IDRETT ALT

Vil du:

• Trene mye og komme i bedre form?
  • Lære nye idretter og aktiviteter?
  • Være med på mange turer i inn og utland?

Denne linja er perfekt for deg som er allsidig og liker at det skjer mye forskjellig. Det er aldri ei uke som er lik og det er nesten umulig å kjede seg. Vi som jobber på Idrett ALT er opptatt av du skal ha det bra mens du er elev hos oss. Vi ønsker å ha et godt og trygt miljø i klassen. Hyggelige tilbakemeldinger, latterkrampe i garderoben eller gode opplevelse på treninga er noe vi jobber daglig for at du skal få ta del i. Vi vil at du skal legge deg med et smil hver kveld 🙂

Trening
På Idrettslinja kommer du i bedre form. Du får flere økter i uka der vi trener styrke, utholdenhet og generell basistrening. Du får adgangskort til Kippermoen Idrettssenter. Her får du mulighet til å trene så mye du ønsker på et av Norges beste helsestudio. Her får også tilgang til svømmehall og en hel rekke anlegg som fotballhall, skyteanlegg, tennis, friidrett, squasj, beachbaner og mange flere.. Du kan også trene i skolens nye velutstyrte treningsrom.

Treningsvariasjon
Hver uke blir du kjent med minst en ny idrett. Introduksjon i nye idretter, turneringer og reiser gjør at du alltid har noe nytt og spennende å se fram til. Gjennom året veksler vi på aktiviteter og innhold. Du får strukturert trening samtidig som du hver uke får nye opplevelser og ny kunnskap.

Ballidretter
Fotball, innebandy og volleyball er det vanligvis mye av. I tillegg kan du spille håndball, rugby, baseball, basket, bouncingball, beach, tennis, squash, badminton, hockey/bandy sammen med flinke veiledere. Ønsker du å trene mye i en idrett har vi godt samarbeid med klubber og lag i Mosjøen

Turer/Reiser/Opplevelser

•  Idrettslinja drar til Lanzarote – La Santa . Her får du et fantastisk treningsopphold med muligheter til å prøve nye idretter og aktiviteter.  Du får tilbud om dagskurs i surfing, intensivkurs i windsurfing, tennis m.fl. Du kan låne racingsykler eller mountainbikes, trene på Fitnesssentret, prøve Zumba, Pilates, TRX, SUPyoga, bodypump pg mye, mye mere. Du lager ditt eget program, og kan prøve en rekke aktiviteter samtidig som du velger å spille beachvolley flere ganger om dagen. Du velger selv. Kombinasjonen sol, varme, strandliv, god mat og trening gjør denne turen til et av skoleårets høydepunkter.
  • Hemavan/Tärnaby – et av Sveriges beste vinterdestinasjoner. På denne turen drar vi sammen med linjene Fjellsport/Kajakk og Friluftsliv Lett. Du bor i velutstyrte leiligheter med bla. badstue og tilgang på basseng. Det er mange aktiviteter og mye sosialt. Du får tilbud om kurs i Snowboard, Telemark og Alpint. For de som ønsker å gå eller stå på ski er Hemavan/Tærnaby et eldorado. Du kan også leie snøscooter eller heliskiing.
  • Tour of Helgeland. En sykkeltur du aldri glemmer. Her besøker vi en rekke kystkommuner på Helgeland og driver det som populært kalles «øyhopping med sykkel». Du sykler i ditt eget tempo. Målet er ikke å bruke minst mulig tid, men å få sett og opplevd mest mulig. Har du aldri tatt ferge og hurtigbåt får du mulighet nå.
  • Friluftsturer med kajakk og kano. Grottetur og klatring. Helgeland har kanskje de flotteste områdene i verden for å bedrive friluftslivsaktiviteter. En fantastisk kyst og en rekke elver og innsjøer gjør at det å velge tur kan bli et dilemma. Sikkerhet er viktig for oss. Du får kyndig og god opplæring hos instruktører fra Fjellsport/Kajakk.
  • Nord-Norgestur med Hurtigruta. Her tar vi oss et lite cruice med en av landsdelens viktigste og mest kjente ferdselsåre. En koselig tur der du garantert senker skuldrene.

Andre idretter/aktiviteter som du har mulighet til å få prøve
Kampsport, sykling, tennis, squash, badminton, friidrett, skiskyting, paintball, skyting (bue, rifle, og leirdueskyting), klatring/rappellering (ute og inn), svømming, vannpolo,
snøaktiviteter, skiskyting, ski, telemark, snowboard.

I tillegg driver de andre linjene på skolen med mye gøy som du kan ta del i. Konserter, teater, filminnspillinger, turer og turneringer. Eller du kan slappe av i peisestua med kort eller spill. Eller utfordre noen til en runde biljard eller bordtennis. Det er alltid noe å gjøre..

Kurs og kompetansebevis
Du får muligheten til å ta surfekurs (Lanzarote), fridykker- eller dykkersertifikat (valgfag Open water diving), og avlegge livredningsprøven. Dommerkurs i innebandy, volleyball, fotball og grunnleggende trenerkurs i fotball, volleyball og innebandy )ikke obligatorisk) Brattkort i klatring.

Anlegg som linja disponerer:

• Stor innendørs fotballhall
  • Utendørs kunstgressbane
  • Friidrettsbane (NM-arena)
  • Innendørs klatrevegg
  • Utendørs klatrefelt
  • Svømmehall/Badeanlegg
  • Idrettshall
  • Treningsstudio
  • Tennisbaner
  • Beachvolleybane
  • Beachfotballbane
  • Golfbane
  • Mange kilometer preparerte skispor på vinteren
  • Alpinbakke
  • Skytebaner, innendørs og utendørs
  • Paintballbane
  • Ridehall
  • Aerobic/dansesal
  • Spinningsal
  • Kampsportsal

Idrett ALT på Instagram

“Etter bare en uke er det som om både elever og lærere er venner du har hatt hele livet!”
Idrettslinja har den beste og mest dedikerte læreren, som lot oss prøve idretter og aktiviteter av alle slag, og åpnet for innspill og ideer til nye aktiviteter underveis. Ballsporter, skigrener, hytteturer og kampsport bød på utfordringer hver dag.

Du skal lete lenge for å finne en stemning og en gjeng som er så god og trivelig som den blir på Toppen. Etter bare en uke er det som om både elever og lærere er venner du har hatt hele livet. Og åtte år etter er noen av de beste vennene våre fortsatt de samme.

Pia Katrin Haugen – Idrett ALT

sokeknapp_invertert