FRILUFTSLIV LETT

Linja for deg som:

• Vil være mer ute i naturen, ha god tid og stresse mindre
  • Vil ha et år spekket med latter og gode venner
  • Er opptatt av å kose deg og ha det sosialt på tur
  • Ønsker å drive med friluftsliv, men ikke er så aktiv som du har lyst til
  • Ønsker å lære så mye som mulig om friluftsliv

Målet med linja

Et år på Friluftsliv – Lett gir deg mange morsomme opplevelser i et trygt og sosialt klassemiljø. Vi drar på turer hvor du får god tid til å nyte opplevelser og stresse ned i skikkelig Nordnorsk natur. Dette er ikke linja for deg som alltid skal gå lengst, høyest og raskest; her fokuserer vi på å skape de beste turopplevelsene sammen med gode folk. Vi legger igjen tørr turmat hjemme og lager heller ordentlige gourmetmat i naturen.

Du blir tryggere på deg selv, modigere i å gjøre egne valg, og mye mer selvstendig på tur. Etter dette året blir dørstokkmila borte, og det å planlegge turer og pakke sekken for nye eventyr blir en selvfølge 🙂

Friluftsliv

Helgeland er et eldorado for friluftsliv. Høye fjell, dype daler, fossende elver, store isbreer, uberørte nasjonalparker, Norges fineste kajakkskjærgård, Nordlys, titusenvis av holmer og skjær i havgapet, vakre fjell, vidder og daler, elver som bukter seg ned mot sjøen – alt og litt til, mindre enn en time unna skolen. Hit kommer friluftslivsentusiaster fra hele verden for å oppleve nordnorsk natur.

Nærheten gjør at vi bare hiver på oss sekken og går – eventyrene venter like ved. Du får prøve mange ulike aktiviteter som du aldri har prøvd før. Sammen med de andre i klassen får du stor mulighet til å påvirke innholdet på linja. Turer til fots og på ski, padling i skolens nye havkajakker, kjøre hundespann, dra på øyhopping med sykkel, klatre ute og inne, buldre og dra på grottetur… Alt er mulig!

Aktiviteter på linja:

• Øyhopping med sykkel på Helgelandskysten
  • Nordlyssafari
  • Fottur i vakre Børgefjell Nasjonalpark
  • Via Ferrata
  • Kiting
  • Hundekjøring
  • Matlaging på tur
  • Teltturer og lavvoturer
  • Tradisjonelt friluftsliv
  • Kart og kompass
  • Topptur på de Syv Søstre
  • Klatring
  • Kano
  • Padle havkajakk i Norges fineste skjærgård
  • Fellesturer med andre linjer på skolen
  • Grotting
  • Overlevelsestur
  • Snøhuletur
  • Skitur på fjellet
  • Skredlære, sikker vinterferdsel i fjellet
  • Tur til Hemavan, stort alpintsenter i Sverige
  • Toppturer med fjellski

Vi samarbeider tett med de andre linjene på skolen, spesielt med Fjellsport og Kajakk NZ og med Idrett ALT. Dette gjør at du blir godt kjent med andre elever på skolen som også er glad i å være i aktivitet. På kvelden er det ofte kulturelle innslag fra musikk- og teaterklassene. Miksen av interesser blant elevene på skolen er flott for deg som liker å få nye impulser og treffe mange spennende mennesker.

Linjetur

Vi drar på en ukes linjetur til Correns, en utrolig koselig landsby som ligger i hjertet av Provence, 2 timer sør for Nice i syd Frankrike. Dette er den første landsbyen i Frankrike som er basert på nesten 100% økologisk landbruk. Vi besøker en av Europas beste klatrevegger som ligger i Chateauvert. Klatrefeltet byr på utfordringer slik at alle kan nå nye høyder. Vi lever en uke som ekte franskmenn hvor vi følger deres kultur og levesett. Det blir varierte utflukter med fjellturer i Verdon, paintball, vinsmaking og mye mer. Og alt dette opplever du sammen med de som nå er blitt dine gode venner.

Friluftsliv LETT på Instagram

Utstyrsliste