FRILUFTSLIV LETT

Friluftsliv – Lett er linja for deg som:

• Har veldig lyst å drive med friluftsliv, men ikke får gjort det nok
  • Vil ha et år spekket med latter og gode venner, frihet og natur, god tid og lite stress
  • Er opptatt av å kose deg og ha det sosialt på tur
  • Ønsker å få en introduksjon til et allsidig friluftsliv

Målet med linja

Etter et år på Friluftsliv – Lett skal du ha fått mange morsomme opplevelser i et trygt og sosialt klassemiljø. Vi drar på turer hvor du får god tid til å nyte synsinntrykkene og stresse ned i ordentlig Nordnorsk natur. Dette er ikke linja for de som alltid skal gå lengst, høyest og raskest; dette er linja der vi fokuserer på å skape de beste vennene, ta de fineste bildene og de mest minneverdige øyeblikkene. Vi legger igjen tørr turmat hjemme og tar heller med litt ordentlige ingredienser – gourmetmat i naturen.

Friluftsliv

Helgeland er et eldorado som utgangspunkt for friluftsliv. Høye fjell, dype daler, fossende elver, store isbreer, uberørte nasjonalparker, Norges fineste kajakkskjærgård – alt og mer til rett ved skolen. Nærheten gjør at vi bare hiver på oss sekken og går – eventyrene venter ikke langt unna. Variasjonen er stor og du får prøvd en menge aktiviteter. Samme  med medelevene får du stor mulighet til å påvirke innholdet på linja. I tillegg til mange turer i skog og mark vil du også få padle i skolens nye havkajakker, kjøre hundespann, dra på øyhopping med sykkel, klatre ute og inne, buldre og dra på grottetur.

Aktiviteter på linja:

• Øyhopping med sykkel på Helgelandskysten
  • Nordlyssafari
  • Skiseiling og kiting
  • Hundekjøring
  • Teltturer og lavvoturer
  • Tradisjonelt friluftsliv
  • Kart og kompass
  • Topptur på de Syv Søstre
  • Klatring
  • Kano
  • Padle havkajakk i Norges fineste skjærgård
  • Fellesturer med andre linjer på skolen
  • Grotting
  • Seiling
  • Overlevelsestur
  • Snøhuletur
  • Skitur på fjellet
  • Tur til Hemavan, stort alpintsenter i Sverige
  • Toppturer med fjellski

Vi har en fantastisk natur for å lære seg grunnleggende friluftsliv her på Helgelandskysten. Nordlys, titusenvis av holmer og skjær i havgapet, vakre fjell, vidder og daler, elver som bukter seg ned mot sjøen og to av landets best bevarte nasjonalparker – alt mindre enn en time unna skolen. Hit kommer friluftslivsentusiaster fra hele verden for å oppleve nordnorsk natur.

Vi samarbeider tett med de andre linjene på skolen, spesielt med Fjellsport og Kajakk NZ og med Idrett ALT. Dette gjør at du blir godt kjent med andre elever på skolen som også er glad i å være i aktivitet. På kvelden er det ofte kulturelle innslag fra musikk- og teaterklassene. Miksen av interesser blant elevene på skolen er flott for deg som liker å få nye impulser og treffe spennende mennesker.

Linjetur

Vi drar på en ukes linjetur til Correns som ligger i hjertet av Provence, 2 timer sør for Nice i syd Frankrike. Dette er en liten landsby som består av en liten matvarebutikk, et koselig bakeri og en cafe. Dette er den første landsbyen i Frankrike som er basert på nesten 100% økologisk landbruk. 80 % av den økologiske produksjonen i er vin. Vi skal oppsøke vingården Chateau de Miraval som er et gammelt slott. Vi skal oppsøke en av Europas beste klatrevegger som ligger i Chateauvert. Klatrefeltet er 2 km langt og byr på utfordringer for alle. Det blir utflukt til fjellturer i Verdon, padling i kano, Via Ferrata, strandtur og mye mer.  I tillegg kan det være muligheter for å bli med Fjellsport og Kajakk til New Zealand.

PERSONLIG PAKKLISTE  Friluftsliv Lett/Fjellsport og Klatring New Zealand

Klær

Regntøy
Ullundertøy
Tjukkgenser (ull)
Lue (ull)
Votter (ull)
Vindvotter
Skjerf/Buff
Sokker (tynne/tykke/ull)
Fjellstøvler
Tynn ulltrøye/t-skjorte til varme dager
Jakke (vind/vanntett)

Sovepose
Liggeunderlag

Ski og staver
Fjellski, skistaver med stor trinse (se ellers kommentarer nedenfor)
Feller til fjellski

Kjekt å ha

Lesestoff
Kortstokk, spill etc.
Fiskeutstyr
Badetøy
Myggmiddel
Sydvest
Kikkert
Kompass
Reparasjonsutstyr
Sykkel

Alpinski/snowboard
Evt. Toppturski (randonoe eller telemark)

Med forbehold om justeringer/ endringer.