E-SPORT

• Trives du best foran skjermen?
  • Sliter du med at foreldrene dine maser om at du må skaffe deg et liv?
  • Hva om du kan få begge deler?
  • Treningsopphold på Internet med masse liv

Har du vurdert en karriere innen verdens raskest voksende sport, men er usikker på om det er det rette for deg? Vel, da kan du ta et år hos oss og finne ut av det! Vi har knyttet til oss kompetanse og ekspertise som gjør deg i stand til å utforske denne sporten på flere plan i løpet av året.

I tillegg til å være elev på folkehøgskole og ta del i alt som det innebærer, vil du kunne få:

• Kartlegging av egne ferdigheter
  • Deltagelse i turneringer og konkurranser
  • Veiledning i å bygge seg en internasjonal profil
  • Studieturer til internasjonale arrangement
  • Veiledning og ekspertise fra rutinerte e-sport personligheter
  • Veiledning innen kosthold og trening
  • Veiledning i analyse og strategi

Vi sørger for at du forstår hva e-sport er og hva som kreves.

Vi tar sikte på at linja skal passe for deg, uansett hvilket spill du ønsker å fordype deg i. Kravene og mulighetene for å bli god er de samme uansett. I starten av skoleåret kartlegger vi dine ferdigheter og målsettinger, og jobber videre på linja ut fra det.

Ekspertise/veiledere

Som lærer ved e-sport linja vår har vi en av Norges mest rutinerte e-sport managere i Kim-Erik «Zarotan» Aanes. Han har de siste 5 årene driftet og eid GamersLeague eSport som har skapt norgesmestere på løpende bånd og en rekke internasjonale navn som har spilt for flere av verdens største lag. Hans største prestasjoner med spillere så langt er i Starcraft 2, HearthStone, Dota 2 og Counter-Strike Global Offensive.  Med flere år bak seg i både norsk og internasjonal e-sport ønsker han å dele sin ekspertise og sitt nettverk med håpefulle e-sports entusiaster.

Gjestelærere

Vi kommer til å hente inn veiledere som har internasjonal erfaring som spillere på aller høyeste nivå slik at våre elever får solide grunnlag for sin trening i året hos oss. Hvem vi henter inn her kommer an på hvilke studenter vi får og vi vil på den måten sørge for akkurat den kompetansen vi har behov for i studieåret.

I 2016/17 hadde vi disse to hos oss:

Neil “Neil_M” Murphy – Counter-Strike GO coach

600px-Neil_m
Neil har en solid bakgrunn fra et internasjonalt nivå som passet perfekt for årets elever ved vår e-sport linje. Med erfaring som trener for lag som LowLandLions, Orbit, Infused mm.

Våre elever fikk 14 dager med intens trening og undervisning som var med på å løfte deres opplevelse av året og de fikk masse konkrete hjelpemiddler til å nå sine personlige mål.

Lachezar “Cilium” Nikolaev Kochev – MOBA coach

Lachezar ble hentet inn for å hjelpe våre 5 LoL spillere med konkrete tiltak og mål for sitt skoleår ved Toppen e-Sport. Med sin lange fartstid i internasjonal e-sport var det en solid opptur for våre LoL spillere å få 2 uker med kyndig veiledning fra en så profilert personlighet. På toppen av en solid bakgrunn som LoL spiller og trener har Lanchezar de siste årene vært en profil i internasjonal Heroes of the storm i lag som NaVi, TTM og ExcelenteElleccion.

Samarbeid

Trening og kosthold er viktig i all sport, også e-sport. På internasjonalt nivå blir det stadig større fokus på dette og for å hevde seg i toppen må vi ta det seriøst.

Sammen med Idrett ALT  kan vi skreddersy program for ditt behov slik at du kan yte bedre i din aktivitet på e-sport linjen.

Sammen med gjengen på linja Lyd Lys Scene og Nettserie og Film så kan du få gode råd og veiledning til å sette opp skikkelig lyd og lys på din stream, youtube kanal eller andre medier. Her vil du finne både elever og lærere som brenner for disse tingene og gjerne deler sin kunnskap.

Lagarbeid og samarbeid vil stå i fokus hos oss og det betyr at vi benytter oss av all ekspertise som finnes ved Vefsn Folkehøgskole Toppen. Dette vil gjøre at du får maksimalt utbytte av ditt år på vår e-sport linje og på slutten av året vil du vite om dette er fremtiden for deg.

Studietur

Studietur planlegges sammen med lærer og vi skreddersyr turene basert på hvilke spill våre elever ønsker å jobbe med. Det som er garantert er at vi vil delta på internasjonale arrangement og elevene får prøve seg i disse konkurransene.

Hvem kan søke?

E-sport er likt for alle og vi oppfordrer både jenter og gutter til å søke. Noen plasser vil holdes av til jenter for å sørge for balanse. Det er viktig at du er godt motivert, både for å jobbe seriøst på linja og for å gå på folkehøgskole. I søknaden ønsker vi at du skriver en del om deg selv. Hvem du er som spiller, hvilken rolle dersom du spiller lagspill og litt om dine ambisjoner i e-sport. Legg ved vitnemål/karakterutskrift . Det forutsettes at du har egen datamaskin med deg.

Skolen har kraftig fibernett, nyoppusset undervisningsrom og god tilgang på teknisk utstyr for lyd/lys.

Kommentator?

Det er også mulig for kommentatorer å søke på vår e-sport linje. Du vil da få veiledning og tilgang til store nettverk og turneringer som du kan kommentere og heve din kompetanse gjennom. E-sport vokser så fort at behovet for kommentatorer i stort sett alle spill er etterspurt. Dette gjelder enten du kommenterer på Norsk eller Engelsk.

Hva venter du på? Pakk sammen maskina og ta del i eventyret på e-sport linja sammen med oss på Vefsn Folkehøgskole Toppen!

Hovedbilde: ESL