Tlf. 90772719
monica@vefsnfolkehogskole.no
Monica er regnskapsmedarbeider hos oss og den som har kontroll på tallene. Hun har bakgrunn fra Posten og DnB, og holder for tida på med videreutdanning. Når hun ikke er på jobb, er hun enten på fjelltur, i kajakk eller på hytta i Herøy. I tillegg spiller hun klarinett.

LILLY KLEIVEN
Internat
Tlf. 91 54 45 31
lilly.kleiven@live.com
Lilly arbeider som renholder og kjøkkenassistent hos oss. Tidligere jobbet hun som barnehageassistent på Toppen i 27 år. Lilly er den gladeste renholder du kan tenke deg, og fritida bruker hun på familien, håndarbeid og friluftsliv.
Motto: Hvorfor være sur når man er lykkelig som blid 😀

PER TORE ERIKSEN
Vaktmester
Tlf. 97 56 42 40
pertore@vefsnfolkehogskole.no
Per Tore er driftstekniker på huset. Han er som poteten – kan brukes til alt.
Han har hatt egen snekkerbedrift og kan trylle fram både bord, benker og skap om noen ønsker det – dersom han får tid til overs. På fritida kjører han snøskuter og synger i mannskor.