IDRETT ALT

Vil du:english

• Trene mye og komme i god form?
  • Ha et godt treningsmiljø ?
  • Lære nye idretter og aktiviteter?
  • Delta på turneringer i fotball, innebandy, volleyball?
  • Være med på mange turer i inn og utland?

Denne linja er perfekt for deg som er allsidig og liker at det skjer mye forskjellig. Det er aldri ei uke som er lik og det er nesten umulig å kjede seg. Dere kan selv være med å påvirke hvilke aktiviteter vi skal legge vekt på i løpet av året. For oss er det bare viktig at det blir variasjon og treningsglede på linja. Vi er også opptatt av du skal ha det bra mens du er elev hos oss. En hyggelig prat etter trening, latterkrampe i garderoben og en ekstra kopp te etter kveldsmaten kan være det som gjør at du legger deg med et smil.

Trening
På Idrettslinja kommer du i god form. Du får flere økter i uka der vi trener styrke, utholdenhet og generell basistrening. Du får adgangskort til Kippermoen Idrettssenter som gir deg muligheter til å trene på helsestudio så mye du ønsker. Du kan også trene styrke i skolens treningsrom.

Treningsvariasjon
Gjennom året veksler vi på aktiviteter og innhold og du kan selv være med å påvirke innholdet. Introduksjon i nye idretter, turneringer og reiser gjør at du alltid har noe nytt og spennende å se fram til. Det er opp til deg selv hvor god du vil bli i de ulike idrettene og aktivitetene du får velge blant.

Ballidretter
Fotball, innebandy og volleyball har vi mye av. I tillegg kan du spille håndball, rugby, baseball, basket, bouncingball, beach, tennis, squash, badminton, hockey/bandy sammen med flinke veiledere. Ønsker du å trene mye i en idrett har vi godt samarbeid med klubber og lag i Mosjøen

Turer/Reiser/Opplevelser

•  Idrettslinja drar til Lanzarote – La Santa . Her får du et fantastisk treningsopphold med muligheter til å prøve nye idretter. Kombinasjonen sol, varme, strandliv og trening gjør denne turen til et av skoleårets høydepunkter.
  • Hemavan/Tärnaby – et av Sveriges flotteste alpinanlegg.
  • Tour of Helgeland. En sykkeltur du aldri glemmer.
  • Friluftsturer med kajakk og kano
  • Grottetur, klatring
  • Nord-Norgescruise med Hurtigruta
  • Fellestur til New York

Andre idretter/aktiviteter som du har mulighet til å få prøve
Kampsport, sykling, tennis, squash, badminton, friidrett, skiskyting, paintball, skyting (bue, rifle, og leirdueskyting), klatring/rappellering (ute og inn), svømming, vannpolo,
snøaktiviteter, skiskyting, ski, telemark, snowboard.

I tillegg driver de andre linjene på skolen med mye gøy som du kan ta del i. Konserter, teater, filminnspillinger, turer og turneringer. Eller bare slappe av i peisestua med kort eller spill. Det er alltid noe på gang.

Kurs og kompetansebevis
Du får muligheten til å ta surfekurs (Lanzarote), fridykker- eller dykkersertifikat (valgfag Open water diving), og avlegge livredningsprøven. Dommerkurs i innebandy, volleyball og fotball. Grunnleggende trenerkurs i fotball, volleyball og innebandy. Brattkort i klatring.

Anlegg som linja disponerer:

• Stor innendørs fotballhall
  • Utendørs kunstgressbane
  • Friidrettsbane (NM-arena)
  • Innendørs klatrevegg
  • Utendørs klatrefelt
  • Svømmehall/Badeanlegg
  • Idrettshall
  • Treningsstudio
  • Tennisbaner
  • Beachvolleybane
  • Beachfotballbane
  • Golfbane
  • Mange kilometer preparerte skispor på vinteren
  • Alpinbakke
  • Skytebaner, innendørs og utendørs
  • Paintballbane
  • Ridehall
  • Aerobic/dansesal
  • Spinningsal
  • Kampsportsal

Idrett ALT på Instagram

“Etter bare en uke er det som om både elever og lærere er venner du har hatt hele livet!”
Idrettslinja har den beste og mest dedikerte læreren, som lot oss prøve idretter og aktiviteter av alle slag, og åpnet for innspill og ideer til nye aktiviteter underveis. Ballsporter, skigrener, hytteturer og kampsport bød på utfordringer hver dag.

Du skal lete lenge for å finne en stemning og en gjeng som er så god og trivelig som den blir på Toppen. Etter bare en uke er det som om både elever og lærere er venner du har hatt hele livet. Og åtte år etter er noen av de beste vennene våre fortsatt de samme.

Pia Katrin Haugen – Idrett ALT

sokeknapp_invertert